Unge mennesker fra hele verden har ansøgt om at blive udvekslingsstudent i Danmark fra august 2022, og de glæder sig helt vildt. De mangler bare en værtsfamilie!

Kunne det være dig og din familie? Du kan både blive værtsfamilie i et år, et semester eller i et trimester. Mød et udpluk af de unge nedenfor.

Vil du gerne have tilsendt mere information, eller ønsker du at blive kontaktet for at høre mere? Se her.

Bemærk: Siden vil blive opdateret med flere af vores søde udvekslingsstudenter de kommende uger.

 

Årsophold (august/september 2022 til juni 2023)

 

Giulia fra USA, 17 år
Giulia kom til USA fra Brasilien med sin far, mor og storesøster, da hun var 4 år. Familien bor lidt uden for Minneapolis. Giulia elsker at lytte til musik og læse. Hun kan også godt lide at lave mad, selvom hun ikke synes, hun er særligt god til det. Giulia er glad for dyr, og hun holder meget af at hundesitte for venner og familie. Giulias yndlingshøjtid er nytår, og så er hun vild med vinter, da hun holder af både at stå på ski og snowboard. Når Giulia har fri fra skole, tilbringer hun gerne tiden sammen med vennerne. Hun er også glad for at udføre frivilligt arbejde. I skolen er hun med i en kinesisk forening og hun har læst mandarin i 3 år. Hun kunne godt forestille sig en fremtid indenfor handel/business. Giulia bliver beskrevet som en udadvendt, snakkesalig, eventyrlysten og humoristisk person. Hun er nysgerrig på verden, andre kulturer og det at kunne forstå samt deltage i det globale liv omkring hende. Giulia glæder sig til at komme på udveksling, da hun gerne vil udvide sit kendskab til verden og fordybe sig i et andet lands kultur. Især den nordiske kultur finder Giulia spændende, og hun glæder sig til at smage ”stegt flæsk” og ”frikadeller”.

 

Angela fra Hong Kong, 15 år
Angela bor sammen med sin mor og søster i Hong Kong, og de har et tæt bånd til hinanden. Angela er meget interesseret i både sport og musik. Hun går til skøjteløb, spiller basketball og er derudover glad for at synge og spiller både guitar og klaver. Når hun spiller musik, slapper hun fuldstændig af og er til stede i nuet. Angela er også rigtig glad for dyr, og familien har katte derhjemme. Angela drømmer om at blive dyrlæge. Hun bliver beskrevet som en nysgerrig person, der sætter pris på at lære nye ting og møde nye mennesker. Hun er åben for at lære nye ting, finde løsninger på egen hånd, men ved også, at man ind imellem har brug for hjælp fra andre mennesker. Angela glæder sig til at komme på udveksling, til at lære dansk og til lære et andet lands kultur at kende. Angela’s mor har studeret på universitetet i København, og derfor er hun nysgerrig på at lære den danske kultur bedre at kende.

 

Isabella fra Brasilien, 17 år
Isabella bor sammen med sine forældre og en lille hund i en by ved kysten mellem Sao Paulo og Rio. Isabella holder meget af musik og spiller guitar. Hun har optrådt flere gange med sang og guitar i skolen og på musikskolen. Hun kan også lide at læse bøger, høre musik og se serier. Hun kan især godt lide mange af de nye serier med fokus på LGBTQ+ personer, og hendes yndlingsfilm er Wonder. Hun klarer sig godt i skolen og får rigtig flotte resultater. Hun kan bedst lide de kreative og de humanistiske fag. Isabella glæder sig til at komme på udveksling, ud af sin komfort zone og blive klogere på sig selv. Hun glæder sig også til at blive klogere på den danske kultur.

 

 

Kazuma fra Japan, 17 år
Kazuma bor med sine forældre, sin lillesøster og familiens hund i en by i det centrale Japan. Familien har tidligere boet to år i Texas, USA, under farens studier. Kazumas bedsteforældre har været værtsfamilie for ikke færre end 16 AFS-udvekslingsstudenter gennem tiden, og Kazuma har altid ønsket selv at komme på udveksling, når muligheden bød sig. Han glæder sig til at opleve den danske kultur og dansk hygge. Kazuma går på en privatskole, der stiller høje krav til arbejdsindsatsen, og han bruger derfor meget tid på skolen. I fritiden får han dog også tid til at tegne og læse, især manga/tegneserier. Desuden spiller han bas i et band med nogle venner og har gennem tiden prøvet forskellige sportsgrene af og dyrker lige nu karate. Kazuma bliver beskrevet som rolig, glad og selvstændig. Han har ikke en stor vennekreds men få tætte venner.

