Jeg føler, at Azrou – på godt og ondt – har været en ideel introduktion til Marokko – og en helt fantastisk oplevelse.
En stor nok by til at rumme de utallige indtryk, jeg har oplevet på mine gåture i byen, og stor nok til at indeholde den skønne café-kultur med espressoer, myntethe og franskinspireret bagværk.
Men stadig lille nok til at byde på sand marokkansk gæstfrihed, mens en lille løbetur ud af byen hurtigt præsenterer én for de trange kår for folk på landet.
Byen er også lille nok til, at jeg ofte støder på ungerne fra skolen, hvilket altid betyder stor begejstring og jubelende tilråb, der lyder: “Mustaf! Mustaf! Mustaf!” Som er blevet den arabiske erstatning for det alt for besværlige Gustav.

Sådan er arbejdet på skolen også – altså fyldt med begejstring og jubel. Somme tider lidt rigeligt, meeen alligevel en fornøjelse!   Mit arbejde består i at undervise tre børnehaveklasser med elever fra 3-6 år. Jeg har en time med alle klasserne hver dag, idéen er, at jeg skal aktivere børnenes kreativitet gennem sang, dans og DIY-opgave (som f.eks. pap-tallerken-masker). Formålet er dels at fremme børnenes kreativitet, dels at være en afveksling fra den sædvanlige tavleundervisning, hvis muligt også lære lidt engelsk fra mig og ikke mindst at aflaste lærerne lidt.

Fik jeg nævnt, at skolen – der ikke er større end en 3-værelses lejlighed – rummer 90 børn og dertil kun 4 lærere?!

Antallet af børn, deres højlydte begejstring og sprogbarrieren udgør de væsentligste udfordringer. Men de evigt taknemmelige og altid hjælpsomme lærere, samt selvfølgelig de glade børn, gør det hele værd!

Den seneste uge har jeg på grund af ferie stået for ekstraundervisning i engelsk med en lille gruppe piger fra det lokale gymnasium. De skulle forberede sig på en nært

forestående eksamen, så de var ivrige efter at lære, hvad end jeg kunne lære dem. Dét har også været et vildt spændende og lærerigt arbejde! Det krævede dog lidt ekstra forberedelse – men med regn hele ugen gjorde det ikke det store.

Derudover har det været høj sol og massere oplevelser!
Mvh Gustav

Læs om projektet Gustav er på i vores projektdatabase her eller se mere i videoen nedenfor