Alle ved mindst to ting om Brasilien: Det huser den uudforskede regnskov Amazonas, og så holder de hvert år det mest fantastiske karneval. Karnevallet er, med dets ekstravagante og detaljerede kostumer og vogne, faktisk symbolsk for det brasilianske folk. De arbejder ligeså hårdt som de fester, de rynker på panden af at vise vrede eller uenighed offentligt, og de, både rige og fattige, tror på, at glade stunder med familien og venner er det vigtigste i livet.

Brasilien er det største land i Sydamerika, og det eneste hvor de taler portugisisk i stedet for spansk. Geografisk er Brasilien meget varieret, fra tørre ørkener til tropiske jungler og hvide kyster. Der bor 160 millioner, og befolkningen er 55 % af europæisk afstamning, og ellers af oprindelig indiansk og afrikansk afstamning. Og så har Brasilien sjovt nok den største japanske befolkning udenfor Japan.

Mad er rigtig vigtigt i Brasilien, og familien samles omkring måltiderne. Morgenmaden er hurtig og let, men frokost og aftensmad er store måltider. Det brasilianske køkken er påvirket af de afgrøder der naturligt vokser i Brasilien, og så er der islæt af afrikanske stuvninger.

Folk og fællesskab

Det brasilianske folk er åbent og kærligt. Du kan blive bosat hvor som helst i Brasilien, men som regel bliver AFS’ere bosat i småbyer. Forældre har en tendens til at være beskyttende overfor deres børn, især piger. Du bør altid holde dine værtsforældre informeret og involveret i dine beslutninger, og det forventes, at du hjælper med de daglige gøremål.

Skolegang

Du kommer til at gå i en enten offentlig eller privatskole. Skoledagen kører i to skift: fra 07:00 indtil middag eller fra 13:00 til 18:00. Der er omkring 10 hovedfag, som alle studerende skal tage, og derudover er der valgfag som kunst og madlavning. Ikke alle skoler kræver skoleuniform, men hvis de gør, vil det højst sandsynligt bestå af jeans og en skole-t-shirt.

Sprog

Portugisisk er det officielle sprog i Brasilien, men engelsk er også udbredt. At have et grundlæggende kendskab til engelsk vil være gavnligt. Du skal deltage i sprogundervisning, som AFS sørger for før din ankomst til Brasilien. De lokale frivillige arrangerer muligvis også et sprogkursus for dig i løbet af de første måneder.

❤️

A photo posted by Martina Denti (@martinadenti_) on Sep 20, 2016 at 12:44pm PDT

A photo posted by Barbara Miranda (@babsimi) on Feb 18, 2016 at 4:21am PST

Mad

Spisetid er familietid i Brasilien. Mens morgenmaden er let, er frokost og middag store måltider med store portioner. Brasiliansk mad har en tendens til at være ganske tung, og det omfatter grillet kød, afrikansk-inspirerede fisk, kyllingegryderetter, hvide ris, bønner, og farofa orfarinha (maniokmel). Måltider er serveres ofte med carne (oksekød) og en grøn salat og en tomatsalat. Et stort udvalg af frugt og grøntsager er til rådighed hele året.

Her kan du se dine muligheder for at komme til Brasilien