Mit navn er Lucas, jeg er 16 år gammel.
Jeg rejste mod Argentina d. 24 august 2018, og jeg har nok aldrig nogensinde været så spændt. Min far er fra Argentina, så jeg kunne allerede spansk, og jeg havde været i Argentina mange gange før. Det var jo selvfølgelig både en fordel sprog- og kulturmæssigt. Jeg kendte dog ikke provinsen, som jeg endte i. Den ligger i det nordlige Patagonien. General Roca er byen, Río Negro er provinsen.

Det var meget specielt, da jeg mødte min værtsfamilie. Jeg stod dér og tænkte, “Okay, jeg skal bo hos dem her i et år…” Jeg kunne dog ikke have drømt om en bedre værtsfamilie. De har taget godt i mod mig fra dag 1.

Nu er jeg 5 måneder inde i mit udvekslingsophold, og det har været fyldt med op- og nedture, men dog flest opture. Jeg er startet til fodbold, da det var meget vigtigt for mig, fordi jeg har spillet det hele mit liv. Det er også dér, jeg har mødt størstedelen af mine nye venner. Lige nu har jeg sommerferie, som man hernede har fra slut november til start marts.

Jul i Argentina er ekstremt anderledes sammenlignet med Danmark. Det er den periode, jeg savnede Danmark mest, fordi julestemningen findes ikke rigtig her. Og det hjælper bestemt ikke, at man går rundt i 35 graders varme. Derudover spiser man traditionelle små kolde argentinske retter, som smager fint, men jeg fortrækker nok alligevel en god flæskesteg med rødkål, kartofler og brun sovs til…

Jeg har været på ferie på min værtsfamilie, og det var virkelig hyggeligt. Vi var ude i en lille landsby, der lå lige ud til en stor og flot sø, naturen var fantastisk. Jeg rejser faktisk i morgen til Buenos Aires for at besøge mine onkler, tanter, fætre og kusiner, og jeg glæder mig meget. Min værtsmor har en søster, der bor i Nordargentina, og hun foreslog, at jeg også kunne tage derop. Det glæder jeg mig meget til, for jeg har aldrig været der før. Jeg slår også to fluer med et smæk, da jeg i stedet for at rejse tilbage, rejser fra Buenos Aires til Salta.

Jeg kan helt klart anbefale at tage på udveksling, men jeg vil også sige, at man skal gøre sin del, for at det bliver en god oplevelse. Det at starte til fritidsaktiveter er næsten essentielt for at få et bedre indblik i kulturen, men også bare for at få nye venner. Min lokalforening tilbyder også spanskundervisning til dem, der har brug for det. Så hvis du er klar på mange udfordringer og øjeblikke, hvor du bare ville ønske, at du var i Danmark, men også øjeblikke du ikke ville bytte for noget andet og venner fra hele verden for hele livet, synes jeg, du skal tage på udveksling.

 

Læs om Argentina her og se dine muligheder for udvekslingsophold