Over 100 unge mennesker fra hele verden har ansøgt om at blive udvekslingsstudent i Danmark fra august eller september 2021, og de glæder sig helt vildt. De mangler bare en værtsfamilie!

Kunne det være dig og din familie? Du kan både blive værtsfamilie i et år, et semester eller i et trimester, og du kan også blive weekend-værtsfamilie for en efterskoleelev. Mød et udpluk af de unge nedenfor.

 

Årsophold (august 2021 til juni 2022)

 

Tom fra Frankrig, 17 år
Tom er meget interesseret i historie og andre kulturer og vil gerne læse etnologi en dag. Han vil rigtig gerne ud at opleve mere af verden og møde andre kulturer. Han er også i gang med at lære esperanto!
Tom er begyndt at spille guitar og kan lide musik, at læse og se film). Han kan også lide at være fysisk aktiv med løb og vægttræning. Han mødes ofte med vennerne ved en lokal sø, hvor de bare hænger ud og hygger. Kunst fylder meget i hans hverdag, da faren er kunstner, så der er kunst over det hele i hjemmet, men familien tager også ofte ud og besøger kunstudstillinger.
Tom er en udadvendt ung mand, der sætter pris på at være sammen med venner og familie. Han beskriver sig selv som nysgerrig og tolerant. Han klarer sig pænt i skolen, der roser ham for at være åben, interesseret, flittig og moden. Tom er et ordensmenneske. Han virker både rar og imødekommende.

 

Violeta fra Spanien, 16 år (se video nedenfor)
Violeta er meget aktiv og en naturelsker. Hun er vild med at vandre og er med i en vandreklub, og så går hun til paddleboard. Derudover spiller hun volleyball, og hun er kaptajn på det ene hold ud af de to hold, hun spiller på. Hun er vokset op med en musisk far, så hun spiller selv lidt ukulele og håber på at kunne blive en lige så dygtig musiker som faren en dag. Violeta er også elevrådsformand. Det er hendes store interesse, og hun høster meget ros herfor.
Violeta er selvsikker, glad og en ansvarlig person. Hun kan lide at diskutere og udviser interesse for andre mennesker. Hun beskriver sig selv som sjov og følsom.

 


Yuma fra Japan, 17 år (se video nedenfor)
Yuma ønsker at tage på udveksling for at forandre sig selv. Hun glæder sig rigtig meget til at opleve den danske ”hygge”. Hun vil meget gerne delagtiggøre værtsfamilien i japanske fejringer samt introducere japansk mad for familien.
Yuma elsker sport. Hun har spillet basketball, siden hun gik i 2. klasse, og hun træner hårdt hver dag. Hun kan også godt lide at læse bøger og tegneserier.
Yuma er en ekstrovert og meget snakkende pige. Hun kan være noget nervøs i mødet med nye folk, men når hun lærer dem at kende, så snakker hun. Hun elsker sjov, er venlig og en god lytter. Yuma er glad for børn, og hun er god til at tage sig af og hjælpe sine yngre søskende.

 

Juan fra Mexico, 16 år
Juan er en aktiv dreng, der både dyrker tennis og svømning og holder af at cykle. Han er meget glad for dyr og holder meget af sine kæledyr. Han går også op i miljø og klima. Han er glad for at gå i skole og klarer sig godt. Yndlingsfaget er engelsk, som han også har fået ekstra undervisning i på det sidste.
Juan er en rar og kærlig dreng. Han kan godt lide at være sammen med både familie og venner. Han beskrives som rolig, afslappet, ansvarsfuld og struktureret. Familien har været værtsfamilie for en pige fra Thailand, så han kender allerede en del til udveksling. Han glæder sig til at lære dansk og opleve en ny kultur og ikke mindst at have det sjovt og få nye venner. Han ser frem til at opleve et koldt land, hvor der måske også vil være sne.

 

Victoria fra Mexico, 17 år
Victoria vil gerne udforske nye kulturer og traditioner samt dele hendes kultur og tradition. Hun glæder sig til at udforske madkulturen i Danmark og opleve sne. Victoria elsker at danse. Hun er meget sammen med sin umiddelbare nære familie. Som så mange unge nyder hun tid sammen med venner, se film og shoppe. Hendes hobbyer er dans, sang, fotografering, og så elsker hun heste. Victoria beskrives af forældrene som en eftertænksom og reflekterende pige. Hun har nemt ved at skabe kontakter med andre mennesker, og hun har let ved at indordne sig under regler og vilkår og hjælper gerne til i hjemmet. Victoria er ansvarlig og pligtopfyldende.

