I det sydlige Belgien taler de fransk, hvorimod de i den nordlige del taler flamsk, hvilket er et helt anderledes germansk sprog. De to belgiske kulturer reflekter den samme forskel som den sproglige: belgierne fra syd, hvis land har mere skov og flere bakker, har en meget tydelig fransk joie de vivre: glæde ved at leve. Belgien er arealmæssigt noget mindre end Danmark, og det er et kongedømme ligesom Danmark.

Belgiens kunst, mad og arkitektur har været påvirket af Rom, Spanien, Østrig, Frankrig, Holland og Tyskland, og samtlige har regeret Belgien på et tidspunkt i løbet af de sidste 2000 år. Dette giver belgiere en sund og naturlig skepsis overfor autoritet. Men den skepsis har ikke gjort de fransktalende belgiere indelukkede. De omfavner tværtimod verdens brogede multikultur, imens de bor i gader og torve, der emmer af stemning og bygninger fra middelalderen.

Folk og fællesskab

Belgierne har tendens til at være tolerante, fleksible, beskedne, og fordomsfrie. De værdsætter privatliv, nyder et sikkert og komfortabelt liv. De arbejder hårdt og selvdisciplinen er høj.

Du vil formentlig komme til at bo i den sydlige del af Belgien, hvor folk taler fransk. Sandsynligvis vil det blive i en lille forstad eller i et landområde. Den offentlige transport er velorganiseret og sikker, hvilket vil gøre det nemmere for dig at udforske dit værtsland, når chancen byder sig.

AFS family ❤️#Afs #afsbelgique #afsbe #afslux #family #exchangestudents #belgium

A photo posted by Emma Williams (@emmawilliamzz) on Oct 7, 2015 at 3:08am PDT

Notre photo du jour. #AFSWELCOME #AFSEFFECT

Et opslag delt af AFS Belgique (@afsbelgique) den

Skolegang

Du vil sandsynligvis blive indskrevet i en generel akademisk skole. De fleste dage klasser løber fra klokken otte om morgenen til 16 eller 17 om eftermiddagen. Dog har elever ofte fri onsdag eftermiddag i det fransktalende Belgien. Det er normalt, at elever arbejder hårdt på deres studier, og der er et stort fokus på akademisk succes. De mest almindelige fag i belgiske skoler er flamsk, matematik, historie, geografi, naturvidenskab, religion eller etik, og fysisk uddannelse.

Sprog

I denne del af Belgien tales der oftest fransk. Mange mennesker taler også flamsk eller tysk og er også ganske dygtige til engelsk. Det er en fordel, hvis du kan noget grundlæggende fransk, inden du tager til denne del af Belgien. Og for at hjælpe dig på vej vil AFS give dig adgang til et online Rosetta Stone-sprogkursus, så du kan studere fransk på egen hånd både før og under dit interkulturelle udvekslingophold. AFS vil hjælpe dig med at finde sprogundervisning i de første uger af programmet. Et råd med på vejen er også, at det også kan være nyttigt at kunne noget engelsk.

Bruxelles 🇧🇪

A photo posted by Emma Williams (@emmawilliamzz) on May 23, 2016 at 12:32pm PDT

Mad

Det belgiske køkken er meget mere end bare god chokolade og øl – det er her du kan nyde vafler (wafelen), muslinger og carbonade flamande, som er en gryderet med oksekød med kartofler og brød ved siden af. Belgierne tager sig tid til at spise, så der er rig mulighed for stille go roligt at få smagt på det hele. Det bliver anset som essentielt og vigtigt at spise sammen og især til aftensmåltidet.

Her kan du se dine muligheder for at komme til Belgien (fransktalende)