Jeg har været i Kina i lidt over en måned nu og oplevet de store kulturelle forskelle, der er i forhold til Danmark. Både i hverdagslivet og på mit projekt som engelsklærer på en lokal skole i byen Huanan i Heilongjiang regionen. For en normal dag starter tidligt med første time allerede kl. 07.20 og sidste time kl. 16.20 på alle klassetrin. Dog har jeg store pauser i løbet af dagen, men det har eleverne ikke, som har undervisning hele dagen. Eleverne har endda obligatorisk lektielæsning indtil kl. 20.00 efter den normale undervisning.

Derudover har jeg også oplevet den enorme respekt, eleverne har til deres lærer, hvilket danske elever godt kunne lære noget af. Men jeg har også oplevet en mangel på interaktion mellem elev og lærer i timerne, hvilket er helt normalt i Danmark. For mine elever bliver meget nervøse og kigger uforstående, når jeg stiller dem spørgsmål på engelsk, hvilket jo er nødvendigt, når jeg skal lære dem at snakke engelsk. Men det mest overraskende i mit forløb indtil videre har været den spontanitet og tilpasning til uventede ting, som kineserne besidder. F.eks. de utallige spontane måltider jeg er blevet inviteret på af lokale kinesere eller den uge militæret pludselig kom forbi skolen og skulle teste elevernes fysiske kunnen, hvilket stoppede undervisningen i en uge.

Det har altså været en begivenhedsrig måned med masser af kulturelle oplevelser, og jeg glæder mig til resten af mit 4 måneder lange forløb.

Morten

September, 2016

FullSizeRender
IMG_0134
IMG_0159
IMG_0091
IMG_0176