AFS Frivillige og AFS lokalforeninger

AFS Interkultur Danmark har en række frivillige på Grønland, som laver et stort og flot arbejde for AFS.

Skriv gerne til vores kontakter med spørgsmål omhandlende frivilligt arbejde i Nuuk, lokale aktiviteter eller infomøder.

Jens Martens fra Nuuk er vores lokale kontakt i Nuuk-området.
Jens Martens
Tlf: +299 55 73 10
E-mail: jenskieler@hotmail.com

Poul H. Jørgensen er vores kontakt i Sydgrønland.
Poul H. Jørgesen
Tlf: +299 49 26 56
E-mail: inuk.else.poul@greennet.gl

For aktiviteter i resten af Grønland, kan du kontakte AFS sekretariatet i København.

Se også nærmere på Facebook-siden www.facebook.com/KalaallitNunaanniAfs

AFS Netværk

AFS Interkultur vil meget gerne holde i kontakt med tidligere AFS’ere og har du tidligere selv været udvekslingsstudent via AFS Interkultur og interesseret i, at forblive en del af AFS-netværket, vil vi meget gerne have netop dig som AFS kontaktperson. Det kan være, at du har lyst til at fortælle lidt om din AFS udvekslingsophold og dele billeder på et infomøde. 


Tilskud til udvekslingsophold

NunaFonden har standardbevillinger ved ansøgning om tilskud til udvekslingsophold af 1 års varighed i udlandet. AFS Interkultur Danmark er en af de godkendte udvekslingsorganisationer ifølge Styrelsen for Universiteter og Internationalisering. Ved ansøgning om tilskud fra NunaFonden skal man på ansøgningstidspunktet være godkendt som udvekslingsstudent og man må ikke være fyldt 18 år.
NunaFonden har en standardbevilling på 12.000 kr.


Forslag til andre fonde man evt. kan prøve at søge:

 • AFS Interkultur (legater bliver slået op i december hvert år)
 • AFS Alumni (legater bliver slået op i december hvert år)
 • Junges fond
 • Kulturfonden DK-GRL
 • Kronprins Frederiks og Marys fond
 • Tips og Lotto, Nuuk 
 • Advokat Jørgen 
 • Vilhelm Kier Fond
 • Else Hansens Fond
 • Augustinus Fonden 
 • Poul og Dudo Brandt 
 • Minik og Ivalu fonden 
 • Augustinus Fonden 
 • Lions Club 

Tilskud til billetter

For AFS ansøgere fra Grønland er der muligheder for støtte og tilskud internt fra Grønland. Grønlands Selvstyre via Sprogcentret – Oqaatsinik Pikkorissarfik administrerer tilskud til billetten mellem Grønland og Danmark og til den endelige destination.
Se følgende link: http://www.oqaatsit.gl/da-dk/sprogophold/unge.aspx

1) Tilskud til rejsen fra Grønland til Danmark søges på et skema i Oqaatsinik Pikkorissarfiks (Sprogcentret’s) hjemmeside. I ansøgning om tilskud til billetten skal der vedlægges garantibrev eller garanti e-mail om ophold fra AFS-kontoret.
2) Man kan få refunderet billet udgiften fra København til bestemmelsesstedet i udlandet. AFS kontoret i København udarbejder en opgørelse efter afrejse. Denne opgørelse sendes til ansøgerens forælder. Forældrene kan sende opgørelsen videre til Oqaatsinik Pikkorissarfik (Sprogcentret) med anmodning om, at få refunderet beløbet.
3) Hjemrejsen fra København til hjemby i Grønland søges på en særlig blanket på Oqaatsinik Pikkorissarfiks hjemmeside. Enten skal udvekslingsstudenten bestille billet fra København til hjemby i Grønland, eller, man kan få hjælp via Oqaatsinik Pikkorissarfik (Sprogcentret)
Hvis udvekslingsstudenten selv har bestilt og betalt billet, så skal der på ansøgningsblanketten vedlægges kopi af rejseplan og kvittering for betalt billet. Ansøgningsskemaerne skal ansøger/familie selv udfylde og indsende til Oqaatsinik Pikkorissarfik (Sprogcentret).

Oqaatsinik Pikkorissarfik (Sprogcentret)
Siimuup Aqq. 32
Postboks 3019
3911 Sisimiut
Telefon: (+299) 86 67 00
Fax: (+299) 86 68 00
E-mail: efterskole@oqaatsit.gl

Din lokale kommune
Kommunerne på Grønland giver ofte tilskud til AFS udvekslingsophold. Kontakt din lokale Kommune for, at høre nærmere. Men husk, at søge i god tid.