Unge mennesker fra hele verden har ansøgt om at blive udvekslingsstudent i Danmark fra januar 2022, og de glæder sig helt vildt. De mangler bare en værtsfamilie!

Kunne det være dig og din familie? Du kan både blive værtsfamilie i et år, et semester eller i et trimester. Mød et udpluk af de unge nedenfor.

 

Årsophold (januar 2022 til december 2022)

 

Daniela fra Colombia, 16 år
Daniela bor sammen med sine forældre i en større by nord for Bogota. Faren er økonom, mens moren arbejder inden for handel og administration. Hun har et godt og tæt forhold til forældrene, og hun snakker med dem om alt. Daniela har mange interesser. Især er hun glad for at læse bøger, høre musik og se film. Hun har også i mange år danset ballet, men var nødt til at stoppe efter en skade. Af venner og familie beskrives hun som en glad, empatisk og kreativ pige. I skolen er yndlingsfagene historie, sprog og litteratur og matematik. Hun går meget op i at lære om andre kulturer og andre sprog, og ser det som en genvej til, at vi kan blive klogere på hinanden.

 

Daphne fra Guatemala, 15 år
Daphne bor med sin mor, far, storesøster på 18 år og lillebror på 8 år i Guatemala City. Hendes mor arbejder som læge og hendes far som ingeniør. De har som familie et tæt forhold. Daphne har spillet tennis siden hun var 12 år gammel. Hvis muligt kunne hun godt tænke sig at fortsætte med det i Danmark. Hun kan derudover godt lide at læse bøger og at være sammen med sine venner. Hendes yndlingsfag i skolen er engelsk, matematik og billedkunst. Hun beskrives som en glad, social hjælpsom og optimistisk pige, der godt kan virke lidt stille, ind til man lærer hende at kende. Hun er reflekteret og selvstændig og har i mange år glædet sig til at skulle på udveksling. Hun glæder sig til at lære den danske kultur at kende og opleve hverdagslivet i Danmark.

 

Victoria fra Argentina, 17 år
Victoria bor sammen med sin mor, far, storesøster og familiens hund. Familien ejer et apotek. Victoria elsker at være kreativ og bruge hænderne. Hun har altid tegnet og malet meget i akvarel og olie, og hun er også glad for keramik. Hun kan også godt lide at dyrke sport og har tidligere gået til både dans og tennis. I dag træner hun primært ved at svømme, cykle og gå lange ture. Hun kunne godt tænke sig at prøve en form for vintersport, da det ikke er muligt i hjemlandet. Hun fortæller, at hun glæder sig til at lære en ny kultur at kende og til at få sat tingene i perspektiv. Hun håber også, at udvekslingen måske kan inspirere hende til, hvad hun skal studere, når hun kommer hjem. Victoria beskrives som en social og hjælpsom pige, der går op i miljø og bæredygtighed og en sund livsstil.

 

Maria Carolina fra Brasilien, 16 år
Maria Carolina bor i det sydlige Brasilien sammen med mor og far, to yngre brødre, en bedstemor og de to hunde Jujuba og Chokito. Carol er en aktiv pige, der holder af alt fra fodbold til håndbold og hockey. Hun går til Taekwondo og fodbold og har tidligere også gået til capoeira. Hun er også meget glad for at ride og ville ønske hun kunne købe en lille gård, så hun havde plads til en hest – og dyr i det hele taget. Hun holder meget af musik, tv-serier og at læse. Når hun starter på en god bog, kan hun have svært ved at lægge den fra sig igen, da hun bliver så opslugt af en god historie som fx Harry Potter eller Percy Jackson. Maria Carolina beskrives som åben, nysgerrig og glad.