 

Giovanna fra USA, 15 år
Giovanna bor i en forstad til Philadelphia sammen med sin far og storebror, da forældrene er skilt. Hendes mor bor tæt på. Giovannas helt store interesse er musik. Hun spiller på flere forskellige instrumenter og er med i diverse musikgrupper for eksempel et jazzkoncert-band. I øjeblikket hjælper hun også med at få en musical stablet på benene på sin skole. Giovanna interesserer sig også for at stå på rulleskøjter, og det er tit noget, hun gør med sine venner. Giovanna bliver beskrevet som en snakkesalig, humoristisk og udadvendt person. Hun er selvstændig og kunstnerisk anlagt, og hun hjælper til overalt, hvor hun kan. Derudover er hun aktiv i skolens LGBTQ+ udvalg. Giovanna glæder sig til at komme på udveksling og til at møde nye mennesker og steder under sit ophold. Hun er også spændt på at blive klogere på sig selv undervejs samt lære et nyt sprog. Hun håber, hun får skabt et stærkt bånd til sin værtsfamilie, og at det varer ved efter opholdet.

 

Yui fra Japan, 17 år
Yui bor med sine forældre og sine søskende i en by uden for Tokyo. Yui har en lillebror på 13 år og en lillesøster på 9 år. Hendes søskende og hende har det rigtig godt sammen, men aldersforskellen gør, at de ikke nødvendigvis interesserer sig for de samme ting. I familien snakker de tit om både dilemmaer og glæder. En af de vigtigste værdier i Yuis familie er respekt. Hendes familie betyder meget for hende, og de er der altid for hinanden. Yui er meget interesseret i kunst og ballet. Hun har selv danset ballet, fra hun var tre til 13 år. Yui er også rigtig glad for musik. Det kan være alt fra japansk eller koreansk pop til klassisk musik. Yui har længe drømt om udveksling og glæder sig til at opleve Danmark. Hun har ønsket at komme til Danmark, fordi det ligger i toppen af verdens lykkeligste lande, og hun har hørt, at der er en god balance mellem arbejde og fritid her. Yui lægger meget fokus på at være venlig og udadvendt. Hun er god til at snakke med folk. Ifølge hendes skole er Yui et individ med stærke lederevner og arbejder godt sammen med mennesker. Hun er med til at arrangere forskellige aktiviteter, og det kan blive lidt travlt – men hun kan godt lide det. Yui er glad for at møde nye mennesker og behandler alle ligeligt. Hun lægger vægt på taknemmelighed og sørger for at takke sine venner for at give hende en sjov hverdag og være gode kammerater.

 

Napat fra Thailand, 16 år
Napat også kaldet “Pat” bor med sine forældre og sin lillesøster i Bangkok. Faren er officer i det thailandske luftvåben, og moren arbejder for Thai Airways, hvilket betyder, at forældrene sommetider er væk nogle dage, så Pat og hendes søster er vant til at være alene hjemme. Når alle i familien er hjemme – typisk i weekenderne – bruger de tid sammen blandt andet på sightseeing og at tage ud og spise sammen. Pat er glad for at tegne, fotografere og for at lytte til musik. Når hun er sammen med sine venner spiller de ofte spil – det kan både være online og brætspil. Sammen med sin far og søster spiller hun golf. Pat kan især godt lide sprog og kultur i skolen, derfor har hun valgt en sproglinje, hvor hun har tysk. Pat glæder sig til at komme på udveksling og er allerede i gang med at forberede sig ved at lære lidt dansk og ved at blive bedre til at lave thai mad, så hun kan dele ud af sin egen kultur. Hun bliver beskrevet som en sød, sjov og hensynsfuld pige. Hun fortæller selv, at hun er klar over, at hun godt kan virke genert i starten, når hun møder nye mennesker, men at hun åbner op, når hun lærer folk at kende.

