Argentina og Uruguay hører sammen under én hat i AFS-sammenhænge og hvis du deltager i skoleprogrammet for 15-18 årige, kan du blive placeret i begge lande, når du søger til Argentina.

Den europæiske indflydelse i Argentina er tydelig, fra det urbane Buenos Aires, til deres lidenskab for fodbold og forkærlighed for at uddanne deres børn i Europa. Det til trods, så har Argentina sin egen stærke og heftige identitet. De argentinske skoler fostrer et dannet og sofistikeret borgerskab, og kulturen har avlet store forfattere som Borges, Puig og Cortázar.

Fra det kæmpe Iguazu-vandfald ved den brasilianske grænse, til isdækkede bjergtoppe i øst, fra de dampende regnskove i nordøst, og til pingvinkolonier i syd; den argentinske natur er storslået og varieret. Argentinere er et varmt og velkommende folk, og de kommunikerer uforbeholdent og passioneret. At spise ude og at tage ud at danse, især i weekenden, fylder meget i det argentinske sociale liv, men familielivet er det vigtigste i hverdagen. Respekt er nøgleordet til den argentinske familiestruktur, og familiemedlemmerne er ofte tætte.

Uruguay ligger klemt ind imellem Argentina og Brasilien, og har måske længe ligget lidt i skyggen af dets store naboer. Men nu er Uruguay ved at få noget velfortjent opmærksomhed. Det er et progressivt og trygt land, som tilbyder sine besøgende autentiske hverdagsoplevelser, som ikke er skabt kun for turister.

Med sine 3,4 millioner indbyggere er Uruguay et lille land, endda mindre end Danmark, men de har til gengæld en varieret og spændende kultur. Landets fortid som koloni opleves tydeligt i dets kultur, som er en blanding af europæiske og oprindelig indianske traditioner, som for eksempel ses i Uruguays nationaldrik, mate. Argentina og Uruguay har mange kulturelle elementer til fælles, for eksempel har meget af deres folkemusik fælles rødder i tangoen og gaucho-cowboys.

 

Folk og fællesskab

Unge i Argentina og Uruguay er meget socialt anlagte. De mødes i venners hjem, i midtbyen, tager ud og spiser, går i biografen, tager ud og danser eller hænger bare ud på en lokal café. De fleste studerende er med på sportshold eller tager i et fitnesscenter om eftermiddagen. Mange studerer også et andet sprog på en sprogskole. Som transportmiddel bruger de unge ofte deres cykel eller går, men i storbyer bruges der ofte offentlig transport.

A photo posted by João Antunes (@j_vantunes) on

Familieliv

Forældre og børn har som regel et åbent forhold, hvor de diskuterer meninger og planer, men forældrene får for det meste det sidste ord. Gå ikke glip af familiemiddage og muligheden for at forbedre dit spanske, mens I taler om dagens begivenheder.

Skolegang

Skoleugen løber fra mandag til fredag. Timerne kan være placeret om morgenen (fra klokken 08-13) eller om eftermiddagen (fra klokken 13-18). Skoleåret starter i marts og slutter i december. Normalt er der cirka 35 elever i hver klasse, og det er standard, at eleverne bærer skoleuniform.

A photo posted by Arina (@tripsteps) on

A photo posted by João Antunes (@j_vantunes) on

Sprog

I Argentina og Uruguay er det officielle sprog spansk, men mange taler også engelsk, italiensk, tysk, fransk eller portugisisk. Hvis du kan grundlæggende spansk, vil det uden tvivl være en fordel, selvom det ikke er et krav for at komme til hverken Argentina eller Uruguay. Du opfordres dog til at tage sprogtimer, og de lokale AFS-frivillige vil eventuelt hjælpe med at arrangere en selvstændig sproglæring for dig i løbet af de første måneder.

Mad

Oksekød hæfter ligesom det kulinariske sammen, og du kan finde det i retter som milanesas (en form for okekødsschnitzel), chivito og empanadas, der alle vidner om en stor indflydelse fra det italienske køkken. I modsætning til andre latinamerikanske landes køkkener, er maden i Argentina og Uruguay ikke stærkt krydret. Argentinere er kendt for at drikke mate – en lokal grøn te – som ofte er en social begivenhed.

A photo posted by Zuz Ther (@suzanthe) on

Her kan du se dine muligheder for at komme til Argentina og Uruguay