European Solidarity Corps volontør programmet er et EU-finansieret program, hvor du kan komme ud at arbejde som frivillig i Europa. Du får tilskud fra EU, som dækker udgifter til forberedelse, 90% af rejseudgifterne, forsikring, kost, logi, sprogkursus og lommepenge. Programmet er derfor stort set gratis at deltage i.

Hvis du er interesseret i at rejse ud som frivillig i Europa i 6-12 måneder, så er Erasmus+ volontør programmet lige noget for dig. Volontøropholdet kan foregå i alle EU-landene, på Island samt i Norge, Lichtenstein, Tyrkiet, Albanien og Makedonien.

Du kan læse mere om programmet på Styrelsen for Forskning og Uddannelse og se videoen nedenfor.

Ghana

Hvad kræves der?

For at kunne deltage i programmet skal du:

 • være mellem 18 og 30 år (du må ikke være fyldt 31 år på det tidspunkt, hvor projektet søger om finansiering til din deltagelse)
 • have sprogkundskaber på et rimeligt og relevant niveau. Lidt sprogtræning indgår dog også i opholdet
 • forpligte dig til at arbejde på et projekt med en arbejdstid svarende til en normal arbejdsuge
 • være åben og parat til at opleve en anderledes kultur

Hvilke kompetencer får du?

Et volontørophold handler om personlig udvikling. Men du vil også tilegne dig faglige og interkulturelle kompetencer, som du kan skrive på CV’et.

Læs mere her
DAY+1+AFS+youth+forum+web-135

Generelt om volontørprojekterne

Volontør-arbejdet skal være meningsfyldt, dog må en volontør ikke erstatte lønnet arbejdskraft. Dette kan indimellem betyde, at arbejdet kan få karakter af “gå til hånde”-arbejde. Mange volontører oplever samtidig, at de får lov at prøve kræfter med områder de brænder for og måske ikke har arbejdet indenfor tidligere.

Der er mange projekter at vælge imellem inden for forskellige områder, blandt andet:

 • arbejde på socialcentre
 • arbejde i børnehaver og vuggestuer
 • arbejde med handicappede og ældre mennesker
 • arbejde med afvænning af stofmisbrugere eller alkoholikere
 • arbejde på oplysningsprojekter for særlig udvalgte grupper
 • projekter med fokus på udsatte samfundsgrupper
 • arbejde med restaurering og bevaring af bygninger
 • arbejde med beskyttelse af naturområder
 • arbejde med kunst og kultur
 • arbejde med bekæmpelse af forurening
IMG_1361

Se en video om programmet

Styrelsen for Forskning og Uddannelse har lavet en video om programmet. I videoen kan du høre tidligere volontører fortælle om deres oplevelser og også høre sendeorganisationer vejlede dig i, hvordan du kommer godt igang med at søge.

Se videoen

Ansøgningsprocessen

BOG 1

Find dit projekt

Der er tusindevis af godkendte projekter, og du skal selv finde projektet og ansøge det. Læs mere om hvordan du finder dit projekt længere nede. Eller deltag i en volontør-cafe i AFS og få hjælp til at finde dit projekt.

University-1

Kontakt AFS

Deltag i en volontør-cafe i AFS og få hjælp til at finde dit projekt. Eller bestil materiale HER. Så får du løbende informationer om ledige projekter.

1*0TunduYoV4E2cjBHyo-UQg

Forbered dig på dit ophold

Du bliver inviteret til en før-orientering, hvor du sammen med andre unge der skal afsted, bliver klædt på til at rejse til en ny kultur.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tag afsted

Nu er du klar til at tage afsted på dit volontør-ophold. Du vil under opholdet have løbende kontakt med AFS Danmark, og vi vil gøre hvad vi kan for at dit ophold bliver en oplevelse for livet.