 

Hector fra Frankrig, 17 år
Hector glæder sig til at komme på udveksling. Han vil rigtig gerne lære en ny kultur at kende, og han elsker at møde nye mennesker. Han elsker sprogfag, og han håber på at komme til at lære dansk flydende. Hector er meget glad for at spille computerspil – specielt de spil, hvor der er historiske elementer med. Han er meget interesseret i historie. Hector har gået til fægtning og boksning, og derudover elsker han at tegne. Han har tre bedste venner, og sammen kan de godt lide at tage ud at shoppe, gå i biografen, feste og bare hygge. Noget af det bedste er at spise pandekager sammen. Hector er en lidt genert dreng, men han skal bare lære folk at kende, så bløder han op. Hans venner beskriver ham som venlig og generøs. Han er nysgerrig og åben og altid interesseret i at møde nye mennesker. Han er empatisk og kan godt lide, at folk omkring ham har det godt.

 

Carlotta fra Tyskland, 16 år
Carlotta vil gerne prøve at bo et år i udlandet. Hun har i skolen hørt om udveksling med AFS og forestiller sig, at det at bo hos nogen i knap et år vil være næsten som at få en ekstra familie. Siden hun var 5 år har Carlotta spillet håndbold. Er det muligt at fortsætte med at spille håndbold, mens hun er på udveksling, vil det være fint, men er det ikke, så er hun åben overfor at prøve nogle andre ting. For 1½ år siden startede Carlotta med at ride og det vil hun gerne gøre noget mere ved, så hun håber, at det kan lade sig gøre, også mens hun er på udveksling. Derudover spiller hun på både fløjte og saxofon, og når hun er hjemme, kan hun godt lide at spille spil med familien, lytte til musik, tegne og læse bøger. Carlotta er en meget aktiv og sportslig pige, når hun er sammen med venner, men kan godt lide at familien gør ting sammen, når de er hjemme.

 

Lin fra Thailand, 16 år (se video nedenfor)
Lin vil gerne lære dansk, forbedre sit engelsk og lære andre om thailandsk sprog og kultur. Hun kan godt lidt at lave mad og male. Hun spiller guitar, og så kan hun godt lide at fotografere. Hun kan godt lide sport. Nogle gange svømmer hun, og andre gange spiller hun badminton, løber og cykler. Hun er energisk, humørfyldt og siger selv, at hun er nem at omgås og altid optimistisk. Hun går i en pigeskole på et matematisk/naturvidenskabeligt program. Hun er pligtopfyldende og disciplineret. Hun glæder sig til at opleve ting som hun ikke har prøvet i Thailand, f.eks. at sejle. Hun vil gerne kunne mere end et sprog, da det har stor værdi i Thailand.

 

Eujane (Sarisa) fra Thailand, 16 år (se video nedenfor)
Eujane er musikalsk, kunstnerisk og kan lide at læse. Hun spiller violin, klaver og klarinet og øver 2-3 gange om ugen. Hun er også vild med at fotografere, og hun spiller volleyball. Efter skole øver hun cheerleading og er med i en dramagruppe. Eujane håber, at hun sammen med værtsfamilien kan lave forskellige aktiviteter sammen som fx sport eller udendørs aktiviteter. Da Eujane lige er begyndt at interessere sig for bagning, håber hun, at hun sammen med værtsfamilien kan prøve at lave dansk wienerbrød.
Eujane er en ekstrovert, ansvarsfuld, selvstændig, beslutsom, venlig, munter og rar person, som man kan stole på. I 5. klasse besøgte Eujane Danmark sammen med familien. Lige siden har hun drømt om at bo i Danmark.

 


Cai fra Spanien, 15 år
Cais søster var på udveksling sidste år, og samtidig var de værtsfamilie for en dreng fra Indonesien. Deres oplevelser har inspireret Cai til, at han også gerne selv vil på udveksling. Han er meget motiveret for at læse dansk.
Cai spiller fodbold to gange om ugen. Derudover er han glad for at se film, spille computerspil og læse tegneserier. Han kan også godt lide at læse økonomibøger og at følge med i politiske og økonomiske debatter.
Cai er udadvendt, nysgerrig og snakkende. Han kan dog godt være lidt genert i starten og føler sig bedre tilpas i små end store grupper. Han er meget ansvarlig og går op i, at alle har det godt. Han er glad for at gå i skole, beskrives som en god klassekammerat og klarer sig rigtig godt i skolen. Han lægger selv vægt på, at det er vigtigt at have en kritisk tankegang, se tingene fra forskellige vinkler og være åben.

