Alperne, med deres gletsjere, vandfald, slotte og klostre, dækker over to tredjedele af Østrig.
Det er derfor ingen overraskelse at det siges, at det var en østriger der opfandt skiene i det 19. århundrede, eller at landets befolkning generelt er ivrige vandrere på bjergstierne – når de altså ikke cykler langs cykelstier ved siden af Donauen. Men størstedelen af østrigere bor på fladere grund i konservative samfund der respekterer høflighed og gode manerer – og til gengæld giver en varm gæstfrihed tilbage.

Folk og fællesskab

De fleste familier bor i forstadsområderne. Familierne spiser gerne aftensmad sammen, og her opdateres man på de andres dag. Det er nemlig familietid.

Skolegang

Du skal formentlig gå i en universitetsforberende skole. Skoledagen løbet fra 08:00-14:00, men nogle dage vil skoledagen måske vare til klokken 17:00. Nogle gange er der også timer lørdag formiddag. Du skal have mellem seks og otte fag om dagen. Det afhænger af, hvilken læseplan du vælger.

Sprog

Det officielle sprog i Østrig er tysk, men hver region har sin egen dialekt. Der tales også andre sprog, såsom tyrkisk, serbisk, slovensk, kroatisk og ungarsk. Du skal have et grundlæggende kendskab til tysk inden dit ophold. AFS i Østrig vil sørge for et online Rosetta Stone-sprogkursus, så du kan lære tysk før og under dit ophold.

Mad

Østrigerne elsker smagsfyldig mad og drikke, så du vil helt sikkert smage en masse lækkerier, mens du er i Østrig. Måltider består normalt af suppe, kød (ofte svinekød) med kartofler, salat, grøntsager og dessert. Andre østrigske favoritter omfatter pølser, sandwich, kager (eksempelvis strudel) eller desserter (eksempelvis den klassiske sachertorte, som er en chokoladekage med marmelade og glasur), æg samt mange forskellige oste og æbler.

Her kan du se dine muligheder for at komme til Østrig