Med næsten 1.800 kilometer klipper og kystlinje og mere end tusind øer, er Kroatien en af de bedst bevarede strækninger af middelhavskysten. Alligevel er der megen diversitet i dette lille europæiske land, med bjergkæder der breder sig syd for alperne, idylliske bakker nordpå og frugtbare sletter i øst.

Hovedstaden Zagreb er et godt eksempel på den centraleuropæiske identitet, med dens vidunderlige parker og en arkitektur, der bærer præg af dets østrig-ungarnske fortid. Historiske monumenter fra romanske og venetiske tider kan ses langs kysten, især i Istrien og Dalmatien.

I de 4,5 millioner indbyggere kan man tydeligt genkende den stolte slaviske ånd. Den kommer især frem, når kroatiske sportsmænd klarer sig godt, hvad enten det er håndbold, vandpolo, fodbold eller tennis.

Folk og fællesskab

Din værtsfamilie kan leve hvor som helst i Kroatien: fra et landdistrikt i Slavonija til hovedstaden Zagreb eller måske i et kystområde. Uanset hvor du bor, vil din familie forvente, at du opfører dig ansvarligt og modent: Hjælpe til med huslige pligter, bruge offentlig transport for at komme til skole og hjælpe med at forberede måltider.

Skolegang

De fleste kroatiske skoler har undervisning i to skift: fra klokken 8:00 til 14:00 og fra 14:00 til 20:00. I skolen vil du sandsynligvis have seks-syv fag om dagen og så teater, kor eller sport efter skole.

Sprog

Det officielle sprog er kroatisk, men du kan også høre andre sprog i Kroation: tjekkisk, ungarsk, italiensk, serbisk og slovakisk. Som udvekslingsstuderende vil det være gavnligt, hvis  du har et grundlæggende kendskab til engelsk. AFS organiserer sprogkurser i de første måneder, og derefter får du materialer som kan hjælpe dig med at lære sproget på egen hånd.

Mad

Mad i Kroatien varierer fra region til region, og det kan være alt fra skaldyr til kødretter. En ostekage, der hedder strukli, er meget populær og berømt. Der spises normalt brød til hvert måltid. Selvom kroaterne har en tendens til at spise masser af kød, nyder de også friske grøntsager fra de lokale markeder. Det vigtigste måltid på dagen er frokost, som du vil spise omkring klokken 14:00. I weekenden er frokosten være afgørende familietid.