Nu er det blevet 2017, hvilket betyder at julen og nytårsaften lige er overstået. Det har været min første jul og nytår uden min familie, så det var både sjovt og underligt at prøve. Julen, som i øvrigt er den 25. December her, blev hvor at vi tog ud til noget familie, hvor vi allesammen spiste aftensmad sammen.

Det var super hyggeligt, specielt fordi at jeg ikke kendte mange af dem i forvejen, men de var alle rigtig søde, og var nysgerrige på mig og min kultur. Da klokken slog 00:00 rejste alle sig op, for at sige “Glædelig jul” faktisk ligesom man gør ved nytår.

Maden bestod af kalkun, kartofler, ris og bønner (Mere eller mindre). Kunne godt mærke at man savnede julen lidt, men det er noget man skal tage med.

Nytårsaften var ekstremt fedt at holde her. Vi skulle allesammen bære hvidt tøj på, og hvis man havde mulighed for det, skulle vi også hoppe over bølger (7 bølger for 7 dage om ugen), men jeg bor i Goiania, som er en by i midten af Brasilien, så her er der desværre ikke strande. Men ellers foregik det meget normalt, der var fest om aftenen, og klokken 00:00, ønskede vi alle hinanden godt nytår.

Brasilianere er heller ikke så gode med det at komme til tiden, så der var faktisk et par, som kom “forsent” til nytåret, så de ankom ved 00:05 tiden, og alt var perfekt for dem.

Håber at I også er kommet mindst ligeså godt ind i det nye, som jeg er.

Hilsen Oliver

Januar, 2017