Josephine er i USA på udveksling. Hun rejste i august 2019, og hun er i fuld gang med sit ophold og står midt i det. Her kan du læse lidt om hendes største oplevelser, og hun giver et par råd med på vejen til alle kommende udvekslingsstudenter.

Hej! Mit navn er Josephine, og jeg er 16 år gammel. Jeg er på udveksling i den nordlige del af Californien i en lille by, som hedder Rio Vista. Jeg har været her i lidt over 2 måneder, og jeg er så glad for at være her!

Josephine er på udveksling i USA og bor hos en værtsfamilie
Josephines værtsfamilie hentede hende i lufthavnen, da hun ankom

Min værtsfamilie består af en mor og en far, en bror på 16 og en søster på 21. Jeg har et rigtig godt forhold til min værtsfamilie, hvilket jeg er super glad for. Jeg skrev en del med dem, før jeg ankom, og det var meget betryggende, fordi så havde jeg ligesom en fornemmelse af, hvordan de var.

Jeg fik min værtsfamilie i starten af maj måned, så jeg havde god tid til at skrive med dem og lære dem at kende, før jeg ankom. For mig er det rigtig vigtigt, at jeg har et godt og tæt forhold til min værtsfamilie. Det jeg gør, for at jeg har det, er, at jeg hjælper til i huset, viser respekt og er ærlig. Det tænker jeg i hvert fald vil hjælpe dig godt på vej mod et godt forhold til din værtsfamilie!

Jeg har allerede fået en hel masse gode og tætte venskaber, og jeg har allerede oplevet utrolig meget. Jeg har været ved Lake Tahoe, hvilket er et utroligt flot sted, som jeg synes alle skal opleve. Jeg har været i San Francisco, hvilket jeg også synes er et “must see”. Jeg tror det at have taget på udveksling har været den bedste beslutning jeg har taget. Jeg har lært så meget om mig selv, og jeg er allerede blevet bedre til engelsk, hvilket jeg også håbede på at blive. Jeg har lært at stå på egne ben og klare ting selv. Jeg er blevet meget mere åben og blevet mere selvsikker. Jeg har indset at jeg kan meget mere, end jeg troede, jeg kunne. Jeg er stolt af mig selv over at jeg tog denne beslutning om at tage på udveksling, og at jeg kastede mig ud i det. Det her år har allerede lært mig rigtig meget, så jeg glæder mig til at se, hvad resten af året lærer mig.

Josephine var sammen med hele cheerleader-holdet i et radiostudie for at optage en youtube-video

En af mine største og bedste oplevelser indtil videre må nok være cheerleading. Før jeg kom her til USA, skrev jeg med min værtsfamilie om, at jeg godt kunne tænke mig at prøve at være cheerleader. Jeg har ikke prøvet noget lignende i Danmark, så jeg kastede mig ud i det, og så tænkte jeg, at det ville være sjovt at få den amerikanske oplevelse. Da jeg ankom her til USA, var jeg allerede en del af holdet, og jeg havde min første træning dagen efter, jeg kom. For mig gav cheerleading rigtig mange nye venskaber, og det er helt klart den fedeste måde at få venner på. Jeg følte mig som en del af holdet allerede fra starten af, da alle var interesseret og gerne ville snakke med mig.

Mit tip til kommende udvekslingsstudenter er, at du helt klart skal vælge en sport eller en klub på din skole.

Josephine er på udveksling i USA
Josephine ses bagerst

Det hjælper dig virkelig med at få nogle tætte venskaber, og så er det også bare mega sjovt! Kast dig ud i noget du måske ikke har prøvet før, eller noget du altid har tænkt, du ville prøve. For mig er cheerleading guld værd, og jeg er så glad for at jeg kastede mig ud i det! Et andet tip er, at du altid skal være åben og prøve nye ting! Du får så meget mere ud af dit år, hvis du siger ja til ting, måske ting du ikke lige har lyst til, eller interesserer dig for, men måske finder du ud af nye ting du kan lide eller nye interesser.

 

 

Drømmer du om at komme på udveksling?
Læs mere om det her