Victoria fra Århus var på frivilligprogrammet i Madagaskar, hvor hun underviste børn og voksne i engelsk, og her kan du læse hvad hun skriver til os:

 

Igennem AFS hørte jeg om et projekt hvor man kunne tage til Madagaskar og derfor besluttede jeg mig for at tilbringe 8 uger på den lille ø Nosy Be, i det nordvestlige Madagaskar. Her arbejdede jeg frivilligt som engelsklærer for både børn og voksne igennem organisationen GVI.

Der lå flere tanker bag valget af Nosy Be, da Madagaskar har fransk som deres andet sprog, og dermed ville jeg fortsat kunne bruge mit franske, som jeg tillærte mig efter jeg boede et halvt år i den franske by Toulouse, til at kommunikere med folk og til at lære om en anderledes kultur. En anden mere speciel grund til at det blev lige præcis den lille ø Nosy Be, var at mine bedsteforældre, mor og onkel, havde boet på øen i to år i start 80’erne, da min bedstefar arbejdede med landbrug i led med en sukkerfabrik på Nosy Be. Derfor var der også noget sært nostalgisk ved at tage herhen med tanken om, at min familie for mere end 40 år siden også havde en hverdag på øen ligesom mig idag.

Det var en helt vild fantastisk oplevelse, og ikke blot pga. alle de fede ture jeg var på; alt fra snorkling med havskildpadder og rokker, ture i regnskoven med både lemurer, kamæleoner og mange flere dyr, til gallop langs stranden ved solnedgang. Alligevel var noget af det allerbedste at undervise, for det gav mig for alvor mulighed for at møde og lære mennesker, der boede på øen, at kende. Og hvis der var noget jeg erfarede, så var det hvor utroligt venlige og gæstfrie Malagasy folk er. De har selvfølgelig en helt anden levestandard og livsstil end hos os i DK, blandt andet tempoet de tager hverdagen i.. De har et ordsprog der lyder ‘mora mora’, der direkte oversat betyder ‘langsommere langsommere’. Det beskriver godt hvordan de går til alting med en lidt mere tidsmæssig afslappet tilgang i forhold til os i Danmark, hvor effektivitet og høj hastighed er næsten lig med at være dansk. Det tog mig lidt tid at vænne mig til, men jeg endte med at nyde det en hel del, for det gav lidt mere ro i dagligdagen.

Det er helt sikkert, at et projekt som dette giver en flere perspektiver på livet, da man får mulighed for at se en helt anden måde at leve på. Det var utroligt smittende, og hvis jeg havde været der en smule længere, er jeg ikke sikker på, at jeg nogensinde ville kunne tage hjem. Endnu en fed ting ved at deltage i sådan et undervisningsprojekt er at man får en chance for at gøre en forskel i andre menneskers liv. Og mens jeg håber, at jeg gjorde en indvirkning på mine elever, så gik det i sandhed i endnu højere grad den anden vej. Den indvirkning de havde på mig har været helt enorm, og deres entusiasme, optimisme og nysgerrighed er noget jeg vil tage med mig for livet.

 

 

 

 

 

Skal du også på dette program? Læs HER.