I november 2018 rejste Signe til Seyshellerne i det Indiske Ocean for at være frivillig på et dykke- og havbevarelsesprojekt. Hendes primære opgave var, sammen med andre frivillige, at dykke i et fredet havområde, for at indsamle data om fisk, koraller og andre havdyr, der lever i det sårbare område.


Signe giver et par gode råd til fremtidige deltagere

Et projekt jeg varmt kan anbefale! Det bedste ved opholdet var især fantastiske natur- og dyreoplevelser både over og under vandet (paradis på jord), rigtig gode venskaber med hvem vi både fejrede fødselsdag, tog på diskotek, besteg bjerge eller bare delte en pizza.

– I skal ikke bekymre jer om, hvorvidt man skal være god til at dykke – alle kan være med, men det er selvfølgelig en fordel, hvis man har prøvet det før.

– Man bor og lever sammen med en masse unge mennesker – på godt og ondt. Det giver rigtig gode venskaber og vi hyggede en masse med filmaften, weekendture og selvfølgelig party night om torsdagen.

– Seyshellerne ligger midt i Det Indiske Ocean, men man skal mere forestille sig at det er et afrikansk land man flytter til. Og man skal være forberedt på, at man bor midt i den vilde natur. Det betyder, at der er mulighed for rigtig smukke vandreture og fantastiske dykke-sights. Men det betyder også, at man lever og sover sammen med gekkoer og rotter.

– Projektet er folk som har interesse i koralreve (jeg havde personligt bare et godt forhold til vand), unge mennesker som har lyst til lære andre unge mennesker (fra hele verden) bedre at kende samtidig med at det er en fordel at være eventyrlysten og vil udforske “junglen”, havet, byen mv.

Læs om dykkerprojektet på Seyshellerne her

På Seyshellerne kan du også tage på projekterne “Arbejd med beskyttelse af hajer og skildpadder” og deltag i “Deltag i beskyttelsen af Seyshellernes sårbare øer