 

 

Shiori fra Japan, 17 år
Shiori elsker historie og kultur. Hun har tidligere gået til både klaver og badminton, men hun stoppede med begge dele, da hun kom i high school. Hun er meget interesseret i samfundsforhold og kan godt lide at diskutere nyheder. Shiori er en glad, aktiv og udadvendt pige. Hun dyrker gerne sport og kan godt lide at holde sig i form. Hun er nysgerrig på verden og kan godt lide at holde sig opdateret. Shiori vil gerne lære den danske kultur at kende. Hun er i gang med at lære dansk, og hun glæder sig til at blive klogere på velfærdsstaten og landet med nogle af verdens lykkeligste mennesker!

 

 

Anna fra Tyskland, 16 år
Anna har tit været på ferie i Danmark, og nu vil hun rigtig gerne opleve en anden side af Danmark, end man gør som turist. Hun glæder sig til at møde nye mennesker, opleve et nyt skolesystem og prøve nye typer sport. Anna har tidligere været på to ugers udveksling i Spanien og to uger i Kina.
Anna går til “latin formation dans” fire gange om ugen og deltager i regionale dansekonkurrencer. Hun er også kreativ og kan godt lide gør-det-selv-projekter som at brodere og sy. Derudover kan hun lide at lave mad og prøve nye opskrifter.
Anna er en udadvendt, afslappet, venlig og snakkesaglig pige med godt humør. Hun er hjælpsom og hjælper meget til derhjemme. Hun er god til at løse problemer, velorganiseret og meget flittig i skolen.

 

Guy (Rasick) fra Thailand, 16 år (se video nedenfor)
Guy er meget glad for basketball, og han spiller det 4-5 gange om ugen. Han er interesseret i mode, teknologi, kunst, motorcykler, biler, sprog og kultur. Som hobby dyrker han tegning og fotografering. I skolen er Guy glad for fagene engelsk, historie, naturfag, fysik og billedkunst. Allermest holder han af faget sociologi. Guy deltager, når der skal samles skrald på skolen og i byen, og han underviser børn i religion og er hjælpelærer i engelsk og andre fag i kirken.
Guy er ansvarsfuld, venlig, rar, hjælpsom, og entusiastisk. Han ser optimistisk på tingene. Guy er glad for sine venner, og han er god til at lytte og hjælpe dem. Han er god til at stå på egne ben og klare sig i forskellige situationer. Guy glæder sig til at smage dansk mad – især frikadeller og karbonader. Han vil rigtig gerne lave thailandsk mad til din værtsfamilie.

 

Haruna fra Japan, 18 år (se video nedenfor)
Siden Haruna var lille, har hun været interesseret i andre lande, og gennem farens job har hun haft mulighed for at møde mennesker fra forskellige lande. Hun har gennem lang tid også ønsket at prøve at bo i et andet land, og nu glæder hun sig til, at det endelig kan lade sig gøre. Hun glæder sig til at prøve at være væk fra sin familie.
Haruna danser ballet og har gjort det, siden hun var kun 6 år. Hun har også været med på skolens atletikhold, hvor hun bl.a. sprang længdespring. I det hele taget er hun en pige, der godt kan lide at være i gang. Familie og venner vil beskrive Haruna som en sød og glad pige, der godt kan lide at tale og derfor kommer godt ud af det med mennesker, hun møder for første gang.

 

Clemente fra Chile, 18 år (se video nedenfor)
Clemente vil gerne på udveksling for at komme ud af sin comfort zone og få åbnet øjnene for nye oplevelser, lære et nyt sprog og en ny kultur. Clementes mål er at komme til at rejse verden rundt en dag og opleve andre kulturer og sprog. Lige nu er han i gang med at forsøge at lære dansk, så han kan bare lidt, når han kommer til Danmark.
Før Corona kom til verden, trænede Clemente fodbold og styrketrænede flere gange om ugen. Udover det spiller han bas-guitar i et band og sammen med sin bror. Musik fylder i det hele taget meget hos ham. I Danmark håber han at kunne dyrke sport eller spille musik for derigennem at finde venner. For at træne sit engelske, bruger Clemente meget tid på at se film og serier på engelsk. I sin vennegruppe er Clemente den, der kommer med forslag til aktiviteter. Han er en meget social dreng, og han er karismatisk, empatisk og ansvarlig. Clemente er vegetar, men vil gerne ændre på det af hensyn til værtsfamilien.

 

Gabriela fra Colombia, 18 år (se video nedenfor)
Gabriela vil gerne lære et nyt sprog, og så glæder hun sig til at blive en del af en anden kultur. Hun kan godt lide at danse og synge og har deltaget i flere koncerter. Derudover interesserer hun sig meget for makeup. Hun elsker at lægge makeup både på sig selv og andre.
Gabriela beskriver sig selv som en spontan pige, der godt kan lide at tale og dyrke sin mere kreative side med sang og dans.

