Bolivia var engang en del af Inkariget, og selvom inkaerne blev erobret af Spanien, så bibeholder en væsentlig del af befolkningen de gamle indianske tøjstile, musikarter og festivaler, og de taler både spansk, og så enten quecha, et inkasprog, eller aymará, hvilket er et endnu ældre sprog.

Landet strækker sig fra de lavtliggende regnskove i øst til de høje bjerge i vest, hvor temperaturerne kan nå ned på arktiske niveauer. Det er her, størstedelen af Bolivianere bor. Faktisk er La Paz, som ligger over 3 kilometer over havoverfladen, verdens højst beliggende hovedstad, og de fleste bjergpas der leder op til byen rejser sig 4 kilometer op i skyerne. På grund af disse skræmmende højder og Bolivias relativt uudviklede turistindustri, så venter der store og smukke oplevelser til de eventyrlystne og frygtløse rejsende dertil.

A photo posted by Mohammad Amraia (@momo_amraia) on Sep 10, 2016 at 10:31pm PDT

Folk i Bolivia

Bolivianere er meget afslappede omkring alt – især tid og punktlighed. De er meget åbne, venlige og imødekommende, så du skal ikke blive overrasket, hvis de udtrykker hengivenhed ved at kramme, kysse på kinderne eller sige hej til alle, de møder. Dine venner vil blive din families venner også, da familien er centrum i det bolivianske liv. De fleste bolivianske familier og lokalsamfund har stærke religiøse bånd, og de kan betragtes som konservative eller traditionalistiske.

Folk og fælesskab

Familie er rygraden i det bolivianske samfund, og det er ikke normalt, at børnene forlader hjemmet, inden de bliver gift. For de fleste bolivianske familier er søndag familiedag (dia de la familia). Familiemedlemmerne udvekslinger erfaringer og historier i løbet af frokosten eller aftensmaden. Teenagere forventes at følge hjemmets regler.

A photo posted by Mohammad Amraia (@momo_amraia) on Jun 9, 2016 at 11:00am PDT

Skolegang

Skoleåret begynder i februar og slutter i november. Skoleugen løber fra mandag til fredag klokken 08:00 til 13:00. Du skal sandsynligvis bære skoleuniform, og du kan forvente en meget formel relation mellem elever og lærere.

Sprog

Mens det officielle sprog i Bolivia er spansk, taler mange af de lokale også deres modersmål: quechua, aymara eller guaraní. AFS vil sørge for et intensivt spanskkursus, når du starter dit ophold, men hvis du har et grundlæggende kendskab til spansk, vil det være nyttigt for dig.

Mad

Maden i Bolivia varierer meget afhængigt af regionen. Mad fra de højere bjergområder indeholder en masse krydderier, mens maden i lavlandet og Amazonas-region består mere af yucca, fisk, grøntsager og frugt. Typiske bolivianske retter omfatter papas rellenas, som er dybtstegte kugler af kartoffelmos fyldt med kogt æg eller ost, salteñas, som er en bagt dej og fyldt med kød, grøntsager, æg, oliven og en mildt krydret sauce, og pique a lo macho, som er små stykker af oksekød, pølse, løg, krydret peber, kogt æg og pommes frites.

Her kan du se dine muligheder for at komme til Bolivia