Hvorfor interkulturel læring?

I takt med globaliseringen sætter flere og flere arbejdsgivere pris på interkulturelle kompetencer. Et udlandsophold kan give dig nye oplevelser og værdifuld erfaring men ikke nødvendigvis flere interkulturelle kompetencer.

Gennem mange års erfaring med udvekslingsprogrammer har AFS lært, at interkulturel læring og udvikling ikke sker af sig selv, når du befinder dig i et fremmed land. Interkulturel læring er en livslang proces, som giver de bedste resultater, når du lærer bevidst, planlagt og med hjælp af en facilitator. En ny studie fra Purdue University, Indiana, viser det samme.

På vores egne programmer har vi fokus på interkulturel læring. Derfor har vi udviklet et læringsforløb – et blended-learning kursus – der følger alle vores programdeltagere over 18 år, uanset hvilket program de tager på.

Nu kan vi tilbyde den samme læring til dig, selv om du ikke booker et program hos os. Du kan deltage i Global Up Abroad  kurset sammen med vores egne deltagere, lige meget om du skal afsted med en anden organisation, om du tager på en studietur, Erasmus+ udveksling, praktik, om du skal være au pair, tage på work & travel, rejser på egen hånd, eller noget helt andet. Vi følger dig gerne på rejsen.

Se hvad Global Up Abroad handler om:

Tilmelding

Det er nemt at tilmelde dig kurset – du skal sende os dine kontaktdetaljer.

Du kan tilmelde dig og starte på hvilken som helst tidspunkt.

Tilmeld dig her

Hvordan fungerer Global Up Abroad

Global Up Abroad er et blended-learning kursus, som består af 18 online moduler og 4 sessioner med en kvalificeret facilitator. Flipped classroom læringsmodel betyder at du først ser videos, laver opgaver og refleksioner for dig selv, og derefter diskuterer indholdet sammen med andre deltagere i en faciliteret session.

Online moduler

Global Up Abroad består af 14 online moduler, som du gennemgår på egen hånd og i dit eget tempo.

Hvert modul består af en kort video og en opgave, blog eller spørgsmål, som du skal lave eller tænke over.

Hvor lang tid det tager, afhænger helt af dig selv og hvor meget du vælger at fordybe dig i de spørgsmål og refleksioner, som kurset indeholder.

Modulerne er på engelsk.

Faciliterede sessioner

De tre/fire faciliterede sessioner giver dig mulighed for at gå dybere ned i de forskellige emner og dele dine tanker med en kvalificeret facilitator, og sammen med andre deltagere.

De foregår online og varer typisk 90 minutter. Forud for hver session skal du have gennemført en række online moduler.  Men det skal vi selvfølgelig nok guide dig igennem.

Sessionerne foregår enten på dansk eller engelsk.

Tre faser af Global Up Abroad

Inden du tager afsted – de første 7 moduler og session 1

Mens du er afsted – moduler 8-13 og sessioner 2 og 3

Når du kommer tilbage – moduler 13-14 og session 4

Alle moduler er tilpasset den fase du er i og behandler emner som kultur, kulturforskelle, konfliktstiler og forskellige teoretiske modeller, fx D.I.V.E model eller Hofstede’s generaliseringsmodel.

Du får et certifikat

Efter du har lavet alle 14 online moduler og har været med til online sessionerne, får du et Global Competence certifikat.

Du kan bruge certifikatet som bevis på, at du under udlandsopholdet har haft fokus på interkulturel læring. Det bekræfter, at du har udviklet den viden og forståelse, der er nødvendige for at kommunikere effektivt i et globalt og interkulturelt miljø.

gcc photo

Krav for at deltage

Vi stiller ikke nogle krav, men giver følgende anbefalinger, så du kan få mest ud af kurset:

  • Kurset egner sig bedst for deltagere over 18 år;
  • Du skal være i stand til at forstå engelsk;
  • Global Up Abroad følger dig på en rejse, med moduler der skal laves inden, i løbet af og efter opholdet. Det er altså bedst hvis du bruger Global Up Abroad i forbindelse med et udlandsophold. Hvis du ikke skal rejse, men alligevel er interesseret i indholder, så anbefaler vi Global At Home.
  • Det er optimalt hvis dit ophold varer mindst 4 uger;
  • Du skal have lyst til at deltage aktivt i de refleksioner og opgaver, som kurset indeholder.

Pris

Den samlede pris for Global Up Abroad kurset er 1.100 dkk.

Kurset er dog allerede inkluderet i prisen for alle AFS-voksenprogrammer.

Vores partnere

Global At Home, Global Educator, Global At Work

Det er ikke kun når du rejser, at du kommer i kontakt med andre kulturer. Bare tænk de kulturforskelle der for eksempel er i din klasse, på din arbejdsplads eller blandt dine naboer. Med Global At Home eller Global At Work kan du udvikle interkulturelle kompetencer uden at rejse.

Med Global At Home kan du gøre dig de samme refleksioner og lære de samme teorier og modeller uden at befinde dig i et andet land.  Global At Home er det rette kursus for dig, der for eksempel læser til lærer, og hvor udveksling ikke er en del af din uddannelse, men hvor du vil gerne kunne forholde dig til en multikulturel klasse; det er også til dig der læser til ingeniør og ikke nødvendigvis er interesseret i et udlandsophold, men hvor interkulturelle kompetencer ville gøre det nemmere for dig at finde et job i en stor international virksomhed. Global At Home egner sig altså godt til alle jer, der ikke har planer om at tage på en udveksling, men befinder jer i en international gruppe, som I gerne vil kommunikere mere effektivt med.

Hvis du arbejder i en globaliseret virksomhed, så er Global At Work noget for dit team. Dette kursus har et særligt fokus på samarbejde i en multikulturel gruppe.

Global Educator er til alle lærere der har en multikulturel klasse eller en klasse der skal på en udveksling.

Vil du høre mere? Kontakt os på [email protected] eller 38 32 23 14.

FAQ

Antallet af deltagere i Global Up Abroad er ikke begrænset, derfor må I også gerne være en gruppe!

Hvis I er en gruppe på over 10, så kontakt os gerne på [email protected] eller 38 32 23 14. så at vi eventuelt kan tilpasse kurset jeres behov.

Kontakt os

Har du nogle spørgsmål, så hører vi gerne fra dig!

Kontakt os på [email protected] eller [email protected].

Du kan også ringe direkte til 38 32 23 14.