 

 

Efraín fra Colombia, 17 år
Efrains storebror har været på udveksling gennem AFS i Tyskland, og alt, hvad han oplevede og fik ud af det år, har påvirket Efraín til også at rejse ud. Han vil gerne opleve en helt anden kultur og et sprog, som ikke tales af så mange, fordi han mener, at det vil ændre hans måde at tænke på, og han vil få mulighed for at lære en masse nye ting og forbedre sig fagligt. Han har opdaget hvor vigtigt det er for ham at kunne tale fremmedsprog, og det har også påvirket hans lyst til at rejse ud. Han håber, at hans ophold i Danmark vil ændre hans syn på verden.
Efraín er en glad og nysgerrig dreng. Han er meget interesseret i historie og kultur, og så dyrker han flere former for sport, blandt andet fodbold. Han holder også af lytte til klassisk musik. Hans største fokus er dog hans uddannelse.

 

Valentina fra Chile, 16 år (se video nedenfor)
Valentina vil gerne lære en ny kultur, nye mennesker og ny mad at kende. Hun er interesseret i at lære sprog, og hun vil gerne lære noget om Danmarks historie.
Valentina er ikke specielt vild med sport, men har dog dyrket volleyball og kan godt lide at danse til k-pop. Hun er til gengæld også ret vild med k-pop, og yndlingsbandet er BTS! Hun går op i manga og anime og har endda lært lidt japansk. Derudover bruger Valentina tiden på at læse og tegne, og hun laver også gerne mad. Hun kunne godt tænke sig at blive grafisk designer. Valentina er meget sød og støttende overfor sine venner. Hun er en smule stille i det og skal bruge tid til at knytte sig til folk.

 

Pan fra Thailand, 16 år
Pan elsker at shoppe og udveksle ideer om tøj med sin mor. I skolen er hun med i et band, hvor hun er forsanger. Hjemme kan Pan godt lide at bage, specielt til andre. Pan er også en sporty pige, der godt kan lide at spille badminton med vennerne, løbe og cykle.
Pan ser sit år som udvekslingsstudent som en udfordring og som en drøm, der går i opfyldelse. Hun har valgt at komme til Danmark, fordi vi har en interessant historie, et moderne uddannelsessystem, og så er vi kendt for vores gæstfrihed. Hun vil gerne lære et nyt sprog og meget gerne lære danskerne lidt mere om Thailand og prøve at lave thailandske retter.
Pan kan godt være lidt genert i nye omgivelser, men med forberedelse og ved at være positiv kommer hun over sin generthed. Hun er en entusiastisk pige med selvtillid.

 

Dorka fra Ungarn, 16 år
Dorka ser frem til at lære en ny kultur at kende – alt lige fra sprog, mad, mennesker og landskab. Hun har selv været værtssøster, så hun ved, hvad det indebærer at have en udvekslingsstudent boende.
Dorka går til drama og har været med i mange skuespil og dramafestivaler. Hun elsker at svømme og sejle. Hun er AFS-frivillig i hendes hjemby, og hun kan godt lide at møde andre unge fra hele verden og hjælpe dem gennem deres AFS-ophold i Ungarn. Derudover elsker Dorka at læse samt hænge ud med vennerne i weekenden.
Dorka er meget social, og hun er meget interesseret i nye ting. Hun er meget kærlig og har en god kontakt til alle i hendes familie. Hun er glad for skolen, og hendes yndlingsfag er sprog, litteratur og drama.

 

Filippo fra Italien, 17 år
Filippo kan godt lide at dyrke sport og at være sammen med sine venner. Han har tidligere gået til baseball, men spiller nu kun for sjov. Han går i fitnesscenteret og løber, og om sommeren spiller han beach-tennis og beach-volleyball. Han er meget glad for dyr og kan også godt lide at lave mad. Hans yndlingsfag er matematik og fysik, og han vil gerne læse til ingeniør.
Filippo er udadvendt, social og hjælpsom. Han kan godt lide at være aktiv. Han beskriver sig selv som rationel og kan godt lide at tænke tingene igennem, inden han tager en beslutning. Han er ansvarlig og passer sine ting, og hvis der er problemer, er han lyttende og kompromissøgende. Han er glad for at gå i skole og klarer sig godt i alle fag.

