Sofie er i Costa Rica på skoleudveksling og får lov at opleve kulturen og landet helt tæt på.

Den 27. september blev Sofies værtsforældre gift og hun var med som gæst til et ægte costaricansk bryllup

I den tid jeg har været i Costa Rica, har jeg allerede oplevet mere end hvad jeg troede var muligt på så kort tid. Den første uge var utrolig overvældende, det at skulle bo et nyt sted, i et andet land, med to helt fremmede mennesker er virkelig ikke noget man sådan lige oplever andre steder! Det er dog noget alle burde prøve efter min mening, det at bo med en “Mor og far” fra en helt anderledes kultur er helt vildt lærerigt, man lærer både meget om sig selv, og ens behov for ting som man måske ikke har her, men man lærer også en masse andre måder at gøre tingene på. Jeg har fx lært hvordan den meget primitive måde min værtsfamilie lever på, i mange tilfælde faktisk er helt fin, hvordan mange ting jeg førhen troede jeg havde brug for, faktisk er helt ligegyldige for mig!

Nabolaget Sofie bor i

Costa Rica er et land med to sider. Der er den helt utrolig fantastiske side, med strande, jungle og en natur man ikke ser andre steder, og så er der den mindre fantastiske del, hvor man oplever fattigdom, vanvittigt dårlige økonomiske forhold, dårlig hygiejne og generelt et land der stadig mangler en kæmpe udvikling. Personligt synes jeg at begge sider af Costa Rica har hver sin charme.

Indtil videre har jeg været nogle forskellige steder i Costa Rica, men mit yndlings sted var uden tvivl Tortuguero, et sted ved den caribiske sydkyst. Det var en valgfri tur med AFS, som helt klart var alle pengene værd. Vi boede på et hotel, hvortil man kom med små både. Her boede vi i små bungalows, der var pool, god mad og super god stemning. Det er endnu en fantastisk ting ved udveksling, man møder ikke kun mennesker fra det land man bor i, man får venner fra hele verden!

Tortuguero National Park

I Tortuguero besøgte vi nationalparken, hvor vi sejlede rundt, og så aber, fugle og de mest vidunderlige udsigter af naturen. Vi besøgte en lille by, beliggende, midt i ingenting langt fra land, hvor indbyggerne skulle sejle for at komme til land. Det var også det første sted, hvor folk cyklede rundt. Den første aften tog vi på en tur med en guide hvor vi så skildpadder føde på stranden, hvilket var en virkelig spændende oplevelse. Her blev der også fortalt om hvordan de prøvede at beskytte havskildpadderne her i Costa Rica. På dag to, lavede vi Canopy i junglen, hvor vi altså ziplinede gennem junglen, det var det flotteste syn!

Er du selv blevet nysgerrig på at blive udvekslingsstudent? Se dine muligheder her