Konference for lærere – er afholdt!

AFS Interkultur har inviteret folkeskolelærere til at deltage i en gratis konference den 13. november kl. 09.30 – 16. På dagen er der inspiration til, hvordan du i praksis kan arbejde med at danne og udvikle fordomsfrie dialoger og interkulturel forståelse blandt børn og unge.

Du kan opleve Özlem Cekic og høre hendes erfaringer som brobygger og få inspiration til, hvor vigtigt det er, og hvordan man kan skabe rum til at være uenige sammen. Hør også forsker Birthe Lund fra Aalborg Universitet fortælle om skolen som rammen for dialog, og hvordan skolen kan arbejde for at gøre børn og unge til skabere af handlingsorienterede og demokratiske fællesskaber.

Du kan deltage i to spændende workshops, hvor du får konkrete øvelser med hjem til undervisningen. Der er workshops af Salaam Film & Dialog, Ungdomsbyen, AFS Interkultur, Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF), Flakkebjerg Efterskole og Sofiendalskolen faciliterer Erfaringshjørnet.

*Program * Workshops * Bliv klogere på oplægsholderne

Konferencen henvender sig til lærere i grundskolen (udskoling) og lærere på højskoler og efterskoler samt lærerstuderende. Særlig relevant for lærere i sprog, samfundsfag og historie. Konferencen afholdes i samarbejde med Institut for Læreruddannelse, Københavns Professionshøjskole.

Hvorfor er interkulturelle kompetencer vigtigt for lærere?
VIA University College i Aarhus, der uddanner lærere, er en af uddannelsesinstitutionerne, der viste stor interesse for sidste års konference: ”Sproglærere har brug for at være bevidst om deres egne interkulturelle kompetencer for at kunne hjælpe deres elever til at udvikle disse vigtige kompetencer, så de kan fungere i en globaliseret verden,” udtaler Karen Lassen Bruntt, lektor i engelsk på læreruddannelsen.

Find inspiration, guldkorn og links til din undervisning fra tidligere konferencer lige her:
Konference 2017 og 2018