Da Christoffer Columbus endelig gik i land i 1492 efter hans lange færd over havet, betrådte han den jord, der i dag er den Dominikanske Republik. Siden har republikken kæmpet for selvstændighed først fra Spanien, og sidenhen Haiti, som udgør den anden halvdel af øen Hispaniola, som den Dominikanske Republik ligger på.

Af alle de caribiske øer er den Dominikanske Republik den, der er mest geografisk forskelligartet. Her er det højeste bjerg, den dybeste dal, regnskove, ørkener, sumpede moser og hvide strande.

Da republikken er mindre velstående end de fleste andre caribiske nationer, er priserne lave, og dette sammen med den smukke natur og en venlig og gæstfri befolkning, tiltrækker horder af feriegæster. Turisme er faktisk landets største industri, som det er det i det meste af Caribien.

Den dominikanske mad, musik og livsstil er en behagelig blanding af spansk, afrikansk og lokal indiansk kultur.

Folk og fællesskab

Du kan blive placeret hvor som helst i Den Dominikanske Republik. I alt fra små samfund til større byer. Dominikanerne er ofte afslappede og nyder at hjælpe hinanden. Familier har dog en tendens til at være meget konservative, så det er godt at tale med dine værtsforældre, før du træffer beslutninger eller går ud med venner.

Skolegang

Din skolegang bliver i en offentlig eller privatskole. Skoleåret løber fra august til juni, og skoleugen løber fra mandag til fredag klokken 08:00 til 16:00. De dominikanske elever bærer uniform i skolen, og hver skole har en unik uniform. Skolerne tilbyder fritidsaktiviteter, såsom sport, musik, dans og teater.

Vamos a la playa 🎶 #afsdom #afsvlaanderen

A photo posted by 🌴 R O X A N N E 🌴 (@roxannekloeck) on Sep 25, 2016 at 11:19am PDT

Sprog

Det primært talte sprog i Den Dominikanske Republik er spansk. Hvis du har et grundlæggende kendskab til engelsk eller spansk, vil det være gavnligt for dig. Du kan komme til sprogundervisning, hvis det er nødvendigt.

Mad

Du bør smage den traditionelle morgenmad eller aftenret, som hedder Mangú. Det er en velsmagende puré lavet af moste melbananer, yucca eller auyama og bliver traditionelt serveret med stegte rødløg, stegt hvid ost, æg eller salami. Til frokost får dominikanerne ofte la Bandera Dominicana, som består af hvide ris, bønnegryderet (sort, rød eller hvid) og kød.

Her kan du se dine muligheder for at komme til Den Dominikanske Republik