I det sydlige Belgien taler de fransk, hvorimod de i den nordlige del taler flamsk. Belgien er arealmæssigt noget mindre end Danmark, og det er et kongedømme ligesom Danmark. Sproget åbner en hel verden af germanske sprog og minder meget om hollandsk.

Territoriet i nord har lokale landsbyer med henrivende middelaldergader og torve, og levestandarden i Belgien – målt på uddannelse, mad, sundhed, boligvilkår, infrastruktur, høj produktivitet og lav fattigdom – er blandt verdens allerbedste. Ifølge de internationale meningsmålinger er belgierne nogle af verdens mest tilfredse folkefærd. Med opfindelsen af den belgiske vaffel og chokolade i lange baner er det med god grund.

Landet har været gennemgangsland for mange handelsfolk, hære og folkeslag, som alle har sat sit præg på Belgiens kultur. Resultatet er en usædvanlig rig historie og kultur, der har haft indflydelse på alle andre lande i den vestlige verden. Politisk har det betydet, at store internationale organisationer som EU og NATO har udvalgt Belgiens hovedstad Bruxelles som deres hovedsæde.

Folk og fællesskab

Belgierne har tendens til at være tolerante, fleksible, beskedne og fordomsfri. De værdsætter privatliv og nyder et sikkert og komfortabelt liv. De arbejder hårdt, og selvdisciplinen er høj.

Du skal bo i den nordlige del af Belgien, der hedder Flandern, og det vil sandsynligvis blive i en forstad eller et landområde. Den offentlige transport er velorganiseret og sikker, hvilket vil gøre det nemt for dig at udforske dit værtsland, når chancen byder sig.

Belgien 4

Skolegang

Du vil sandsynligvis blive indskrevet i en generel akademisk skole. De fleste dage løber fra kl. 8 om morgenen til 16 eller 17 om eftermiddagen. Det er normalt, at elever arbejder hårdt på deres studier, og der er et stort fokus på akademisk succes. De mest almindelige fag i belgiske skoler er flamsk, matematik, historie, geografi, naturvidenskab, religion eller etik, og fysisk uddannelse.

Sprog

Folk i den flamsktalende del af Belgien taler almindeligvist flamsk – den belgiske version af hollandsk. Mange mennesker taler fransk og engelsk. For at hjælpe dig med at lære hollandsk vil AFS give dig adgang til et online Rosetta Stone-sprogkursus, så du har mulighed for at studere hollandsk på egen hånd før og under dit ophold. AFS vil hjælpe dig med at finde sprogundervisning i de første uger af programmet. Det vil også være nyttigt at kunne noget engelsk.

Belgien 2

Mad

Det belgiske køkken er meget mere end bare god chokolade og øl. Det er her, du kan nyde vafler (wafelen), muslinger og carbonade flamande, som er en gryderet med oksekød med kartofler og brød ved siden af. Belgierne tager sig tid til at spise, så der er rig mulighed for stille og roligt at få smagt på det hele. Det bliver anset som essentielt og vigtigt at spise sammen og især til aftensmåltidet.

Her kan du se dine muligheder for at komme til Belgien (flamsktalende)