Flere unge mennesker fra hele verden har ansøgt om at blive udvekslingsstudent i Danmark, og de glæder sig helt vildt. De mangler bare en værtsfamilie!
Kunne det være dig og din familie? Du kan både blive værtsfamilie i et år eller i et semester. Se nedenfor, om nogle af de unge kunne passe ind i din familie.

Årsophold (januar til december 2021)

 

Ana fra Colombia, 16 år (se video nedenfor)
Ana har altid ønsket sig at lære noget mere om Danmark, bl.a. fordi den danske kultur er så anderledes end hendes egen. Hun er en pige med mange interesser. Hun læser bøger, hun elsker colombiansk musik, som f.eks. salsa, cumbia og carranga, og klassisk musik. Derudover arbejder hun som frivillig i Røde Kors, og hun går meget op i klima og miljø.
Ana beskriver sig selv som ansvarlig og hjælpsom. Hun taler meget og er ikke bange for at udtrykke sin følelser. Skolen beskriver Ana som en rolig, men meget social pige, der elsker at tale og udtrykke sin mening. Hun er engageret i skolen og meget disciplineret.

 

Charlotte fra Canada, 17 år (se video nedenfor)
Charlotte har spillet volleyball i mange år, men er for nylig stoppet. Om vinteren kan hun godt lide at stå på snowboard og ski. I sommerferien arbejder hun som leder for sommerferie-aktiviteter for børn. Hun elsker lejr-stemningen og at pjatte sammen med børnene. Hun er også meget aktiv i klimakampen og føler, at hun gør en forskel ved at deltage i forskellige aktiviteter. Hendes familie har selv haft en AFS´er boende og det var en rigtig god oplevelse.
Charlotte har ADHD. Det gør, at hun kan have svært med at koncentrere sig og holde fokus i skolen. Musik betyder meget for hende – det bruger hun som hjælp mod ADHD til at holde fokus. Hun er en meget selvstændig pige, og hun kan lide at have mennesker omkring sig.

 

Clemente fra Chile, 17 år (se video nedenfor)
Clemente vil gerne på udveksling for at komme ud af sin comfort zone og få åbnet øjnene for nye oplevelser, lære et nyt sprog og en ny kultur. Clementes mål er at komme til at rejse verden rundt en dag og opleve andre kulturer og sprog. Lige nu er han i gang med at forsøge at lære dansk, så han kan bare lidt, når han kommer til Danmark.
Før Corona kom til verden, trænede Clemente fodbold og styrketrænede flere gange om ugen. Udover det spiller han bas-guitar i et band og sammen med sin bror. Musik fylder i det hele taget meget hos ham. I Danmark håber han at kunne dyrke sport eller spille musik for derigennem at finde venner. For at træne sit engelske, bruger Clemente meget tid på at se film og serier på engelsk. I sin vennegruppe er Clemente den, der kommer med forslag til aktiviteter. Han er en meget social dreng, og han er karismatisk, empatisk og ansvarlig. Clemente er vegetar, men vil gerne ændre på det af hensyn til værtsfamilien.

 

Valeria fra Colombia, 17 år (se video nedenfor)
Valeria vil gerne på udveksling, fordi hun ser det som en stor mulighed for at lære et nyt sprog og en ny kultur at kende.Hun håber at skabe ny venskaber og dermed tage mange minder med sig.
Valeria er en pige med mange interesser. Hun spiller klaver, guitar og violin, og så danser hun ballet og spiller basketball. Som alle andre unge kan hun også godt lide bare at slappe med at se TV, serier og være på sociale medier.
Hun beskrives som en ekstraordinær elev, der arbejder hårdt og er meget positiv og hjælpsom. Hun er ikke er bange for at åbne munden og spørge, hvis der er noget hun ikke forstår.

 

Florencia fra Argentina, 17 år
Florencia synes, at Danmarks historie og kultur er utrolig spændende og fascinerende. Derfor har hun valgt, at Danmark skulle være målet for hendes udvekslingsophold.
Florencia danser og har gjort det, siden hun var 7 år. Hun går til dans to gange om ugen og fitness 3 gange om ugen. Når hun skal slappe af, kan hun godt lide at gå ture. Hun kan godt lide at fotografere og kan hun godt lide dyr. Det sidste har medført en beslutning om at være vegetar/veganer. Hun er dog villig til kun at være vegetar for ikke at skabe problemer i sin værtsfamilie.
Florencia er venlig, selvstændig og ansvarlig. Skolen beskriver hende som en leder, der kommer fint ud af det med alle sine klassekammerater.