 

Valentino fra Argentina, 16 år
Valentino er 16 år og bor med sine forældre og sin lillebror. Familien bor i den næststørste by i Argentina, Cordoba, en ældre by med meget historie. Hans far er arkitekt og underviser på Universitet og hans mor er læge på et hospital. Valentinos store interesse er fodbold, både at spille og se det. En af hans største oplevelser var at være til World Cup i Brasilien i 2014. Derudover dyrker han orienteringsløb, og så er han rigtig glad for at være sammen med sine venner. De snakker i timevis og hygger sig. Han er udadvendt og sætter stor pris på åbenhed og ærlighed, og så kan han lide at diskutere/debattere. Han har sine meninger, men er også åben for at forstå og respektere andres holdninger. Valentino har valgt at rejse på udveksling, fordi han er nysgerrig på andre kulturer og måder at leve på. Han er allerede gået i gang med at lære dansk, så han er lidt forberedt når han kommer. Valentino beskrives som en selvsikker og udadvendt person, som elsker at tale. Han er også selvstændig, men har af og til brug for rådgivning og hjælp, specielt med at være organiseret og få gjort tingene til tiden. Han bliver bedre og bedre til det og øver sig i det, så det er noget, han er meget bevidst om i øjeblikket.

 

Victoria fra Argentina, 17 år
Victoria bor sammen med sine forældre, to storesøstre og en hund i et hus i en storby i det sydvestlige Argentina. Hun elsker at være sammen med sin familie og tilbringer meget tid med dem. Hun er også rigtig glad for at dyrke mange forskellige former for sport som for eksempel atletik, basketball, volleyball og poledance. Under corona-nedlukningen lærte hun sin far og søster forskellige poledance-tricks, da hun fik en stang installeret i hjemmet. Victoria vil gerne til Danmark og lære dansk, blive klogere på den danske kultur og det danske køkken. Hun interesserer sig for madlavning og laver mad til sin familie dagligt. Vicky bliver beskrevet som en glad, ansvarlig og hjælpsom pige med god energi.

 

 

Anezka fra Tjekkiet, 17 år
Anezka bor sammen med sine forældre, sin storebror og sin lillesøster i en mellemstor by i Tjekkiet. De taler åbent om det meste i hjemmet og gerne, mens de laver aftensmad. Anezka elsker at lave mad og drømmer om at blive kok. Hun glæder sig til at lære den danske kultur at kende – ikke mindst den danske madkultur. Hun er meget nysgerrig på det danske køkken og den danske bagværkstradition. Anezka spiller også tværfløjte og har dyrket mange forskellige sportsgrene gennem tiden som for eksempel karate og svømning. I dag holder hun allermest af at være aktiv i naturen, for eksempel kan hun rigtig godt lide at tage på vandreture. Meget gerne sammen med familie eller venner. Anezka beskrives som glad, ansvarlig og selvstændig. Hun går op i, at man holder, hvad man lover, og kalder sig perfektionist. Hun griner meget og er glad for at være sammen med børn.

 

Agostino fra Italien, 16 år
Agostino kommer fra Palermo, Sicilien, hvor han bor med sin far og sin mor, der begge har fuldtidsjobs, så Agostino hjælper dem så meget, han kan derhjemme. Han har også en storesøster, Chiara, der går på universitetet i en anden by. Agostino elsker at være sammen med familien og at hænge ud med sine venner. Han interesserer sig for historie og kan godt lide at besøge museer og historiske steder, og det er ofte noget de ender med at diskutere derhjemme ved middagsbordet. Sport er også vigtigt for ham, og det samme er bøger. Han kan godt lide at læse – især manga tegneserier, som er en interesse, han deler med en af sine bedste venner. Når Agostino er sammen med sine venner kan han også godt lide at organisere fodboldkampe eller gå i fitness, og om sommeren tager de ned for at bade eller snorkle sammen. Agostino beskriver sig selv som en lidt en diskret og privat person, der tænker, før han taler. Hans forældre beskriver ham som ærlig, moden og  ansvarlig, og en som respekterer reglerne, men som også kan agere en smule spontant fra tid til anden. Han er ikke konkurrencedreven og går ikke så meget op i at blive lederen af gruppen, men bare i at have god kvalitetstid med sine venner. Han er også ret reflekteret, observerende og nærværende i sine relationer. Agostino vil rigtig gerne på udveksling for at lære sig selv bedre at kende. Derfor er han klar til at komme ud og få en masse oplevelser, der kan gøre ham mere moden, og lade ham udforske og udfordre sine egne grænser og sin nysgerrighed. Han glæder sig også til at lære et helt nyt sprog, en ny kultur og nye traditioner at kende.

