Tyrkerne siger, at deres land er ligesom en mand, der løber vestpå et tog, der kører mod øst. For eksempel er Istanbul Tyrkiets vildt voksende og tætbefolkede by, fanget imellem to kontinenter, der er forbundet af broer, med moskeer overalt på den europæiske side og forstæder i vestlig stil på den asiatiske side.

Historiske bygninger og bydele, der daterer helt tilbage til Tyrkiets fortid som byzantinsk og osmannisk, er bevaret, og de værner om flere oldtidsgræske og romerske ruiner, end der overhovedet er bevaret i Grækenland og Italien.

Tyrkerne selv er kendte for deres generøse gæstfrihed og venlighed overfor besøgende og for deres brede spektrum af kulturelle interesser. Hvert år afholdes der talrige af internationale kunstfestivaler i Tyrkiet.

Folk og fællesskab

Du kan komme til at bo hvor som helst i Tyrkiet, men der er stor sandsynlighed for, at du kommer til at bo i nærheden af en af disse fem storbyer: Adana, Izmir, Eskisehir, Istanbul eller Ankara. Om aftenen er det meget almindeligt, at tyrkiske familier samles omkring middagsbordet og ser tv og drikker te sammen. Du kan sagtens forvente en strøm af venner og slægtninge på besøg til kaffe, te og livlige samtaler.

Turkey

Skolegang

Du vil formentlig gå i en skole, som er en universitetsforberedende skole. En typisk skoledag varer syv eller otte timer og giver eleverne mulighed for at specialisere sig i enten matematik og naturvidenskab eller samfundsfaglige fag. De fleste udvekslingsstudenter går i offentlige skoler, men nogle få bliver også placeret i en privatskole.

Sprog

Mens Tyrkisk er det primære sprog, taler mange også engelsk, fransk, tysk og italiensk. Hvis du har et grundlæggende kendskab til engelsk, vil det være nyttigt. AFS vil sørge for sprogundervisning, og lokale frivillige kan hjælpe med at arrangere selvstændigt sprogstudie for dig i dine første måneder i Tyrkiet.

A photo posted by lisa 🌜 (@indigofawn) on May 7, 2016 at 9:09am PDT

A photo posted by Raquel Martinez (@rademark) on Feb 17, 2016 at 9:50am PST

Mad

Tyrkiske retter kombinerer på fin vis Middelhavet og mellemøstlige stilarter og er ganske varierede. Aubergine er nummer et indenfor grøntsager, og den bliver ofte parret med kød i en shish kebab. Maden tilberedes oftest med olivenolie og urter i den vestlige del af landet, mens måltider kan være meget krydret og kødrige i den østlige del. Lam, oksekød og ris er almindelige ingredienser, og skaldyr bliver brugt meget i kystområdet. Hvis du har en sød tand, er du heldig, for Tyrkiet er berømt for sine desserter, især baklava.

Her kan du se dine muligheder for at komme til Tyrkiet