Kunne du tænke dig at lære et ungt menneske fra en anden kultur at kende? Der kommer et hold unge mennesker fra Europa og nærliggende lande til Danmark til august/september for at arbejde som volontør på et dansk projekt. De deltager i det EU-finansierede European Solidarity Corps og er i Danmark for at lære dansk kultur at kende.

Vi ønsker også at give dem muligheden for at opleve livet i Danmark uden for deres projekt og have en person eller familie til at støtte dem i deres ophold. Vil du hjælpe os med det?

Du kan læse mere om de volontører vi får til Danmark nedenfor og nederst på siden finder du flere detaljer om, hvad det indebærer at være kontaktperson/familie for en ESC-volontør.

Tag kontakt med os på 38 32 23 04 eller [email protected], hvis du er interesseret i flere informationer eller udfyld formularen nederst på siden.

Blåkilde Efterskole (ved Skjern)

Victoriia på 21 år kommer fra Rusland. Hun skal være på Blåkilde Efterskole fra 1. august til 30. juni 2023. Victoriia interesserer sig for sprog, klassisk musik, teater og opera (hun synger faktisk selv opera).

DTU (Lyngby)

Alejandra på 27 år kommer fra Rusland. Hun skal være volontør på DTU fra 1. august til 30. juni 2023. Alejandra holder af at rejse og derudover interesserer hun sig for dans og for bøger.

Halvorsminde Efterskole (ved Hjørring)

Aleattin på 25 år kommer fra Tyrkiet. Han skal være volontør på Halvorsminde Efterskole fra 1. august til 30. juni 2023. Aleattin interesserer sig for fodbold, motorsport, musik og hjemme i Tyrkiet organiserer han sine egne koncerter og poesi-aftener.

Vi søger også kontaktfamilier til elever på Vrå Højskole. Læs mere HER.

Ranum Efterskole (ved Løgstør)

Furkan på 22 år kommer fra Tyrkiet. Han skal være volontør på Ranum Efterskole fra 22. september 2022 til 23. juli 2023. Furkan holder af at lave mad, tage på camping og vandre.

Ungdomshøjskolen ved Ribe

Darina på 25 år kommer fra Rusland. Hun skal være på Ungdomshøjskolen ved Ribe fra 8. august 2022 til 14. juli 2023. Darina holder af at fotografere og tegne, hun dyrker yoga og holder af at vandre i skoven. Derudover interesserer hun sig for politik.

AFS Interkultur (København)

Vi mangler ikke p.t. kontaktfamilier til volontører hos AFS Interkultur, men vi får volontører igen til september 2023. Hvis du er interesseret i at vi sender dig information om kommende volontører til AFS, så udfyld nedenstående formular. 

Brenderup Højskole (ved Middelfart)

Vi mangler ikke p.t. kontaktfamilier til volontører i Brenderup Højskole, men vi får volontører igen til september 2023. Hvis du er interesseret i at vi sender dig information om kommende volontører til højskolen, så udfyld nedenstående formular. 

Cafe Utopia (ved Holstebro)

Vi mangler ikke p.t. kontaktfamilier til volontører på Cafe Utopia, men vi får volontører igen til september 2023. Hvis du er interesseret i at vi sender dig information om kommende volontører til Cafe Utopia, så udfyld nedenstående formular. 

Egå Ungdomshøjskole (ved Århus)

Vi søger ikke længere kontaktfamilier til vores volontører på Egå Ungdomshøjskole men vi får volontører igen til september 2023. Hvis du er interesseret i at vi sender dig information om kommende volontører til AFS, så udfyld nedenstående formular. 

Eisbjerghus Efterskole (ved Middelfart)

Vi mangler ikke p.t. kontaktfamilier til volontører i Eisbjerghus Efterskole, men vi får volontører igen til september 2023. Hvis du er interesseret i at vi sender dig information om kommende volontører til efterskolen, så udfyld nedenstående formular. 

Gentofte Kommune

GK

Vi søger ikke længere kontaktfamilier til vores volontører i Gentofte Kommune men vi får volontører igen til september 2023. Hvis du er interesseret i at vi sender dig information om kommende volontører til AFS, så udfyld nedenstående formular. 

Kalø Landbrugshøjskole (ved Århus)

Vi søger ikke længere kontaktfamilier til vores volontører på Kalø Landbrugshøjskole men vi får volontører igen til september 2023. Hvis du er interesseret i at vi sender dig information om kommende volontører til AFS, så udfyld nedenstående formular. 

Kassebølle Friskole (ved Rudkøbing)

Vi mangler ikke p.t. kontaktfamilier til volontører i Kassebølle Friskole, men vi får volontører igen til september 2023. Hvis du er interesseret i at vi sender dig information om kommende volontører til skolen, så udfyld nedenstående formular. 

Snoghøj Højskole (ved Fredericia)

Vi søger ikke længere kontaktfamilier til vores volontører på Snoghøj Højskole men du kan blive kontaktfamilie for Ole fra Holland eller Juan fra Colombia, som skal være elever på højskolen. Læs mere HER.

Ådum Børnehave (ved Skjern)

Vi mangler ikke p.t. kontaktfamilier til volontører i Ådum Børnehave men vi får volontører igen til september 2023. Hvis du er interesseret i at vi sender dig information om kommende volontører til Ådum, så udfyld nedenstående formular. 

Hvad er en kontaktfamilie?

En kontaktperson er en person eller en familie, som har lyst til at være en ekstra støtte for en ung, der er ny i Danmark. Volontørerne er her for at arbejde frivilligt på et socialt projekt og for at lære. De er her oftest 10-12 måneder. Det kan være en stor omvæltning at komme til et nyt land og derfor kan det være vigtigt med en ekstra støtte.

Det er en spændende mulighed for at lære en ny kultur at kende og også at dele ud af den danske! Det kan være meget trygt for volontøren at have en person, som ikke er involveret i deres normale dagligdag på projektet og som er en kontakt i lokalsamfundet uden for projektet. Din rolle som kontaktperson går vigtigst af alt ud på at støtte op omkring volontøren og hjælpe den unge med at falde på plads. Når man først kommer til Danmark kan der være mange nye indtryk og man kan have brug for en hjælpende hånd til at forstå den kultur man er landet i.

Det kan være at du skal vise dine favoritsteder i lokalområdet, måske skal du hjælpe med at finde fritidsaktiviteter eller hjælpe en unge med at forstå hvad E-Boks egentlig er for noget. Eller du skal være der for den unge til at tage en snak, hvis der er noget som er svært. Det kan også ske, at I bare skal opbygge et venskab 🙂

Kontaktperson-rollen er ret fri, så I kan forme den sådan som det passer jer bedst. Vi opfordrer jer til at I mødes en gang om måneden og til at starte med får en god snak omkring forventningerne til hinanden.

Alle kan blive kontaktperson/familie, uanset køn, alder og baggrund osv. Det vigtigste er, at du har lyst og hjerterum til at lære et unge menneske at kende.

Vi vil i slutningen af september afholde et infomøde for nye kontaktpersoner, hvor du kan høre mere om rollen og vil blive guidet i gode råd og tips til at være en god kontaktperson.

Kontakt AFS

Kunne det være noget for dig eller måske nogen i dit netværk? Så kontakt Maria på [email protected] eller 38 32 23 04, hvis I er interesseret i at høre mere.

Du kan også sende nedenstående formular ind til AFS. Så sender vi dig flere informationer eller tager kontakt til dig for en snak om mulighederne.

Send mig flere informationer / kontakt mig (ESC)

  • Husk og at nævne hvilken volontør du er interesseret i.