Danmarks ældste udvekslingsorganisation 

AFS Interkultur er Danmarks ældste og største organisation for international ungdomsudveksling. AFS Interkultur er non-profit og baserer sig på et netværk af engagerede frivillige. Foreningen er uafhængig af kommercielle, partipolitiske og religiøse interesser, og dens formål er at arbejde for fred gennem interkulturel forståelse.

AFS Interkultur ledes af en generalforsamlingsvalgt bestyrelse, har mere end 4.400 medlemmer fordelt over hele landet i lokalforeninger og et sekretariat med ansatte på Frederiksberg.

AFS er inddelt i 30 lokalforeninger, der dækker hele landet og har derudover en række nationale udvalg. Der er i alt ca. 500 frivillige der er engagerede i at skabe de bedst mulige rammer for udveksling igennem AFS i Danmark. 

AFS Interkultur formidler årligt over 500 personers møde med fremmede kulturer i over 30 lande verden over. Det foregår dels i form af etårige skole- og familieophold for unge udvekslingsstudenter fra 15-19 år og dels som et frivilligt arbejdsophold med et fagligt eller socialt indhold for folk over 18 år.
 

AFS Interkulturs vision for 2020

  • Kulturel mangfoldighed er en ressource og fred fremmes gennem en forståelse af dette. Vi forfølger denne mission i vores virke som den førende udvekslingsorganisation i Danmark.
  • Vores værtshjem er omdrejningspunkt for livsforandrende kulturmøder. Her sikrer vi lærerige interkulturelle oplevelser gennem aktiv forberedelse og refleksion.
  • Vi er bredt anerkendt som første klasses inden for interkulturel læring og frivillighed. Med vores tilstedeværelse på skolerne arbejder vi for, at alle får interkulturelle kompetencer.
  • Vores programmer afvikles bæredygtigt med respekt for de ressourcer og det samfund, der gør vores aktiviteter mulige.
  • Vi skaber forandring i mennesker gennem vores globale fællesskab. Frivillighed og frivillig er det, vi er.