 

Elizabeth fra Tyrkiet, 16 år
Elizabeth kan godt lide at svømme, synge, tegne, stå på ski, lave mad og danse. Hun elsker at være sammen med sin familie og venner, men nyder også at være alene en gang imellem. Derudover elsker hun at se film, høre musik og rejse til nye kulturer. Elizabeth kan godt lide at være udenfor, og især når det er koldt og sner. Hun elsker at smage nyt mad, og især når hun besøger et nyt land.
Hun beskriver sig selv som en stille pige, når hun kommer til nye steder. Når hun har været der i lidt tid, bliver hun dog mere snakkesalig og åben. Hun beskriver sig selv som en selvstændig, meget social, eventyrlysten og pålidelig pige. Derudover skriver hun også, at hun er en god elev i skolen, som altid laver sine ting. Hendes plan er at læse på universitetet i Danmark i fremtiden, og så vil hun generelt gerne lære mere om Danmark.

 

Astrid fra Norge, 17 år
Astrid elsker at være sammen med sine venner, se historiske dramaer og Disney-film og være i naturen. Den danske tv-serie “Håbet” gjorde stort indtryk på hende og vakte beundring for det danske sprog. Hun holder af at spille klaver og har deltaget i klaverundervisning de sidste seks år. Det ville derfor være dejligt, hvis den kommende værtsfamilie har et klaver i huset.
Astrids yndlingsfag er historie og musik. Skolen beskriver Astrid som meget motiveret elev med høje karakterer i alle fag. Generelt beskrives Astrid som en ambitiøs og kreativ pige med en naturlig nysgerrighed. Hun beskriver sig selv som en sympatisk person, der er en smule introvert, hvilket hun gerne vil arbejde på under opholdet.

 

 

Jeen fra Thailand, 16 år
Ærlighed, ordentlighed og flid er nogle grundlæggende værdier for hende og hendes familie. Jeen har spillet klaver i 10 år og er også kreativ (danser, tegner og maler). Derudover har hun prøvet mange forskellige sportsgrene som tennis, svømning, vandsport og badminton, og hun har gået til ballet en del år.
Jeen er en meget flittig og dygtig elev i skolen, hvor hun har topkarakterer i alle fag. Hun fik en flidspræmie i 5.-6. klasse for sin indstilling til skolen og det at lære. Hun er udadvendt med et positivt og optimistisk livssyn. Jeen kan slet ikke lade være med at engagere sig i skolen og andre mennesker. Hun er nysgerrig på livet og vil gerne prøve mange nye ting af – både i fritiden og i skolen. Hun har deltaget i forskellige camps i sin fritid af en uges varighed. Jeen vil gerne vise sin værtsfamilie og nye skole noget om sin thailandske kultur: mad, dans, den traditionelle tøjstil.

 

Andrea fra Italien, 17 år
Andrea er meget aktiv og har mange interesser. Han er god til at lave mad, især kager og desserter, han spiller klaver, er glad for kampsport, og derhjemme har han et bordtennisbord, som han godt kan lide at bruge sammen med vennerne. Når vejret er til det, kan han godt lidt at gå ture i bjergene og skovene, men han kan også godt lide at spille brætspil, lytte til musik eller læse fantasy-bøger.
I skolen er Andrea en dygtig elev. Han er især glad for fag som matematik, fysik, biologi og anatomi, og når han er færdig med gymnasiet, vil han søge om optagelse på medicinstudiet. Han er rigtig glad for dyr, især katte, men også insekter og edderkopper. Andrea kan godt virke lidt genert og beskriver sig selv som en smule introvert. Han håber, at udvekslingsopholdet kan gøre ham mindre genert.

 

Ezra fra USA, 16 år
Ezra er meget aktiv og går til sækkepibe, teater, kor, diskussionsklub, fodbold og svømning. Han kommer fra en familie, der kan lide at være aktive sammen, f.eks. ved at vandre og sejle i kajak. De har selv været værtsfamilie før.
Ezra klarer sig godt i skolen, han er moden og glad for at lære. Under Covid-19 har han opretholdt sit engagement og sin udvikling. Ezra er meget udadvendt og kan lide at socialisere med mange. Han er glad for skolen, intellektuelt nysgerrig og vil gerne lære nyt. Han er meget aktiv og kan lide at have mange ting at foretage sig. Ezra vil gerne lære et nyt sprog og er nysgerrig på andre madvaner.

 

Roberto fra Brasilien, 18 år (se video nedenfor)
Roberto vil gerne lære et nyt sprog og en ny kultur at kende, og så kan han rigtig godt lide historie. Derfor håber han på at kunne dykke dybere ned i Danmarks historie under sit ophold.
Roberto er ret vild med sport, både fodbold, cykling og amerikansk fodbold. Når han kommer hjem fra skolen og har lavet lektier, kan han godt lide at læse og se serier. Hans bedste fag i skolen er idræt og historie.
Roberto beskrives som en stille og rolig dreng, der kan godt lide at være sammen med sin familie og nogle få venner. Trods sit stille væsen er han en dreng, der ikke tolererer uretfærdigheder og altid forsøger at være den, der hjælper. Han er en meget organiseret og ansvarlig dreng.

