European Solidarity Corps er et EU-finansieret volontørprogram, hvor du kan komme ud at arbejde som frivillig i op til 12 måneder. Programmet findes i alle EU-landene og i mange andre lande i Europa.

Du får tilskud fra EU, som dækker udgifter til forberedelse, rejse, forsikring, kost, logi, sprogkursus og lommepenge. Programmet er derfor stort set gratis at deltage i.

Du kan læse mere om programmet (som tidligere var en del af Erasmus+-programmerne) på Styrelsen for Forskning og Uddannelse.

 

Hvordan bliver du ESC-volontør?

Du kan deltage i programmet, hvis du er mellem 18 og 30 år og indstillet på at arbejde frivilligt på et projekt med en arbejdstid svarende til en normal arbejdsuge i dit værtsland.

Alle European Solidarity Corps-projekter findes i ESC-databasen. Du er selv ansvarlig for at finde et projekt, som vil modtage dig. Det gør du ved at sende ansøgninger direkte til de projekter, du er interesseret i.

Søg i ESC databsen
ESC muligheder i Danmark

European solidarity Corps hosting opportunities in Denmark

AFS Interkultur is the coordinating organisation for a number of Danish projects. If you are a non-Danish citizen from an EU country, you can apply to become an European Solidarity Corps volunteer at one of those projects.

Read about available volunteer positions here

Sådan ansøger du

Alt du skal vide om ESC-programmet

Det overordnede formål med European Solidarity Corps er at at skabe et mere inkluderende samfund, støtte udsatte mennesker og løse samfundsmæssige udfordringer i Europa. Og dette formål er tit afspejlet i den type projekter, der tilbydes under programmet.

Volontørarbejdet skal være meningsfyldt, dog må en volontør ikke erstatte lønnet arbejdskraft. Dette kan nogle gange betyde, at arbejdet har karakter af “gå til hånde”-arbejde. Men mange volontører oplever samtidig, at de får lov at prøve kræfter med områder, de brænder for og måske ikke har arbejdet indenfor tidligere.

Der er mange projekter at vælge imellem inden for vidt forskellige område. Du kan for eksempel arbejde:

 • på socialcentre
 • i børnehaver og vuggestuer
 • med handicappede og ældre mennesker
 • med afvænning af stofmisbrugere eller alkoholikere
 • på oplysningsprojekter for særlig udvalgte grupper
 • på projekter med fokus på udsatte samfundsgrupper
 • med restaurering og bevaring af bygninger
 • med beskyttelse af naturområder
 • med kunst og kultur
 • med festivals
 • med bekæmpelse af forurening

Andre AFS-programmer i udlandet

Vil du hellere rejse ud som frivillig udenfor Europa?

Eller kunne du tænke dig at tage et semester på universitetet i Asien eller Latinamerika?

Så har vi mange andre programmer, du kunne være interesseret i.

Andre AFS-programmer

Flere informationer

Du kan kontakte os, tilmelde dig vores nyhedsbrev eller komme til gratis infomøde
GVI-projects

Kontakt os

Her kan du bede os om flere informationer (det kan være om programmerne, om der er pladser o.s.v. )
GVI-projects

AFS-nyhedsbrevet

Tilmeld mig det månedlige nyhedsbrev med tilbud, kampagner og nyheder om programmerne **
 • ** Din mailadresse vil blive lagt i vores nyhedsbrevssystem Mailchimp. Mailchimp hører hjemme i USA og i henhold til EUs persondatalov er vi forpligtede til at fortælle dig at "dine persondata er overført til et usikkert tredjeland", som USA i denne forbindelse betegnes. Din data slettes fra systemet, hvis du afmelder dig nyhedsbrevet.
GVI-projects

Book et gratis møde

Møderne afholdes i AFS-huset, Nordre Fasanvej 111 på Frederiksberg (indgang fra gården).
  Vil du gerne høre mere om AFS og hvad for nogle mulighed vi har for dig over 18, om det er frivilligprogrammet, ESC volontør programmet, universitetsprogrammet eller lærerprogrammet, så book et møde med os. Vores kontor ligger på Nordre Fasanvej 111 (indgang fra gården), og vi kan enten mødes direkte på kontoret eller online.