Er du og din familie nysgerrige på verden? Og har I lyst til at lære et nyt sprog, en ny kultur at kende og måske få en international relation for livet? Så er det måske noget for jer at blive weekendfamilie for en international efterskoleelev.

 

Til August kommer en række søde unge fra hele verden til Danmark for at gå på efterskole i et år. Som en del af deres oplevelse får de også en weekendfamilie som er med til at give dem et indblik i livet i Danmark udenfor efterskolen. Som weekendfamilie ses man med den unge ca. en gang om måneden, om I tager på udflugter eller hygger jer derhjemme er helt op til jer. Ofte er det blot det at få indsigt i en dansk families liv og hverdag, der er det store eventyr for den unge. Læs mere om processen her!

Vi byder alle typer af familieformer velkommen og man kan bo i hele Danmark.

 

Herunder kan du se de unge, som kommer i skoleåret 2024/2025

Er der nogen som kunne passe ind i jeres familie?

Mød de kommende udvekslingsstudenter

Unge mennesker fra hele verden har ansøgt om at blive udvekslingsstudent i Danmark, og de glæder sig helt vildt. Her kan du læse om nogle af dem. (Siden opdateres løbende med flere udvekslingsstudenter)
kachapon

Kachapon (Ayna) fra Thailand

Ayna på 15 bor i Bangkok sammen med sin mor. Hun glæder sig enormt meget til at komme til Danmark og er allerede gået i gang med at lære dansk og læse om dansk historie og nordisk mytologi. I sin fritid spiller hun volleyball og badminton, går til ridning og laver frivilligt arbejde. Hun kan også godt lide at game online.

Ayna skal gå på Ranum Efterskole.

Mød Ayna
katja

Katja fra Tyskland

Katja på 17 er et rigtigt familiemenneske og glæder sig meget til at få endnu en familie i Danmark. Til dagligt bor hun på landet med sine forældre og er den yngste af tre søskende. Hun spiller fodbold, står på ski og løber, og så interesserer hun sig for politik og hvad der foregår rundt omkring i verden. Katja glæder sig til nye oplevelser og eventyr.

Katja skal gå på Vejlefjordskolen.

Møde Katja
Emma

Emma fra Tyskland

Emma på 15 år bor sammen med sin familie udenfor München, men hendes bedsteforældre bor i Schleswig-Holstein og hun har derfor altid haft et forhold til Danmark. Det glæder hun sig nu til at dykke endnu mere ned i og lære sproget og kulturen at kende. Hun elsker at stå på ski og at spille golf. I sin fritid kan hun allerbedst lide at holde filmaftener med sine venner eller at være sammen med familien og fx. spille Mario Cart, besøge forlystelsesparker eller spille minigolf.

Emma skal gå på Vejlefjordskolen.

nannaphas

Nannaphas (Khawfang) fra Thailand

Khawfang på 17 bor på landet med sin udvidede familie, som hun elsker at være sammen med. Hun elsker dyr, hendes yndlingsblomst er solsikken og i sin fritid kan hun godt lide at tegne og at sejle i kajak. Khawfang er en del af elevrådet på sin skole. Her har hun ansvar for billedkunstfagene, som også er hendes egne yndlingsfag.

Khawfang skal gå på Ranum Efterskole.

Mød Khawfang
teerawut

Teerawut (T.J.) fra Thailand

T.J. bliver 16 i april. Han bor til dagligt i midten af Bangkok med sine forældre, og glæder sig meget til at opleve en hel ny slags hverdag i Danmark. En af hans store hobbyer er fotografi, han er fotograf på sin skole og står for at tage billeder til fester, sportsbegivenheder og andet. T.J. elsker også sport, specielt golf, basket og fodbold. Han er glad, udadvendt og altid klar på nye oplevelser.

T.J. skal gå på Ranum Efterskole.

Mød T.J.
Joris

Joris fra Tyskland

Joris på 15 er fra Tyskland, hvor han bor i en landsby udenfor Hamborg sammen med sin familie. Når han ikke går i skole arbejder han som turguide og fortæller turister om områdets historie. Han er nemlig rigtig interesseret i historie og glæder sig til at lære mere om den danske.  Joris kan lide at dyrke vandsport, fx vindsurfing eller SUP, skisport og mountainbiking. Han er for nyligt begyndt at lære at spille cello, og så er han altid i gang med at slå sin egen rekord i at løse en rubiks cube – lige nu er den på 13 sekunder!

Joris skal gå på Vejlefjordskolen.

kop

Suttinan (Kop) fra Thailand

Kop på 16 elsker fodbold. Både at spille det og at se kampene med sine venner eller sin far. Han bor i Bangkok med sine forældre og når han ikke er i skole eller laver noget med fodbold, kan han godt lide at være i fitness centret, lave mad eller – vigtigst af alt – have det sjovt med sine venner.

