Colombia ligger i det nordvestlige hjørne af Sydamerika og grænser op til Panama, Venezuela, Brasilien, Peru og Ecuador. Den nordlige kyst vender mod det Caribiske Hav, den vestlige mod Stillehavet. Andesbjergene deler sig i det vestlige Colombia i tre mindre bjergkæder, der strækker sig fra nord til syd og deler landet i tre: vestskråningerne, centraldalen og mod øst lavlandet med Amazonregnskoven og den store sumpsavanne Los Llanos.

Colombia er et fantastisk smukt land, som rummer mange forskellige naturtyper fra snedækkede bjerge og vulkaner ved ækvator til tågeregnskov, mangroveskov, ørken og savanne. Ved de caribiske kyster er der nærmest paradisiske områder med hvide sandstrande og koralrev. Med til Colombia hører også de idylliske øer San Andres og Providencia, der ligger langt mod nord ud for Nicaraguas kyst.

Et af de ord der bedst kendetegner Colombia er diversitet. Beliggende mellem to have, er Colombia broen mellem Central- og Sydamerika. Efter århundreder med europæisk indflydelse, og en historie fyldt med mysterier og eventyrere, har Colombia i dag en utrolig mangfoldig mikstur af kulturer, sprog, dialekter, landskab, madlavning og en nærmest uendelig mængde af råstoffer.

Det colombianske samfund gennemgår i disse tider en stor forandring, hvor et opgør med kriminalitet og narkobaroner, samt fredsforhandlinger internt med oprørsbevægelser, varsler nye og fredeligere tider. Colombias muntre og gæstfrie befolkning og kultur har fascineret turister og besøgende i århundreder.

Family Trip #colombia #bogotá #family #monserrate #cold #rainyday #awesome #gopro #selfi

A photo posted by Mark | Hendrik (@lemontra) on

Folk og fællesskab

Din værtsfamilie vil spille en stor rolle i dine fritidsaktiviteter og den interkulturelle oplevelse, du får i Colombia. Colombianske familier kan være meget konservative og beskyttende overfor deres børn, uanset hvor gamle børnene er. Derfor bør du altid fortælle dine forældre, hvad du har af planer og bede om tilladelse.

Skolegang

Du kan komme til at gå enten i en offentlig eller privat skole i Colombia. Afhængigt af skolen,  vil skoleåret strække sig enten fra februar til november eller fra august til juni. Det mest normale er fra februar til november. Skoleugen løber fra mandag til fredag, og timerne varierer også afhængigt skolen. Alle elever bærer uniform. Fritidsaktiviteter tilbydes i nogle skoler, og de fleste skoler tilbyder busforbindelser om morgenen og eftermiddagen.

A photo posted by Mark | Hendrik (@lemontra) on

Language

Spansk er det mest talte sprog i Colombia. Du skal have et grundlæggende kendskab til spansk før programmet, og AFS vil give dig links og materialer, så du har mulighed for at forbedre dit spansk inden dit ophold.

Mad

I Colombia er maden rig på kulhydrater, og måltider består som oftest af kød, kartofler, ris bønner og patacon, som er stegte bananer. Frugtsaft er meget populært, og du vil måske blive overrasket over den mangfoldighed af frugt, som du kan få fingrene i.

A photo posted by AFS Colombia (@afscolombia) on

Her kan du se dine muligheder for at komme til Colombia