 

Gabriela fra Colombia, 17 år (se video nedenfor)
Gabriela vil gerne lære et nyt sprog, og så glæder hun sig til at blive en del af en anden kultur. Hun kan godt lide at danse og synge og har deltaget i flere koncerter. Derudover interesserer hun sig meget for makeup. Hun elsker at lægge makeup både på sig selv og andre.
Gabriela beskriver sig selv som en spontan pige, der godt kan lide at tale og dyrke sin mere kreative side med sang og dans.

 

 

Bernardo fra Brasilien, 17 år
Bernado er blevet inspireret til at tage på udveksling af sine to søstres ophold. Han kan lide at høre om andre kulturer og vaner og kunne godt tænke sig at opleve det helt tæt på ved at bo i en anden kultur og være en del af den. Da han går meget op i sin skole, glæder han sig til at opleve et andet uddannelsessystem.
Bernardo går meget op i klimakampen, og i skolen er han med i en gruppe, der forsøger at lave om på skolens vaner til fordel for klimaet. Bernardo har også en kreativ side. Han godt lide at danse og lave cirkus, tegn og male. Når han er alene, spiller han computer, og i familien spiller de brætspil. Han styrketræner et par gange om ugen.
Bernardo mener selv, at han er lidt følsom, fordi han som yngre fik konstateret Skoliose, hvilket nogle gange begrænser ham. Han kan være lidt genert i starten, når han møder nye mennesker, men ellers har han nemt ved at finde venner og har mange af dem.

 

Efraín fra Colombia, 17 år
Efrains storebror har været på udveksling gennem AFS i Tyskland, og alt, hvad han oplevede og fik ud af det år, har påvirket Efraín til også at rejse ud. Han vil gerne opleve en helt anden kultur og et sprog, som ikke tales af så mange, fordi han mener, at det vil ændre hans måde at tænke på, og han vil få mulighed for at lære en masse nye ting og forbedre sig fagligt. Han har opdaget hvor vigtigt det er for ham at kunne tale fremmedsprog, og det har også påvirket hans lyst til at rejse ud. Han håber, at hans ophold i Danmark vil ændre hans syn på verden.
Efraín er en glad og nysgerrig dreng. Han er meget interesseret i historie og kultur, og så dyrker han flere former for sport, blandt andet fodbold. Han holder også af lytte til klassisk musik. Hans største fokus er dog hans uddannelse.

 

Roberto fra Brasilien, 17 år (se video nedenfor)
Roberto vil gerne lære et nyt sprog og en ny kultur at kende, og så kan han rigtig godt lide historie. Derfor håber han på at kunne dykke dybere ned i Danmarks historie under sit ophold.
Roberto er ret vild med sport, både fodbold, cykling og amerikansk fodbold. Når han kommer hjem fra skolen og har lavet lektier, kan han godt lide at læse og se serier. Hans bedste fag i skolen er idræt og historie.
Roberto beskrives som en stille og rolig dreng, der kan godt lide at være sammen med sin familie og nogle få venner. Trods sit stille væsen er han en dreng, der ikke tolererer uretfærdigheder og altid forsøger at være den, der hjælper. Han er en meget organiseret og ansvarlig dreng.

 

Semesterophold (januar til juni 2021)

 

Apolline fra Frankrig, 16 år
Apolline er meget social og udadvendt. Hun vil gerne til Danmark med AFS, fordi hun håber og tror at det vil modne hende. Hun ser meget frem til at lære mere om andre og ikke mindst lære mere om sig selv og få et andet perspektiv på tingene end det, hun får i Frankrig.
Apolline danser jazz-ballet, og indtil for et år siden spillede hun klaver. Hendes helt store interesse er ridning. Hun har redet i 9 år og rideskolen er næsten blevet hendes anden familie. I det hele taget er hun meget glad for dyr. I Danmark vil hun gerne prøve nogle nye fritidsaktiviteter.

 

 

Eva fra Slovakiet, 16 år
Eva elsker at rejse og at lære. Med hendes egne ord har hun altid haft en ting med de nordiske lande, og derfor vil hun gerne opleve Danmark. Hun glæder sig til at se og opleve Danmark og at blive en del af den Danske kultur. Eva har desuden hørt, at det danske skolesystem skulle være et af de bedste i verden, og derfor ser hun også meget frem til opleve det.
Det vigtigste for Eva er at være glad, hvilket for hende vil sige at tilbringe tid med familie og venner. Sammen med dem kan hun godt lide at tage på picnic og vandreture. Hun spiller også amatørteater.
Evas familie beskriver hende som eventyrlysten og selvbevidst, og vennerne beskriver hende som en, der altid er med på noget sjovt.
Eva er født med ” Bells parese”, som gør, at den højre side af hendes ansigt er lammet. Dette er dog ikke noget, der hæmmer hende i at gøre, hvad hun har lyst til.