Kop skal gå på Ranum Efterskole.

GER Anouk Schwermer hj

Anouk fra Tyskland

Anouk på 16s  største hobby er at spille cello. Hun spiller to forskellige orkestre og øver hver dag. Derudover kan hun godt lide at tilbringe tid med sine venner, bage og lave vegetarisk mad. Hun er stor fan af skandinavien og glæder sig til at lære et nyt sprog og en ny familie at kende. Hun har tidligere gået til gymnastik og vil gerne starte en ny sport i Danmark hvis det er muligt.

Anouk skal gå på Orkesterefterskolen

Mød Anouk
jida hj

Jida fra Thailand

Jida på 15 går på den internationale linje på sin skole og elsker at lære om sprog og nye kulturer. Hun glæder til at opleve Danmark og er specielt nysgerrig på hvordan det er at bo i et land hvor vejret er koldt store dele af året. Hun er dygtig til at spille klaver og spiller mest klassisk musik. Hun spiller badminton og svømmer og er lige begyndt til skøjteløb. Derudover elsker hun at høre musik, at læse bøger og at lege med sin 7-årige lillesøster – Jida elsker nemlig børn.

Jida skal gå på Ranum Efterskole

can hj

Can fra Tyrkiet

Can på 16 bor i Istanbul sammen med sin mor. I weekenderne er han ofte på rejser med sin far. Samtidig er han også glad for at besøge sine bedsteforældre, og føler han lærer meget af dem. Generelt betyder familie meget for Can, og han glæder sig til at prøve at bo hos en dansk familie. Can kan godt lide fodbold, svømning og at lytte til musik, men også at lave videnskabelige eksperimenter og at lave mad.

Can skal gå på Ranum Efterskole

Mød Can
Alvaro

Alvaro fra Mexico

Alvaro på 16 er en hjertevarm ung mand. Han glæder sig til at opleve dansk kultur, og er spændt på at tage del i danske traditioner. Han nyder livets små glæder og sætter pris på nære relationer. Han sætter pris på en rolig atmosfære og er ansvarlig, når det kommer til hans pligter og opgaver. Når han står over for udfordringer, viser han tålmodighed og en vilje til at lære.

Alvaro skal gå på Ranum Efterskole

Leo

Chayapat (Leo) fra Thailand

Leo på 16 er kunstner og elsker at tegne. Han kan også lide at spille klarinet, fodbold eller basketball. Til dagligt bor han sammen med sin mor, moster og bedstemor og går på en international skole fordi han er meget interesseret i  sprog og kultur. Leo glæder sig helt vildt til at komme til Danmark.

Leo skal gå på Ranum Efterskole

Mød Leo
erwin

Erwin fra Tyskland

Erwin er en 15-årig dreng fra Tyskland, der bor sammen med sine forældre og to yngre brødre. Sammen bruger de ofte weekenden på vandreture eller at besøge bedsteforældre. Erwin glæder sig til at opleve, hvordan man går i skole i Danmark og til at lære dansk. Han elsker computere, programmering, matematik og naturvidenskab, samt at lave mad og spille spil. Erwin er en selvstændig og nysgerrig person, der ser frem til at udforske Danmark og møde nye mennesker.

Erwin skal gå på Vejlefjordskolen

hannah

Hannah fra Tyskland

Hannah på 16 spiller cello og har sunget i kor siden hun var fire år gammel. Hun er også meget interesseret i historie og bøger, og hun kan lide at spille brætspil, at bage og at svømme. Hun bruger også en del tid sammen med sin familie, fx ser hun dokumentarer med sin bedstemor og bygger Lego med sin bror. Hannah er klar til at møde nye mennesker og lære nye ting, hun glæder sig til sit år i Danmark.

Hannah skal gå på Orkesterefterskolen i Holstebro

Mød Hannah
terje

Terje fra Tyskland

Terjes fritidsaktiviteter er at gå til badminton, tegne og lytte til musik og så kan han rigtig godt lide dyr. Han er begyndt at se film og serier på engelsk hvilket har forbedret hans engelsk enormt og så er han allerede i gang med at lære dansk.

Terje skal gå på Vejlefjordskolen

Dana

Dana fra Mexico

Dana på 16 spiller volleyball 4 gange om ugen og håber at kunne spille i Danmark også. Derudover kan hun lide at tilbringe tid med sine venner eller familie som betyder meget for hende. Hun kan godt lide at se fantasy film og læse horror eller romantiske bøger og så elsker hun dyr!

Dana skal gå på Ranum Efterskole

Mød Dana

Vil I høre mere?

Hvis I gerne vil høre mere eller melde jer som weekendfamilie, så udfyld formularen her.

Hør mere om at blive kontaktfamilie her!