 

Valeria fra Colombia, 18 år (se video nedenfor)
Valeria vil gerne på udveksling, fordi hun ser det som en stor mulighed for at lære et nyt sprog og en ny kultur at kende. Hun håber at skabe nye venskaber og dermed tage mange minder med sig.
Valeria er en pige med mange interesser. Hun spiller klaver, guitar og violin, og så danser hun ballet og spiller basketball. Som alle andre unge kan hun også godt lide bare at slappe med at se tv, serier og være på sociale medier.
Hun beskrives som en ekstraordinær elev, der arbejder hårdt og er meget positiv og hjælpsom. Hun er ikke er bange for at åbne munden og spørge, hvis der er noget, hun ikke forstår.

 

Semesterophold (august til december 2021)

 

Florencia fra Argentina, 18 år
Florencia synes, at Danmarks historie og kultur er utrolig spændende og fascinerende. Derfor har hun valgt, at Danmark skulle være målet for hendes udvekslingsophold.
Florencia danser og har gjort det, siden hun var 7 år. Hun går til dans to gange om ugen og fitness 3 gange om ugen. Når hun skal slappe af, kan hun godt lide at gå ture. Hun kan godt lide at fotografere og kan godt lide dyr. Det sidste har medført en beslutning om at være vegetar/veganer. Hun er dog villig til kun at være vegetar for ikke at skabe problemer i sin værtsfamilie.
Florencia er venlig, selvstændig og ansvarlig. Skolen beskriver hende som en leder, der kommer fint ud af det med alle sine klassekammerater.

 

Eva fra Slovakiet, 17 år
Eva elsker at rejse og at lære. Med hendes egne ord har hun altid haft en ting med de nordiske lande, og derfor vil hun gerne opleve Danmark. Hun glæder sig til at se og opleve Danmark og at blive en del af den danske kultur. Eva har desuden hørt, at det danske skolesystem skulle være et af de bedste i verden, og derfor ser hun også meget frem til opleve det.
Det vigtigste for Eva er at være glad, hvilket for hende vil sige at tilbringe tid med familie og venner. Sammen med dem kan hun godt lide at tage på picnic og vandreture. Hun spiller også amatørteater.
Evas familie beskriver hende som eventyrlysten og selvbevidst, og vennerne beskriver hende som en, der altid er med på noget sjovt. Eva er født med ”bells parese”, som gør, at den højre side af hendes ansigt er lammet. Dette er dog ikke noget, der hæmmer hende i at gøre, hvad hun har lyst til.

 

Trimesterophold (september til november 2021)

 

Madalena fra Portugal, 17 år
Madalena elsker at læse og kan godt lide basketball og badminton, men beskriver ikke sig selv som sporty. Dog elsker hun at svømme og er god til det. Hun har gået til synkronsvømning i 6 år, men stoppede for 3 år siden. Madalena elsker at høre musik og danse. Hun er åbensindet og kan godt lide at møde nye mennesker. Hun er en pige, der ved, hvad hun mener og står for, og hun er ikke bange for at deltage i en diskussion. Madalena prioriterer sin familie og sine venner meget højt.

 

Inga fra Tyskland, 16 år
Inga interesserer sig meget for sprog og andre kulturer – særligt har hun længe været interesseret i Skandinavien, men har aldrig været her. Derfor glæder hun sig til endelig at se det med egne øjne. Inga spiller tennis og fløjte, og så elsker hun at være sammen med sine venner. Vennerne beskriver Inga som en åben og sød pige, der støtter op om sine venner. Skolen beskriver Inga som en åben pige, der altid er nysgerrig efter at lære nyt. Skolen siger også om hende, at hun er meget empatisk og bekymrer sig om andres ve og vel. Uden tøven træder hun til for at hjælpe og støtte sine klassekammerater. Hendes mor og far siger om hende, at hun er meget ansvarsfuld og tager sig meget af sine små søskende. 