Utku Gulek Italy 2015-16 DSC07914

Sådan finder du dit projekt

Du skal selv være aktiv for at sikre dig optagelse på ét af de mange spændende Erasmus+ volontør -projekter:

 • Du finder en fuld oversigt over alle godkendte Erasmus+ volontør -projekter i den store EU-Database
 • Derudover er Europakommissionen udviklet en database European Solidarity Corps, hvor du kan skrive dig op. Ideen er at projekter kan finde dig.
 • Registrer dig hos AFS Interkultur som aktiv Erasmus+ volontør -projektsøgende  (vælg Frivilligprogrammet indenfor Europa). Så vil du løbende få information om ledige projekter

Gode råd

Tips 1

Send gerne 10 eller flere ansøgninger af sted på én gang for der er mange projekter, som ikke vender tilbage til dig, eller som ikke søger volontører på netop det tidspunkt, du henvender dig til dem. Hvis du ikke har hørt noget i løbet af et par uger, så send en høflig rykker. Det er en god ide allerede på det tidspunkt at sende næste ”portion” ansøgninger af sted.

Tips 2

Inden du begynder at skrive målrettede ansøgninger, kan du eventuelt sende en lille forespørgsel ud til de projekter, du er interesseret i, og høre om de søger volontører lige nu.

Tips 3

Når du søger projekter, så skriv navnet og måske projektnummeret i ”subject” linien i mailen. Så har du automatisk en oversigt i din udbakke over de projekter, du har sendt til, og så ved modtageren nøjagtigt, hvilket projekt du søger. Nogle gange koordinerer modtageren nemlig flere projekter.

Tips 4

Nogle projekter ønsker et ”motivation letter” og et CV fra dig – andre har et decideret ansøgningsskema. Læs projektbeskrivelserne grundigt og sørg for at indhente de nødvendige oplysninger for at kunne søge. At søge et EVS projekt er lidt ligesom at søge et reelt job og ofte skal man søge mange projekter, før der er et projekt, der siger ja.

13415398_1231223210235133_8683745868544667729_o

Orienteringer

Det er lærerigt men også en udfordring at rejse ud og bo i en anden kultur. Derfor sørger AFS for at klæde dig rigtig godt på – både til dine oplevelser under opholdet i udlandet og til en fremtid i en stadig mere global verden.

Du bliver inviteret til camps, hvor du bliver forberedt på dit volontørophold og møder unge, som har været ude at rejse og andre unge som også skal afsted med AFS’s rejseprogrammer og volontørprogrammet.

 • Orientering inden afrejsen: AFS afholder løbende førorienteringer, og forudsat at du ansøger i tilstrækkelig god tid, vil du blive inviteret til en førorientering, som finder sted over en weekend på Brenderup Højskole. Her møder du andre, som skal afsted og bliver forberedt på dine oplevelser af unge, som selv har været afsted.
 • Orienteringer under opholdet: Ved ankomsten til dit værtsland vil du typisk deltage i et ankomstseminar og eventuelt også i midtvejsseminarer arrangeret af værtslandet.
 • Orientering efter din hjemkomst: Efter dit ophold vil du blive inviteret til en efterorienteringsweekend arrangeret af AFS – igen på Brenderup Højskole – hvor du kan evaluere dit ophold og få sat dine oplevelser i perspektiv.

Kom til infomøde/volontør-cafe eller få flere informationer

Kom til gratis informationsmøde, deltag i Erasmus+ volontør-cafe og få hjælp til ansøgningen eller få tilsendt flere informationer.

Læs mere her

Andre AFS programmer du kan deltage i

Vælg program

 • Nordamerika
 • Latinamerika
 • Asien
 • Oceanien
 • Afrika
 • Europa

European solidarity Corps hosting opportunities in Denmark

AFS Interkultur is the coordinating organisation for a number of Danish projects. If you are a non-Danish citizen from an EU country, you can apply to become an European Solidarity Corps volunteer at one of those projects.

Read about available volunteer positions here