 

Isabella fra Brasilien, 17 år
Isabella bor sammen med sine forældre og en lille hund i en by ved kysten mellem Sao Paulo og Rio. Isabella holder meget af musik og spiller guitar. Hun har optrådt flere gange med sang og guitar i skolen og på musikskolen. Hun kan også lide at læse bøger, høre musik og se serier. Hun kan især godt lide mange af de nye serier med fokus på LGBTQ+ personer, og hendes yndlingsfilm er Wonder. Hun klarer sig godt i skolen og får rigtig flotte resultater. Hun kan bedst lide de kreative og de humanistiske fag. Isabella glæder sig til at komme på udveksling, ud af sin komfort zone og blive klogere på sig selv. Hun glæder sig også til at blive klogere på den danske kultur.

 

Agustin fra Chile, 16 år
Agustin har, siden han var lille, talt med sine forældre om, at han gerne vil på udveksling. Han er nysgerrig på andre kulturer, og han glæder sig til at lære et andet sprog og til at møde nye mennesker. Han klarer sig godt i skolen, og yndlingsfagene er de naturvidenskabelige og sprog. Han er ikke sikker på fremtidsplanerne, men lige nu kunne han godt forestille sig at læse medicin. Han er også med i elevrådet, og så deltager han i en science gruppe, som hvert år tager på en messe og udstiller de forskellige ting, de har arbejdet på. Han kan godt lide sport, især svømning og volleyball. Han kunne godt tænke sig at fortsætte med svømningen i Danmark, hvis muligt. Agustin bliver beskrevet som en moden, glad, venlig og selvstændig dreng.

 

Josefina fra Argentina, 17 år
Josefina bor i Mendoza med sine forældre og sin lillebror. Hun kan godt lide at rejse, læse bøger og besøge kulturelle steder som museer, kirker, biblioteker osv. Det er noget, hun især gør med sin far. Hun elsker at lære nyt, og hun glæder sig til at lære det danske sprog og den danske kultur at kende. Hun klarer sig rigtig godt i skolen, hvor hun følger en tosproget linje. Yndlingsfagene er historie og engelsk. Josefina bliver beskrevet som en sjov, omsorgsfuld og selvstændig pige. Josefina og hendes familie er for nylig flyttet til Mendoza, og Josefina fortæller, at hun i starten var lidt stille i den nye klasse, men at hun ret hurtigt faldt til, åbnede op og fik gode venner. Hun elsker at være sammen med familie og venner.

 

Alexa fra Costa Rica, 15 år
Alexa bor i en forstad til San Jose sammen med sin mor, bonusfar og storebror. Alexa spiller basketball og går meget op i det. Hun er disciplineret, spiller to til tre gange om ugen og tager også til kamp. Hun er også glad for at spille elektrisk guitar, men det foregår primært derhjemme og gerne til Youtube-videoer. Selvom hun er en aktiv pige, nyder hun også at slappe af derhjemme med en god bog eller en tv-serie. Hun bliver beskrevet som en moden, sympatisk og intelligent pige, der er god til at samarbejde. Hun glæder sig til at blive bedre til sprog, og så ser hun frem til lære den danske kultur og sig selv bedre at kende.

 

Antonia fra Chile, 18 år
Antonia bor syd for hovedstaden Santiago sammen med sine forældre og deres lille hund. Hun er glad for musik og spiller både guitar, keyboard og ukulele. Hun er også glad for at synge. En anden stor interesse er volleyball. Før corona-nedlukningerne spillede hun volleyball næsten dagligt og havde ofte kamp i weekenden. Hun klarer sig godt i skolen og er elevrådsrepræsentant. Antonia glæder sig til at komme på udveksling. Hun ser frem til at stå på egne ben, komme ud af sin komfort zone og klare udfordringer i et andet land uden hjælp fra forældrene. Hun er spændt på at lære et nyt sprog, at møde nye venner og diskutere forskellige synspunkter. Hun glæder sig også til at smage den danske mad. Især julemad og andre højtidsmåltider. Hun bliver beskrevet som en positiv, ansvarsfuld, dedikeret og social pige.

