I det sydlige Belgien taler de fransk, hvorimod de i den nordlige del taler flamsk. Belgierne i syd har en meget tydelig fransk joie de vivre: glæde ved at leve. Belgien er arealmæssigt noget mindre end Danmark, og det er et kongedømme ligesom Danmark.

Belgiens kunst, mad og arkitektur har været påvirket af Italien, Spanien, Østrig, Frankrig, Holland og Tyskland, og samtlige har regeret Belgien på et tidspunkt i løbet af de sidste 2000 år. Landet er kendt for at omfavne mange forskellige kulturer. Gader og torve er ofte prydet af interessante bygninger fra middelalderen.

Folk og fællesskab

Belgierne har tendens til at være tolerante, fleksible, beskedne og fordomsfrie. De værdsætter privatliv og nyder et sikkert og komfortabelt liv. De arbejder hårdt, og selvdisciplinen er høj.

Du vil komme til at bo i den sydlige del af Belgien, hvor folk taler fransk. Sandsynligvis vil det blive i en lille forstad eller i et landområde. Den offentlige transport er velorganiseret og sikker, hvilket vil gøre det nemt for dig at udforske dit værtsland, når chancen byder sig.

Belgien 3

Notre photo du jour. #AFSWELCOME #AFSEFFECT

Et opslag delt af AFS Belgique (@afsbelgique) den

Skolegang

Du vil sandsynligvis blive indskrevet i en generel akademisk skole. De fleste dage løber fra klokken 8 om morgenen til 16 eller 17 om eftermiddagen. Dog har elever ofte fri onsdag eftermiddag i det fransktalende Belgien. Det er normalt, at elever arbejder hårdt på deres studier, og der er et stort fokus på akademisk succes. De mest almindelige fag i belgiske skoler er fransk, matematik, historie, geografi, naturvidenskab, religion eller etik og fysisk uddannelse.

Sprog

I denne del af Belgien tales der oftest fransk. Mange mennesker taler også flamsk eller tysk og er også ganske dygtige til engelsk. Det er en fordel, hvis du kan noget grundlæggende fransk, inden du tager til denne del af Belgien. Og for at hjælpe dig på vej vil AFS give dig adgang til et online Rosetta Stone-sprogkursus, så du kan studere fransk på egen hånd både før og under dit ophold. AFS vil hjælpe dig med at finde sprogundervisning i de første uger af programmet. Det kan også være nyttigt at kunne noget engelsk.

Belgien
t-amal-1gQ2Hcozm7o-unsplash

Mad

Det belgiske køkken er meget mere end bare god chokolade og øl. Det er her, du kan nyde vafler (wafelen), muslinger og carbonade flamande, som er en gryderet med oksekød med kartofler og brød ved siden af. Belgierne tager sig tid til at spise, så der er rig mulighed for stille og roligt at få smagt på det hele. Det bliver anset som essentielt og vigtigt at spise sammen og især til aftensmåltidet.

Her kan du se dine muligheder for at komme til Belgien (fransktalende)