Er du frisk på at se verden med helt nye briller? Så er et udvekslingsophold i Brasilien lige dig!

Brasilien er sol, strand, samba, fodbold og karneval – og meget mere! Start med at vænne dig til knus og kindkys! Brasilianerne er meget åbne, varme og venlige, og du bliver hurtigt en del af din brasilianske familie. Familien er rigtig vigtig for brasilianerne.

Brasilien dækker næsten halvdelen af det sydamerikanske kontinent – og Danmark kunne ligge i Brasilien 200 gange. Landet byder på vidt forskellige kulturer – med rødder tilbage til indianerne og senere portugiserne. Og i Brasilien kan du både bo i tropisk klima eller i et klima, der minder om det danske.

I mange byer i Brasilien – fx São Paulo, Rio og Salvador – bor der flere mennesker, end der er indbyggere i hele Danmark, og byerne er en fascinerende blanding af gammelt og nyt. Brasiliens kystlinje er den længste ubrudte kystlinje i verden. Her kan du opleve helt uspolerede og eventyrlige strande – og strande, hvor det mest gælder om at blive set. Brasilien har også verdens største regnskov, Amazonas, med en utrolig variation i plante- og dyreliv.

Brasilien kan nærmest byde på alt – og helst til rytmerne af samba-musik. Derfor er det ikke så underligt, at brasilianerne har en helt utrolig positiv tilgang til livet – og møder verden med et stort smil. Det kommer du til efter et udvekslingsophold i dette imponerende land.

Folk og fællesskab

Det brasilianske folk er åbent og kærligt. Du kan blive bosat hvor som helst i Brasilien, men som regel bliver AFS’ere bosat i småbyer. Forældre har en tendens til at være beskyttende overfor deres børn, især piger. Du bør altid holde dine værtsforældre informeret og involveret i dine beslutninger, og det forventes, at du hjælper med de daglige gøremål.

Skolegang

Du kommer til at gå i en enten offentlig eller privatskole. Skoledagen kører i to skift: fra 07:00 indtil middag eller fra 13:00 til 18:00. Der er omkring 10 hovedfag, som alle studerende skal tage, og derudover er der valgfag som kunst og madlavning. Ikke alle skoler kræver skoleuniform, men hvis de gør, vil det højst sandsynligt bestå af jeans og en skole-t-shirt.

Sprog

Portugisisk er det officielle sprog i Brasilien, men engelsk er også udbredt. At have et grundlæggende kendskab til engelsk vil være gavnligt. Du skal deltage i sprogundervisning, som AFS sørger for før din ankomst til Brasilien. De lokale frivillige arrangerer muligvis også et sprogkursus for dig i løbet af de første måneder.

❤️

A photo posted by Martina Denti (@martinadenti_) on Sep 20, 2016 at 12:44pm PDT

A photo posted by Barbara Miranda (@babsimi) on Feb 18, 2016 at 4:21am PST

Mad

Spisetid er familietid i Brasilien. Mens morgenmaden er let, er frokost og middag store måltider med store portioner. Brasiliansk mad har en tendens til at være ganske tung, og det omfatter grillet kød, afrikansk-inspirerede fisk, kyllingegryderetter, hvide ris, bønner, og farofa orfarinha (maniokmel). Måltider er serveres ofte med carne (oksekød) og en grøn salat og en tomatsalat. Et stort udvalg af frugt og grøntsager er til rådighed hele året.

Her kan du se dine muligheder for at komme til Brasilien