Nepal er et land der ligger mellem Indien i øst, vest og syd og Kina (Tibet) mod nord. I landets nordvestlige del omfatter Nepal enkelte dele af det højtliggende plateau, der er kendetegnende for Tibet, og som ofte betegnes som Den Tibetanske Højslette. Syd herfor ligger et bjergrigt bælte, der strækker sig fra omkring 2.500 m til toppen af Himalayas højeste tinder. Verdens højeste bjerg, Mount Everest, lokalt kendt som Sagarmatha, ligger på grænsen mellem Nepal og Kina. Ti af de 16 højeste bjerge i verden ligger i Nepal.

Nepal har en befolkning på omkring 28,5 millioner mennesker (pr. juni 2007), der lever på et areal, der er godt 3 gange så stort som Danmark. Det svarer til 195 mennesker pr. km². Men hovedparten af Nepal er bjergområder, og mindre end 30% af landet er det muligt at opdyrke. Det betyder at befolkningstætheden i forhold til det dyrkbare areal er så stor som ca. 700-800 pr. km². Landbrugsarealerne er tilsvarende små, og migrationen fra land til by er stigende.

I Nepal er der flere forskellige religioner men de førende er hinduisme og buddhisme. Mere end 80% af nepaleserne er hinduer, hvilket er en højere procentdel end indiske hinduer. Ca. 15% af befolkningen er buddhister.

Her kan du se dine muligheder for at komme til Nepal