Jeg har nu været på Filippinerne i lidt over en måned og er ved at være vant til de mange kulturforskelle, man oplever. Jeg arbejder til dagligt i en lille ”landsby”, som er sponsoreret af udenlandske donorer, som gør det muligt for familier fra ”dumpsites” (lossepladser) at søge om at komme hen og få en meget billig bolig. Der tilbydes skole til børnene mellem 3-5 år og det er her jeg arbejder. Vi har i løbet af dagen to hold og til hvert hold forbereder vi et varmt måltid til børnene, hvilket hovedsageligt er det jeg hjælper til med.

En af de helt store kulturforskelle man skulle vænne sig til i starten var begrebet med tid. Hvor vi tit i Danmark er meget punktlige med tid, har man hernede to tidsbegreber. Der er Filippinsk tid og så er der reel tid. Filippinsk tid er ca. en time senere end mødetidspunktet, hvilken de første par uger betød en masse venten. Så det at undervisning er sat til at starte kl. 8 betyder på en god dag at vi kan starte kl.9 måske først kl. 9:30. Det skal så siges at når man begynder i 1. Klasse på en rigtig skole, så er man mere punktlig, men desværre får mange af dem vi underviser ikke mulighed for det, da det koster penge at gå i skole og mange af de familier der bor her, har måske kun råd til at sende et barn af sted i skole.

En anden ting man hurtig opdager hernede er hvor glade det Filippinske folk er. Jeg arbejder til dagligt med forældre som kommer fra de mest fattige områder og som stadig lever for meget få midler, men deres livsglæde er fantastisk og noget vi godt kunne lære af. I stedet for at fokusere på hvor lidt man har, sætter man pris på det man har. De er også rigtig gode til at fejre alt. Jeg har ikke oplevet en uge endnu, hvor der ikke har været en eller anden form for fest eller arrangement og selvom midlerne er små, gør man meget ud af det.

Så indtil videre nyder jeg virkelig dagene hernede og lærer en masse om en meget anderledes kultur og ser frem til de resterende 3 måneder af mit projekt.

Mia

September, 2016

DSC_0003
DSC_0010
IMG20160828154748
IMG20160829105036