Laos ligger på den sydøstasiatiske halvø sydøst for Thailand og er omgivet af landene Burma (Myanmar), Cambodja, Folkerepublikken Kina, Thailand og Vietnam. Beliggenheden har ofte gjort landet til en buffer mellem stærkere nabostater, samt et vejskel for handel og kommunikation. Migration og internationale konflikter har bidraget til nutidens etniske sammensætning af landet og til den geografiske fordeling af dets etniske grupper.

Størstedelen af den vestlige grænse for Laos bestemmes af Mekongfloden, som er en vigtig transportåre. Mindre motorbåde og piroger er vigtige transportmidler på mange af bifloderne til Mekong.

Laos har et tropisk monsunklima, med en udpræget regntid fra maj til oktober, en tør og kølig sæson fra november til februar, og en varm og tør sæson i marts og april. Vanligvis opstår monsunen samtidig over hele landet, selv om det kan variere betydeligt fra år til år.

Almindelige valg blev første gang afholdte i 1955, og en koalitionsregering ledet af prins Souvanna Phouma dannedes i 1957 for at allerede året efter at bryde sammen under amerikansk pres. Et statskup ledet af dele af hæren fandt sted i 1960, men den anden koalitionsregering, også den under Souvanna Phouma, holdt ikke engang så længe som den første, og magten kom i hænderne på højrekræfter under general Phoumi Nosavan senere samme år.

Her kan du se dine muligheder for at komme til Laos