Er du frisk på at se verden med helt nye briller? Så er et udvekslingsophold i Brasilien lige dig!

Brasilien er sol, strand, samba, fodbold, karneval – og meget mere! Start med at vænne dig til knus og kindkys! Brasilianerne er meget åbne, varme og venlige, og du bliver hurtigt en del af din brasilianske familie. Familien er rigtig vigtig for brasilianerne.

Brasilien dækker næsten halvdelen af det sydamerikanske kontinent – og Danmark kunne ligge i Brasilien 200 gange. Landet byder på vidt forskellige kulturer med rødder tilbage til indianerne og senere portugiserne. Og i Brasilien kan du både bo i tropisk klima eller i et klima, der minder om det danske.

I mange byer i Brasilien, f.eks. São Paulo, Rio og Salvador, bor der flere mennesker, end der er indbyggere i hele Danmark, og byerne er en fascinerende blanding af gammelt og nyt. Brasiliens kystlinje er den længste ubrudte kystlinje i verden. Her kan du opleve helt uspolerede og eventyrlige strande. Brasilien har også verdens største regnskov, Amazonas, med en utrolig variation i plante- og dyreliv.

Brasilien kan nærmest byde på alt, og helst til rytmerne af samba-musik. Derfor er det ikke så underligt, at brasilianerne har en helt utrolig positiv tilgang til livet og møder verden med et stort smil. Det kommer du til at opleve som udvekslingsstudent.

Folk og fællesskab

Brasilien er et land med en stor etnisk mangfoldighed. Generelt er det brasilianske folk kendt for at være åbne kærlige, udadvendte og nyder at feste, danse og spise god mad. Der er også en stærk sportskultur, især inden for fodbold, som betragtes som Brasiliens nationalsport.

Familien er en central værdi i brasiliansk kultur, og forældre har en tendens til at være beskyttende overfor deres børn, især piger. Det forventes at du holder dine værtsforældre informeret og involveret i dine beslutninger og hjælper med de daglige gøremål.

I nogle områder af Brasilien er der en mere afslappet holdning til tid og planlægning, mens andre områder kan have en mere formel og struktureret tilgang til arbejde og samfundsliv. Du kan blive bosat hvor som helst i Brasilien, men som regel bliver AFS’ere bosat i småbyer.

Det er vigtigt at huske, at Brasilien er et stort og mangfoldigt land, og der er mange forskellige kulturer og adfærd blandt befolkningen.

Skolegang

På dit ophold i Brasilien kan du enten gå i en offentlig- eller privatskole. Skoledagen kører i to skift: fra 07:00 indtil middag eller fra 13:00 til 18:00. Alle studerende skal tage ca. 10 hovedfag, og derudover valgfag som fx kunst og madlavning. Nogle skoler kræver skoleuniform, der ofte består af jeans og en skole-t-shirt.

Sprog

Portugisisk er det officielle sprog i Brasilien, men engelsk er også udbredt, og grundlæggende engelsk færdigheder er nyttige. Du skal deltage i sprogundervisning, som AFS sørger for før din ankomst til Brasilien. De lokale frivillige arrangerer muligvis også et sprogkursus for dig i løbet af de første måneder.

Mad

Spisetid er familietid i Brasilien. Morgenmaden er let, mens frokost og middag er store måltider med store portioner. Måltider serveres ofte med carne (oksekød) og en grøn salat og en tomatsalat.

Brasiliansk mad  omfatter grillet kød, afrikansk-inspirerede fisk, kyllingegryderetter, hvide ris, bønner og farofa orfarinha (maniokmel). Der er stort udvalg af eksotiske frugter og grøntsager året rundt.

Her kan du se dine muligheder for at komme til Brasilien

sao-paulo-4979051

11-måneders skoleprogram

 • DestinationBrasilien
 • Varighed8-12 måneder
 • Pris79.500 - Priser for 2025 opdateres i august 2024
 • Periode
  • aug 2024 - jun 2025
  • feb 2025 - jan 2026
  • aug 2025 - jun 2026
Rio de Janeiro, Brazil

5-måneders skoleprogram

 • DestinationBrasilien
 • Varighed4-8 måneder
 • Pris51.000 - Priser for 2025 opdateres i august 2024
 • Periode
  • aug 2024 - feb 2025
  • feb 2025 - jul 2025
  • aug 2025 - feb 2026