En af de største oplevelser i mit liv!

“Jeg har nu overstået to en halv måned af mit tre måneder lange ophold i Den Dominikanske Republik. Det har uden tvivl været en af de største oplevelser i mit liv. Det er store ord at bruge, men ikke desto mindre er det sandt.

Jeg er frivillig hjælpelærer på en skole i hovedstaden Santo Domingo, hvor jeg hjælper med engelskundervisningen for elever fra 12-16 år.

Skolen huser i øjeblikket omkring 1400 elever, og består af både grundskole og gymnasium.
Mit arbejde på skolen har bidraget kraftigt til at gøre mit ophold helt ubeskriveligt. Jeg ser frem til og nyder hver eneste dag.

Almindeligvis fungerer jeg som støttelærer for de andre engelsklærere, men indimellem får jeg også mulighed for at tage styringen i lektionerne.

De oplevelser, jeg har haft gennem skolen, er guld værd. Jeg blev taget super godt imod helt fra starten både af elever og lærere og har på intet tidspunkt følt mig udenfor fællesskabet.

Udover arbejdet har jeg haft en masse fantastiske oplevelser. Der er et hav af smukke steder, man kan besøge her i landet. Ikke mindst strandene. Med AFS har vi mulighed for at tage på forskellige udflugter rundt i landet med andre frivillige fra hele verden.

Jeg har ikke tal på, hvor mange nye venskaber og bekendtskaber jeg har fået i de knapt tre måneder, jeg har været her i landet både gennem min værtsfamilie, mit arbejde og AFS. Blandt andet mødte jeg Oscar Vanderhorst, som var AFS udvekslingsstudent på Bornholm i 2012-13. Verden er lille! Jeg skal hilse alle på Bornholm fra ham.

Jeg kan stærkt anbefale at rejse med en organisation som AFS
Efter min mening er det den bedste og mest autentiske måde at opleve et fremmed land på. Dét at have et arbejde og bo hos en værtsfamilie giver et helt unikt og ægte indtryk af landet. Man får en mulighed for at være en del af samfundet, og ikke bare en turist med en rygsæk (ikke at der er noget galt i backpacking).

Jeg har nu to uger tilbage, inden jeg rejser hjem. Det bliver med blandede følelser, jeg siger farvel til Den Dominikanske Republik.

Jeg glæder mig til at se min familie og mine venner, men kommer til at savne alle de nye mennesker, jeg har mødt, ufattelig meget. Forhåbentlig er det ikke sidste gang, jeg besøger landet, om næste gang bliver som frivillig eller blot på ferie må tiden vise.”

– Alexander 

Alexander