AFS er inddelt i 30 lokalforeninger, der dækker hele landet. Nogle lokalforeninger dækker et større geografisk område end andre. Som medlem af AFS Interkultur er du automatisk medlem af den lokalforening, der dækker det område, du bor i. Færøerne og Grønland er selvstændige lokalforeninger.

Lokalforeningerne er båret af frivillige. I lokalforeningen er de frivillige tæt på de unge danskere, der vil på udveksling, de udvekslingsstudenter, som er i Danmark på udvekslingsophold og de familier, der gerne vil have en udvekslingsstudent boende.

Frivillige i lokalforeningerne varetager en række forskellige opgaver. Det er frivillige der interviewer kommende deltagere der skal ud i verden, der besøger kommende værtsfamilier og som har kontakten med de udvekslingsstudenter i Danmark. Har du lyst til at være med, er der masser af muligheder for at blive frivillig i en lokalforening.

Hver lokalforening har også en generalforsamlingsvalgt lokalforeningsbestyrelse, som du har mulighed for at blive valgt ind i. Dermed kan du være med til at bestemme, hvordan AFS skal udvikle sig i dit nærområde.