 

 

Federica fra Italien, 16 år
Federica har en masse interesser. Hun elsker at spille brætspil både med venner og familie, og hun elsker også at læse. Derudover er hun meget aktiv. Hun dyrker Jiu-Jitsu og har tidligere svømmet i mange år. Hun kan også virkelig godt lide at cykle og løbe, og generelt synes hun, alle sportsgrene er sjove. Hun kan godt lide at være sund og samtidigt holde sig aktiv. I skolen kan hun godt lide matematik og de naturvidenskabelige fag, og hun er hårdtarbejdende. Federica kan godt lide at rejse og har rejst meget. Hun elsker at lære andre kulturer at kende. Hun er meget optimistisk og har en positiv tilgang til livet og går ind for lighed mellem alle mennesker.

 

Agnese fra Italien, 16 år
Agnese er glad for sprog og for at lære om andre kulturer og traditioner. Agneses store hobby er at stå på rulleskøjter. Hun er også glad for at læse og lytte til musik. Hun bruger meget tid sammen med både sin familie og sine venner. Hendes yndlingsfag er fransk, engelsk, biologi, historie og filosofi.
Agnese er en livlig, empatisk, følsom og målrettet pige. Hun er moden og uafhængig, lytter til andres råd, men tager sine egen beslutninger. Hun er velorganiseret og god til at passe både sin skole og sin rulleskøjtetræning, og hendes lærer beskriver hende som en motiveret elev, der har det godt men sine klassekammerater.
Agnese er glutenallergiker. Hun er vant til selv at skulle planlægge sin mad.

 


Alejandro fra Spanien, 16 år (Se video nedenfor)
Alejandro har spillet basketball, siden han var fem år gammel, og fodbold, siden han var seks. Han hænger meget ud med holdkammeraterne, og når de ikke ses, holder de kontakten via sociale medier. Hvis muligt kunne han godt tænke sig at spille basketball i Danmark og opleve den danske basketball-kultur. Alejandro kan godt lide at spille computerspil og se tv-serier. I skolen klarer han sig fint, og yndlingsfagene er idræt og matematik. Alejandro er rar at være sammen med. Han kan godt lide at ligge i sengen og se tv sammen med sine søskende og bare hygge. Han er åben, nysgerrig og kan godt lide at hjælpe andre. Forældrene beskriver ham som høflig, vellidt og god til at snakke med alle slags mennesker.

 

Leonor fra Portugal, 17 år
Leonor er glad for at gå til gymnastik, spejder og volleyball. Hun er særligt interesseret i matematik og økonomi i skolen og vil gerne læse økonomi.
Leonor opfatter sig selv som glad og nysgerrig. Hun er udadvendt, har mange venner og er glad for selskab. Forældrene beskriver hende som ansvarsfuld, glad for skolen og meget god til at skabe relationer både med jævnaldrende og voksne.
Leonor har været på sprogskole i to uger i England, og hun var begejstret for at være sammen med forskellige kulturer. Hun vil gerne lære et nyt sprog.

 

Neeltje fra Tyskland, 15 år
Neeltje er glad for at læse, og så er hun vild med havet. Hun sidder i skolens elevråd og synger i kor og har også redet. Hun håber meget at kunne finde et kor i Danmark, både for at få venner, men også for at lære danske sange. Neeltje kan godt lide at gå i skole og klarer sig også godt. Hun er dygtig, flittig, nysgerrig, engageret og vellidt.
Neeltje er god til at møde nye mennesker og stiller mange spørgsmål. Hun beskrives som åben, ansvarsfuld, morsom, respektfuld, inddragende og har let ved at tilpasse sig.
Neeltje finder den danske natur og sprog interessant. Hun glæder sig til at lære om forskelle og ligheder mellem tysk og dansk kultur. Hendes familie har haft gæstestuderende fra flere forskellige lande boende, så hun er vant til at se forskellige kulturer fra et hverdagsperspektiv.

 

 

Efterskoleelever (august 2021 til juni 2022)

 

Panisa (Porpor) fra Thailand, 16 år (se video nedenfor)
Porpor vil gerne opleve et andet land, og hun håber meget, hun kan lære dansk flydende. At blive udvekslingsstudent er en drøm, som nu går i opfyldelse. Porpor er meget interesseret i dans, og hun har danset ballet, siden hun var bare 5 år. Hun er også begyndt at danse jazzballet, thai traditionel dans og mere moderne dans. Hun kan også godt lide at lave mad og hjælper sin mor i huset, når hun er hjemme.
Porpor er meget fysisk aktiv og meget ambitiøs. Hun er en glad pige, der godt kan lide, at der er aktivitet omkring hende. Hun bruger meget tid med venner, og det vigtige her er bare at være sammen.