 

Semester (august 2022 til januar 2023)

Lea fra Slovakiet, 16 år
Lea bor med sin mor Ivana, og sin far Viktor og sin lillesøster. Lea er en aktiv pige, der går meget op i sport. Hun går blandt andet til boksning. Hun elsker også at stå på ski, og er i det hele taget glad for udendørsaktiviteter. Lea er meget familieorienteret og kan lide at bruge tid med sin familie. Familien er tit sammen om en aktivitet som for eksempel at stå på ski eller sammen om madlavning. Lea elsker at rejse, og har under Corona-nedlukning udforsket Slovakiet med sin familie. Hun er desuden vild med Marvel-superhelte-universet og japanske anime. Lea bliver beskrevet som en organiseret og struktureret person, som scorer topkarakterer i de fleste fag. Hun føler sig bedst tilpas sammen med mennesker, hun kender godt, men hun er også glad for at møde nye mennesker.
Hun glæder sig til at opleve, hvordan det er at gå i skole i Danmark, og hun glæder sig til at møde danske unge og sin værtsfamilie og lære om deres hverdag.

 

Hana fra Slovakiet, 16 år
Hana bor med sin mor og bror, da forældrene er skilt, men ser også sin far med jævne mellemrum. Broren har selv tidligere været på et AFS-semesterprogram. Hana har et meget tæt forhold til sin mor og bror, som hun beskriver som sine bedste venner og rollemodeller. Hendes forhold til sin far er også godt, men ikke meget tæt. Hana er glad for at være sammen med sine venner og for at lave aktiviteter efter skole så som engelskundervisning, kunst og dans. Hun synes, at dans er en sjov måde at udtrykke sig på, og lige for tiden er hun også glad for at lave kunstprojekter i ler. Hana bliver beskrevet som en moden, selvstændig og udadvendt pige, der trives godt i skolen både fagligt og socialt. Hun har en god fornemmelse for retfærdighed og går op i at være ærlig, men kan også være lidt stædig. Hun har mange gode venner og er hurtig til at skabe sig et godt netværk. Hana glæder sig til at komme på udveksling, og hun ser frem til oplevelsen med at bo med en værtsfamilie, blive bedre til andre sprog og udvikle sig personligt. Desuden vil hun også gerne studere i udlandet senere og tror på, at denne oplevelse vil være en rigtig god måde at få noget erfaring og udvide sit internationale kendskab.

 

Trimester (september 2022 til december 2022)

Elenora fra Italien, 17 år
Eleonora bor med sine forældre med sin storebror og lillesøster. Hendes forhold til familien og tætte venner betyder meget for hende, og hun snakker ofte om sin dag med dem. Eleonora er glad for at være aktiv og særligt kunstrulleskøjteløb er en stor interesse, og hun går ofte til konkurrencer. Når hun dyrker kunstskøjteløb, kan hun både slappe lidt af i hovedet og være sammen med sine venner. Eleonora er også glad for at høre musik og for at fotografere, da det er måde at udtrykke sine positive følelser. Eleonora bliver beskrevet som en social og positivt anlagt person. Hun har en aktiv tilgang til skolen og kommer godt ud af det med elever og lærere. Hun kan blive udfordret af en lidt for fyldt kalender, men er ellers struktureret. Eleonora glæder sig til at opleve og blive en del af en ny kultur og til at lære et nyt sprog. Hun forventer, at dét at lære et nyt sprog bliver en udfordring, men håber, at hendes kendskab til andre sprog vil hjælpe hende. Eleonora er sikker på, at denne oplevelse også vil være en del af hende i fremtiden.

 

Adele fra Frankrig, 15 år
Adèle bor sammen med sine forældre og sin lillebror. Hun har også en voksen søster, som hun ser af og til. Hun holder meget af at være sammen med sin familie og sine venner, som hun også næsten ser som sin familie. Adèle er rigtig glad for at spille volleyball og tilbringe tid sammen med de andre spillere. Hun spiller på hhv U15 og U18. Hun er glad for den holdånd, de har sammen. Desuden er hun glad for løb, svømning og sejlsport. Musik er også en stor interesse – Adèle har spillet klaver, siden hun var 7 år gammel. Derudover er hun rigtig glad for dyr. Adèle bliver beskrevet som en social og betænksom pige, men selvom hun er snaksaglig og glad for at være social, har hun også brug for at være lidt alene en gang imellem, hvor hun evt. slapper af med en bog. Adèle glæder sig til at opleve en ny kultur, nye mennesker og et nyt sted. Hun ser frem til at blive bedre til engelsk og få nogle nye relationer og udvikle sig som person og tror på, at det er noget som vil få stor betydning for hende.

 

For information om flere af de udvekslingsstudenter, der kommer til Danmark i 5 og 3 måneder, kontakt da vores værtskoordinator Gro Gerdsen på [email protected]

Har du spørgsmål?
Du er altid velkommen til at kontakte vores værtskoordinator på [email protected]
eller ringe til os på +45 38 34 33 00. Vi glæder os til at høre fra dig!