Australien er lige så stort som USA, men alligevel bor der flere mennesker i staten Texas alene, end i hele Australien. Faktisk bor 90% af australiere på bare 2,6% af territoriet, nemlig i storbyer som Sydney og Melbourne langs kysterne og væk fra den flade, tørre og uendelige Outback, der udgør det meste af kontinentet.

Omtrent en femtedel af befolkningen er førstegenerationsimmigranter fra over 165 forskellige lande, hvilket giver Australien en meget mangfoldig og multikulturel befolkning. Det giver også en kultur, der generelt er meget afslappet og laid back.

Samtidig så praler Australien med at de har noget af det meste unikke i verden, nemlig Aboriginies, det oprindelig folk i Australien. Deres fodspor kan dateres mindst 50.000 år tilbage, hvilket gør dem til det ældste nulevende folkeslag i verden. The Outback er også fyldt med eksotiske dyr, som kænguruer, koalaer, næbdyr og vombatter. Disse og mange flere spændende dyr lever de mange nationale parker, der beskytter bjerge, regnskove, ørkener, kystlinjer og koralrev.

AFSer @kiamahayley having a good time on her exchange. #afseffect #Repost "it's a big world out there"

Et opslag delt af AFS Australia (@afsaustralia) den

Folk og fællesskab

Du kan komme til at bo overalt i Australien: i større byer, gårde på landet eller et sted midt imellem. Alle tager del i de huslige pligter. Familier samles som oftest til middag, og det er meget normalt at få take-out, når det skal gå hurtigt. Selvom australiere har tendens til at være uformelle og afslappede, bruges “please” og “thank you” meget ofte.

Skolegang

Du kommer til at gå i enten en privat eller offentlig skole. Uddannelse taget alvorligt i Australien, og dens skoler er vurderet højt på internationalt plan. Skoledagen går fra cirka 08:45 til 15:00 – mandag til fredag. Du vil sandsynligvis skulle vælge nogle valgfag, men engelsk og fysiske fag er påkrævet. Skoleuniformer er også påkrævet.

Formal with the best people 🎉

A photo posted by Rafael Baumer (@rafaelbaumer) on Nov 15, 2015 at 1:50am PST

A photo posted by Rafael Baumer (@rafaelbaumer) on Feb 18, 2016 at 1:17pm PST

Sprog

Engelsk – i sin aussie-variant – er det officielle sprog i Australien, hvoraf det måske kan komme som en overraskelse for nogen, at kinesisk, italiensk og græsk er de mest almindelige talte andetsprog. At du har et basiskendskab til engelsk vil være nyttigt. AFS vil sørge for sprogundervisning, og de lokale frivillige kan hjælpe med at arrangere et selvstændigt sprogkursus for dig i løbet af de første måneder.

Mad

Australierne spiser generelt tre måltider om dagen, og de spiser ikke snacks imellem måltiderne. En masse af australsk mad er magen til mad fra Storbritannien, såsom kødtærter og fish’n’chips. De er dog også stor asiatisk indflydelse, og for nylig har der været en fornyet interesse for “bushfoods” – fødevarer traditionelt spist i Aboriginal-samfundet. Andre populære retter omfatter bøf, lammekoteletter, pølser, skaldyr og pasta.

Crabs 🦀

A photo posted by Anna Ravn (@annafrydensberg) on Dec 31, 2015 at 2:34am PST