AFS er en organisation baseret på frivillige. Det er frivillige, der bærer AFS som forening, og frivillighed er definerende for, hvordan AFS arbejder med udveksling og interkulturel læring. Det engagement, som frivillige bringer ind i kulturmødet, gør AFS særligt egnet til at skabe involvering og nærhed for unge mennesker på udveksling. Er du medlem af AFS, kan du blive frivillig hos os.

Hvis du ønsker at høre mere om mulighederne for at blive frivillig i AFS, kan du enten kontakte lokalforeningen i dit område, eller du kan skrive til vores frivilligkonsulent.

IMG_5347

Bliv frivillig i dit lokalområde

I AFS har vi cirka 30 lokalforeninger fordelt over hele landet. Lokalforeningerne ledes af en frivillig bestyrelse og har derudover et netværk af frivillige tilknyttet. Lokalforeningens opgave er blandt andet at støtte udvekslingsstudenter og værtsfamilier før, under og efter opholdet og skabe kulturmøder.

Som frivillig kan man have forskellige opgaver. Læs mere herunder.

Velkomstlejr

Bestyrelsesmedlem

Som bestyrelsesmedlem vælges du på lokalforeningens årlige generalforsamling. Du bliver en del af foreningens ledelse.

Du får erfaring med: ledelse, foreningsudvikling, foreningsdrift, rekruttering og pleje af frivillige, markedsføring, planlægning og afholdelse af aktiviteter og overblik og uddelegering af opgaver.

Frivillig

Værtefrivillig

Hvert år er AFS Interkultur vært for udvekslingsstudenter fra hele verden. Som værtefrivillig er du med til at sikre, at både de og værtsfamilien får et godt og udviklende år, ligesom du hjælper med at finde nye værtsfamilier. Som værtefrivillig kan du blandt andet være involveret i at:

 • Rekruttere og godkende værtsfamilier
 • Rekruttering og oplæring af kontaktpersoner
 • Støtte og rådgivning til værtsfamilier og udvekslingsstudenter
 • Arrangere og afholde diverse aktiviteter for både værtsfamilier og udvekslingsstudenter

Du får erfaring med: kommunikation, dialog og konflikthåndtering, relationsarbejde, markedsføring, at støtte personlig udvikling samt planlægning og afholdelse af aktiviteter.

første møde

Sendefrivillig

Hvert år sender AFS Interkultur udvekslingsstudenter ud i hele verden. Som sendefrivillig er du med til at sikre, at de unge forberedes bedst muligt på deres ophold og får mest muligt ud af det. Som sendefrivillig kan du blandt andet være involveret i at:

 • Interviewe og godkende kommende udvekslingsstudenter
 • Forberede udvekslingsstudenter og deres familier
 • Afholde informationsmøder
 • Lave markedsføringsaktiviteter

Du får erfaring med: interview, markedsføring, planlægning og afholdelse af aktiviteter, relationsarbejde, kommunikation, at støtte personlig udvikling og afholdelse af oplæg.

image62

Kontaktperson

Som kontaktperson støtter du udvekslingsstudenterne og deres værtsfamilier i forhold til at rådgive dem, sparre med dem og hjælpe dem med at løse de problemer, der måtte opstå. Kontaktpersoner er udvekslingsstudentens og værtsfamiliernes primære AFS-kontakt under udvekslingsopholdet. Du har minimum kontakt med udvekslingsstudenten én gang om måneden, og du skal i den forbindelse skrive lidt om udvekslingsstudentens trivsel.

Du får erfaring med: at støtte personlig udvikling, kommunikation, dialog og konflikthåndtering samt relationsarbejde.

Tina ny 4

Mød en lokal frivillig

“AFS-arbejdet har bidraget til min nysgerrighed”

Jeg har ikke fortrudt et sekund,” siger Tina Rømer om sin tid som frivillig i AFS. Hun har sammenlagt været frivillig i en hel del år. Det har givet god erfaring på cv’et, stor åben- og nysgerrighed i jobbet, en ubeskrivelig fællesskabsfølelse og ikke mindst uforglemmelige oplevelser.

Læs om Tinas oplevelse som frivillig
thumb_IMG_7091_1024

Bliv national frivillig

I AFS har vi flere nationale udvalg, der planlægger, koordinerer og udvikler aktiviteter i AFS. Som frivillig kan du engagere dig i forskellige udvalg og opgaver. Læs mere herunder.

Bestyrelsen

Bestyrelsen er AFS’ øverste ledelse. Bestyrelsen vælges på den årlige generalforsamling, hvor mere end 2000 medlemmer har mulighed for at gøre deres stemme gældende. Bestyrelsen har ansvaret for at lede AFS mellem generalforsamlingerne, eksempelvis ved at sikre at der arbejdes med de vedtagne strategier, og at budgettet overholdes.

IMG_1997300

POK-udvalget (Planlægning- og Koordineringsudvalget)

POK-udvalget varetager opgaver i forbindelse med skoleprogrammet ved at:

 • arrangere lejre for udvekslingsstudenter
 • afholde informationsmøder for potentielle udvekslingsstudenter
 • arrangere den årlige UddannelsesBazar og Lederuddannelsen for frivillige i AFS
 • rekruttere og klæde lejrledere på til at afholde lejre

Udvalget afholder møde i København og Aarhus hver tirsdag fra kl. 17.00.

Du får erfaring med: planlægning og afholdelse af lejre, præsentation og undervisning, relationsarbejde, ledelse samt kommunikation, dialog og koordination.

image37

18+-udvalget

18+-udvalget varetager opgaver i forbindelse med 18+-programmerne ved at:

 • arrangere lejre for programdeltagere
 • afholde informationsmøder og planlægge diverse aktiviteter for potentielle deltagere, der vil opleve verden
 • afholde onlinesessioner, der støtter deltagernes læring og udvikling
 • Udvalget afholder møde i København hver onsdag fra kl. 17.00.

Du får erfaring med: planlægning og afholdelse af lejre, præsentation og undervisning, relationsarbejde, ledelse, online facilitering samt kommunikation, dialog og koordination.

Billede til hjemmesiden

IKL-udvalget

IKL står for interkulturel læring. IKL-udvalget arbejder for at styrke interkulturel læring på tværs af organisationen.

Du får erfaring med: interkulturel læring, kulturforståelse og udviklingsprojekter.

Ny i AFS

Lejrleder

Flere gange om året afholdes 18+- og POK-udvalget store lejre for både danske og udenlandske udvekslingsstudenter. Udvalgene har brug for mange hjælpende hænder til at gennemføre lejrene. Der er brug for folk i køkkenet, folk i lufthavnen, folk til undervisning og planlægning samt mange andre opgaver.

Du får erfaring med: afholdelse af lejre, undervisning, relationsarbejde, ledelse og kommunikation samt støtte af udvekslingsstudenter.

Camille frivillig

Mød en national frivillig

”AFS har været helt afgørende for mit valg af studie”

AFS har haft stor betydning for Camilles Engel Rousseaus liv. Hendes forældre mødtes gennem AFS, hun har været på udveksling med AFS, og hendes tid som frivillig i AFS har både givet fantastiske venskaber og banet vejen for hendes studievalg.

Læs om Camilles oplevelse som frivillig

Hør mere om at være frivillig i AFS

Udfyld nedenstående – så kontakter vi dig 🙂