 

Justin fra Letland, 17 år
Justin har valgt Danmark på grund af vores uddannelsessystem, og fordi han gerne vil lære dansk. Hans helt store interesser er musik og basketball. Han har spillet basketball i mange år og er hver sommer på basketball-lejr. Disse ture har bl.a. bragt ham til Sverige og Frankrig. Musik fylder også meget for Justin. Bl.a. har han taget et DJ-kursus, og han redigerer musik og videoer i sin fritid. Både Justin selv og hans mor beskriver ham som en lidt indadvendt dreng, der dog har mange venner. Justin er meget glad for dyr og er den, der passer familiens to katte.

 

 

Linda fra Tjekkiet, 17 år (se video nedenfor)
Linda har et ønske om at blive bedre til sprog, og det er hendes største motivation for at rejse ud med AFS. Lindas helt store interesse er spejder. Hun er spejderleder for mindre piger og har deltaget i flere kurser. Spejderlivet og alt, hvad det medfører, er i det hele taget noget, der betyder rigtig meget for hende, bl.a. fordi hun der har lært at tage ansvar og håndtere pressede situationer. Hun siger, at det næsten er det vigtigste for hende sammen med venner og kæreste. Linda spiller også klarinet og har gjort det i 7 år. Derudover spiller hun guitar og kan godt lide at synge.
Linda er en nysgerrig pige, der elsker at rejse og opleve. Hun er derudover selvstændig og hårdtarbejdende.

 

Ariane fra Tyskland, 16 år (efterskoleophold)
Ariane vil gerne have den danske kultur og måde at leve på helt ind under huden. Hun glæder sig til at få nogle oplevelser, hun ikke ville få i sin familie derhjemme. Hun håber på at udvikle sig som person gennem sit år i Danmark.
Ariane er meget musikalsk. Hun spiller klarinet og klaver, og så danser hun ballet. Hun går på en skole med en kunstnerisk profil. Hun kan også godt lide at trække sig tilbage og læse en god bog.
Ariane er en ærlig, direkte og ukompliceret pige. Skolen beskriver hende som en pige, der er nysgerrig, og som en ”holdspiller”, der bekymrer sig om sine kammerater. Skolen siger også, at hun har en dejlig humor.
Ariane skal gå på Orkesterefterskolen i Holstebro, hvorfor hun leder efter en værtsfamilie, hun kan være hos i weekender og ferier.

 

Miguel fra Argentina, 17 år
Miguel har først for nylig lært mere om Danmark og er meget interesseret i vores historie og vores politiske struktur. Han glæder sig til at lære Danmark at kende som en ”lokal” for på den måde at få en forståelse af kulturen. Han glæder sig rigtig meget til at gå i dansk skole, og han vil gerne lære sproget hurtigst muligt.
Loyalitet og ærlighed er de to ting, der betyder mest for Miguel. Miguels helt store fritidsinteresse er styrketræning i fitnesscenter samt rugby. Han har spillet rugby, siden han var 13 år, og træner nu tre gange om ugen.
Miguel beskriver sig selv som dedikeret og selvstændig, og skolen beskriver ham som en meget motiveret og hårdtarbejdende elev, der både er nysgerrig og målrettet.

 

Paula fra Brasilien, 16 år 
Paula elsker sport og eventyr. Hun svømmer to gange om ugen og har danset i fem år. Hun vil gerne dyrke en form for sport i Danmark. Hun er meget udadvendt og kan godt lide at være i gang. Hun er målrettet og dedikeret og kæmper for at opnå det, hun gerne vil. Derudover er hun disciplineret og organiseret.
Paula har hørt om AFS fra et familiemedlem, som har været på udveksling, og hun vil gerne have den samme oplevelse. Hun håber på at blive mere ansvarlig og glæder sig til at opleve en anden kultur. Endelig har det altid været en drøm for hende at lære at tale et andet sprog.

 

Kunne du være interesseret i at blive værtsfamilie for en af de unge? Eller har du bare lyst til at høre lidt mere om, hvad det vil sige at være værtsfamilie? Ræk ud til vores værtskoordinator Gro Gerdsen på [email protected] eller 38322305 for at høre mere.