Kunne du også tænke dig, at blive ESC-frivillig og få dit ophold finansieret af EU? Find dit projekt her.

Mit navn er Marie, og jeg valgte at tage af sted som frivillig på et projekt baseret i Polen fra januar 2020 af. Projektet er at være frivillig i specialklasserne i en lille by kaldet Waganowice ca. 20 km udenfor Krakow, men man bor i lejligheder i Krakow sammen med andre frivillige på andre projekter i Krakow.

Selve projektet er at hjælpe til i specialklasserne på skolen. Det kan variere lige fra at hjælpe et barn med en saks og billedkunst til matematik og madlavning. Det drejer sig om, at hjælpe til så meget man har lyst til, og så meget som eleverne nu har brug for.

Der sker også andre specielle ting, som man også deltager i. Jeg var med på skoletur til en workshop om vævning, karneval, fejring af Fede Torsdag og Valentins dag for at nævne nogle stykker.

Hvis man har ønsker, vil de også meget gerne have, at man lærer dem noget fra og om sit hjemland såsom H. C. Andersen eventyr, et par danske ord, gækkebreve, smørrebrød, flettede julehjerter eller forskellige lege, men det er kun, hvis man har lyst.

Ens hverdag er at være på skolen fra 8-14 mandag til fredag. Weekender og eftermiddage har man til egen rådighed som kan benyttes til at udforske Krakow eller være social med de andre frivillige baseret i Krakow.
Hele essensen af et ESC projekt er, at jo mere du engagerer dig i projektet, jo mere får du ud af det.

 

Kunne du også tænke dig, at blive ESC-frivillig og få dit ophold finansieret af EU? Find dit projekt her.