Hvad er en weekendfamilie?

En weekendfamilie er en form for værtsfamilie, der åbner sit hjem for en udvekslingsstudent i nogen weekender, ferier og helligdage. Som weekendfamilie fungerer man som dansk værtsfamilie for en student, der til dagligt går på efterskole. Man er med til at skabe en tryg base for udvekslingsstudenten og give dem et indblik i dansk familieliv. Man er på den måde familie for eleven på samme måde som familier normalt er det for efterskoleelever, blot med et internationalt tvist, hvor man hjælper studenten med at falde til i Danmark.

Som udgangspunkt er man sammen med eleven i de weekender, hvor de ikke kan være på skolen og i ferier/helligdagene. Dette er forskelligt fra skole til skole og vi kan altid sende dig detaljerne. Hvis du allerede nu ved, at der er en ferie eller et par weekender, hvor det ikke kan passe, så er det ikke noget problem, bare du melder det ud i god tid 🙂

Efterskoleeleverne ankommer en uge inden de skal starte på skolen. Det er derfor planlagt sådan at de efter ankomst deltager på en ankomstlejr som er planlagt af AFS frivillige. Derefter vil de blive hentet eller komme hjem til jer, hvor de vil have en uge sammen med jer inden de starter på skolen. Det vil give jer mulighed for at lære hinanden godt at kende inden det hele går løs på skolen.

Mød vores kommende udvekslingsstudenter her.

Hvorfor blive weekendfamilie?

Der er mange grunde til at blive weekendfamilie. Her kan du læse vores top 5 gode grunde:

 1. Det en unik mulighed for at få et tæt kendskab til en anden kultur og blive klogere på, hvordan man i andre kulturer anskuer hverdagsliv, familieliv og verden.
 2. Du giver din familie en stor fællesoplevelse, ved at optage en ny person i jeres samvær. Der skabes minder I vil have sammen resten af livet.
 3. Man åbner sit hjem for et ungt menneske, som er ny i Danmark. Man bliver dermed en uundværlig støtte for et ungt menneske, der er rejst ud i verden for at blive klogere.
 4. Det er en spændende måde at blive bevidst om ens egen familiekultur. Det er tit i mødet med andre, at vi bliver bevidste om vores egen måde at gøre tingene på. Dermed kan man se sig selv og sine omgivelser med friske øjne og måske i et nyt lys.
 5. Der er en tiltrængt mulighed for at byde verden indenfor igen! Lige præcis på samme måde som vi selv ønsker at blive budt indenfor, når vi selv rejser ud.

Alle kan blive weekendfamilie uanset familiesammensætning og uanset hvor I landet du bor ✌️

Vi håber at du synes det lyder fristende!

Hvordan er processen?

Processen for at blive kontaktfamilie er at:

 1. Du kontakter os via formularen her på hjemmesiden eller kontakter vores programkoordinator Nicoline på 38322302 eller [email protected].
 2. I vil få en indledende snak, hvor hun kan besvare jeres spørgsmål og fortælle lidt mere om det hele.
 3. Hun vil derefter videregive jeres oplysninger til vores frivillige i jeres nærmeste lokalforening. AFS Interkultur er nemlig en NGO, som består af ca. 30 lokalforeninger som er drevet af frivillige. Vores lokale frivillige vil derefter tage fat i jer og aftale et besøg, hvor I tager en god snak omkring forventninger og hele oplevelsen. Det er også her, at I sammen vil snakke om hvilken udvekslingsstudent, der kunne være et godt match til jeres familie.
 4. Vi sender jer en formular via vores hjemmeside som I skal udfylde. På den måde kan vi videregive informationer om jer til udvekslingsstudenten, når I er blevet matchet.
 5. I kan derefter tage kontakt til hinanden og vi vil sende jer en håndbog med meget mere information om det hele.
 6. Derefter er det bare at glæde sig til, at de ankommer og at I mødes første gang i august 😍

Vi hjælper jer altid på vej i processen, så ræk bare ud til os, hvis I har de mindste spørgsmål eller hvis vi kan hjælpe med noget.

Vil I høre mere eller melde jer til?

Hvis I gerne vil høre mere eller gerne vil melde jer til, så udfyld formularen her eller kontakt Nicoline Nielsen på 38322302 eller [email protected].

Hør mere om at blive kontaktfamilie her!