 

Maria fra Colombia, 17 år
Maria bor i det sydlige Colombia sammen med sine forældre og lillesøster på 12 år, som hun holder meget af at være sammen med. Hun er glad for boldspil, men yndlingssporten er svømning. Hun har været nødt til at skære ned på svømningen på grund af skolen, men går til det, så tit hun kan. Hun er også glad for at forsvinde ind i gode bøger, høre musik og bare fjolle og hygge med vennerne. Hun kan godt lide at gå i skole og vil gerne videre på universitetet. Hun overvejer at læse Historie, Medicin eller måske Geologi. Maria beskriver sig selv som en lidt introvert type med få men rigtig gode venner. Hun er grundig og fokuseret, men beskrives også som en positiv og nysgerrig pige. Hun glæder sig til at møde en masse nye mennesker i løbet af udvekslingen og til at lære en ny kultur at kende.

 

Nicolas fra Colombia, 16 år
Nicolas bor i byen Tunja, som ligger nord for Bogota, sammen med sine forældre, lillesøster og familiens hund. En stor interesse for Nicolas er at fotografere. Han kan godt lide at fange det øjeblik, der fortæller en historie. Han fotograferer både mennesker, steder og landskaber. Han er også glad for at cykle, at rejse, gå ture, se film og for at være sammen med sine venner. Nicolas trives i skolen, og er meget interesseret i matematik og teknologi, og han kunne godt tænke sig at blive ingeniør. Han beskrives som ærlig, social, loyal og ansvarsfuld. Han glæder sig til at blive klogere på Danmark og vikingerne, og han ser frem til også at kunne fortælle om Colombia.

 

Kiara fra Peru, 17 år
Kiara bor med sin mor, bedstemor og ældre søster, Nahomi, samt hendes to onkler i Perus hovedstad, Lima. Det er en meget tæt og kærlig familie, og der er meget støtte hjemmefra. De laver mange ting sammen som familie, men kan især godt lide at løbe og lave mad sammen. Kiara er glad for at dyrke sport. Hun har spillet volleyball i fem år, bl.a. på hendes skoles volleyballhold. Derudover kan hun godt lide at læse bøger, studere (især engelsk), danse, løbe ture og lytte til musik. Kiara bliver beskrevet som en glad, ærlig, humoristisk, kærlig og udadvendt pige, men siger selv, at hun godt kan være en lille smule genert, når hun lige møder et nyt menneske første gang. Hun glæder sig til at lære den danske kultur at kende og til at smage dansk mad, samt at lære at tilberede det. Hun glæder sig også til at vise lidt af den peruvianske kultur.

 

Sofia fra Colombia, 17 år
Sofia bor med sin mor og storebror i Bogota sammen med familiens tre katte. Hun er glad for at dyrke sport og er også interesseret i biologi og i, hvordan kroppen fungerer. En anden stor interesse er Marvels tegneserie- og filmunivers. Sofia bliver beskrevet som glad, positiv, nysgerrig og social, og hun holder meget af at have venner og familie omkring sig. Hun glæder sig til at komme på udveksling og har hørt meget om Danmark, da hendes onkel var på udveksling i Danmark gennem AFS for en del år siden. Hun glæder sig til at lære det danske sprog og den danske kultur at kende.

 

Nanon fra Japan, 16 år
Nanon har boet i Thailand de første 11 år af sit liv, da hans mor er thailænder, men han bor nu i Japan. Nanon har mange interesser. Han er glad for at dyrke sport med sine venner og har både spillet fodbold og tennis i mange år. Han interesserer sig også for IT og for at lave mad. I fremtiden kunne han godt tænke sig at arbejde med fødevarer, og han er især optaget af, hvordan vi løser manglen på fødevarer i verden. Nanon beskrives som en dreng, der er social og godt kan lide at have mennesker omkring sig. Han er også meget hårdtarbejdende og går op i at lære de ting, han sætter sig for – også selvom det ikke nødvendigvis falder ham nemt. Han bliver også beskrevet som moden og ansvarlig. Han glæder sig til at opleve en anden kultur. Nanons forældre har rejst meget, så han er inspireret af deres valg og vil gerne lære flere sprog.

 

Har du spørgsmål?
Du er altid velkommen til at kontakte vores værtskoordinator på [email protected]
eller ringe til os på +45 38 34 33 00. Vi glæder os til at høre fra dig!