Jeg har været i Australien i omkring 4 måneder. Jeg arbejder ved et Science Center som hedder Scitech. Min hverdag er meget varieret. Jeg taler med besøgende, byder velkommen til skolegrupper, flytter dem rundt og holder nogle små skoleprogrammer for dem. Jeg arbejder for det meste med aldersgruppen 5-7 år og det er så fantastisk at se hvor interesseret de små børn er i alt hvad man viser dem! Jeg har også hjulpet med at gøre klar til arrangementer, udført administrationsopgaver, og var i starten af mit ophold med til et event som hedder Robocup. Eventet handler om at bygge robotter der kæmper mod hinanden i disciplinerne: fodbold, rescue og dans, hvor de i rescue skal igennem en forhindringsbane for at redde en dåse. Det var helt vildt at se hvor kreative børnene var, og specielt fordi mange byggede det med Lego Mindstorm ;). Mine kollegaer er meget imødekommende, og meget gode til at håndtere frivillige. Det er fantastisk at arbejde som frivillig på den arbejdsplads. Man kan også virkelig mærke at man har gjort en forskel efter en dag hvor man har haft en skolegruppe, når lærere og elever takker en, og børnene smiler (og er trætte).

Det giver også meget god indsigt i deres hverdag når man bor hos en familie, man spiser med dem, er på tur med dem, man bliver i det hele taget en del af deres familie. Man kan spørge dem om en masse og de kan også fortælle dig en masse. Det giver meget større indblik i en kultur end at være turist på ferie.

En af de største kulturforskelle er hvor meget fremmede nogen gange bare taler til hinanden, det er ikke et indelukket land, og de er også meget afslappet, “no worries, mate”. Mange folk siger også tak til buschaufføren når de stiger ud af bussen. Faunaen og floraen er også meget anderledes. Der er rødt sand, græstræer, kænguruer og drop bears, og alt er ekstremt langt væk fra hinanden. Jeg har været på biltur 5 timer mod nord, hvor vi så en masse blomster og fantastisk natur, og vi flyttede os kun lidt på kortet. Jeg har ca. 1,5 måned tilbage at mit ophold, og jeg ser ikke frem til at det slutter, jeg nyder at bo her og være frivillig.

– Henrik

November, 2016

The pinnacles
Kænguru