 

Elena fra Mexico, 15 år
Elena er glad for sport, især fodbold og taekwondo, hvor hun har det røde bælte. Hun er ved at lære at spille på guitar og ukulele og er også med i skolens kor. Hun kan også godt lide at se film og lytte til musik. Hun er meget glad for familiens hund og for at klatre i træer. Hendes yndlingsfag i skolen er fysik og historie.
Hun er empatisk og god til at løse problemer. Hun respekterer folks forskelligheder, forsøger at få alle med og løser problemer gennem dialog. Hun kan være lidt genert, når hun først møder folk, men åbner op, når hun lærer folk at kende. Hun klarer sig rigtig godt i skolen. Hun ser frem til at møde nye mennesker, lære om deres kultur og få nye venner. Hun glæder sig også til at lære andre om hendes kultur, mad, humor og musik.

 

Sakolpat (Captain) fra Thailand, 16 år (se video nedenfor)
Lige siden han var lille har Captain haft en drøm om og ambition om at studere i udlandet, og nu glæder han sig til, at han bliver en del af en ”global familie” gennem sit år i Danmark med AFS.
Han kan godt lide at spille fodbold og basketball, både for sportens skyld, men også fordi det lærer ham at indgå i relationer til andre, da både fodbold og basketball er holdsport. En anden stor hobby er musik. Captain spiller både klaver og guitar. Captain er venlig og social. I skolen beskrives han som en selvstændig dreng, der tør stå ved sine meninger.

 

Kerem fra Tyrkiet, 16 år (se video nedenfor)
Kerem elsker sport, både som aktiv deltager og som tilskuer. Han spiller både fodbold og tennis. Sammen med sine forældre spiller han brætspil og ser tv-serier. Derudover fylder musik meget for Kerem. Han beskriver sig selv som en energisk og sjov fyr. Han er meget social, men har ind imellem også behov for at være lidt alene. Derudover siger han, at han er kreativ og nysgerrig. Skolen beskriver ham som social, ekstraordinær, entusiastisk og en leder. Desuden beskrives han af skolen som en altid positiv elev. Kerem håber, at hans udvekslingsår vil gøre ham klogere på, hvad han skal, når han er færdig med skolen. Han glæder sig rigtig meget til at møde sin kommende værtsfamilie og blive klogere på den danske kultur.

 

Kornjira (Earnearn) fra Thailand, 16 år (se video nedenfor)
Earnearns helt store hobby er dans. Hun har danset i 9 år, og hun danser både ballet, jazz og cover dance flere gange om ugen og vil meget gerne fortsætte med at danse i Danmark. Hun vil rigtig gerne have en større forståelse for andre mennesker og deres kultur. Earnearn er en målrettet og nysgerrig pige, der gerne vil være et godt eksempel og gøre det godt både i skolen og med fritidsinteresser.
Hendes mor har været AFS´er og har stadig kontakt med sin værtsfamilie, som de besøger et par gange om året. Earnearn håber at kunne få et lige så tæt forhold til sin værtsfamilie.

 

Bantita (Yuyoo) fra Thailand, 17 år (se video nedenfor)
Yuyoo har læst og set film om Danmark og glæder sig til at opleve den danske natur. Det er vigtigt for hende at lære sproget og også at blive bedre til engelsk. Hun glæder sig til at kaste sig ud i nye ting.
Yuyoo synes godt om mad og glæder sig til at lave thaimad til sin værtsfamilie. Yuyoo er vant til at lave back-stage-ting i drama på hendes skole, og hun er mere til mad end til sport, men glæder sig til at prøve alle mulige nye aktiviteter i Danmark. Hun vil f.eks. gerne prøve at ride, spille golf og sejle.
Både Yuyoo, hendes forældre og lærere beskriver hende som åben, venlig og dygtig. Hun beskriver sig selv som en person, der tager de ting, hun laver, seriøst, samtidig med at hun godt kan lide at grine og have det sjovt med vennerne.

 

Tatchatham (Baipalm) fra Thailand, 17 år
Baipalm elsker at læse og lade sig selv forsvinde ind i f.eks Game of Thrones-universet. Han er hjælpsom, og når noget har fanget hans interesse, er han med egne ord også en hårdtarbejdende dreng. Han er glad for at gå ture og generelt være aktiv og finde nye hobbyer. Hans motivation for at tage på udveksling er at udvide sin horisont.
Baipalm har tidligere været på sprogskole i to uger i Canada. Det var for ham en rigtig god oplevelse, og det gav ham mere selvtillid og mod på at være væk hjemmefra.

 

Kunne du være interesseret i at blive værtsfamilie for en af de unge? Eller har du bare lyst til at høre lidt mere om, hvad det vil sige at være værtsfamilie? Ræk ud til vores værtskoordinator Gro Gerdsen på [email protected] eller 38322305 for at høre mere.