Ecuador har fået sit navn fra sin beliggenhed, hvor ækvator skærer igennem landet fra øst til vest, mens Andesbjergene løber fra nord til syd. Landet grænser op til Colombia i nord og til Peru i syd.

Geografisk kan Ecuador deles i tre hovedregioner: La Costa (kysten), La Sierra (højsletten) og El Oriente (junglen). Den østlige del af landet er kendetegnet ved regnskov med et mylder af liv. Blandt andet findes her over 1600 fuglearter og 4500 forskellige sommerfugle. De fleste ecuadorianere bor dog centralt i bjergbyer eller i plantager og havne langs vestkysten.

Hovedstaden Quito ligger højt på Andeshøjsletten og har bevaret sit hyggelige og farverige spanske kolonipræg. Det hævdes at være Sydamerikas smukkeste by. I højlandet ligger også byen Otavalo med det berømte indianske marked. Her sælges alt mellem himmel og jord, og stemningen er hektisk og farverig mellem de mange indianere, der ankommer fra landsbyer i hele højlandet. Højslettens byer ligger midt mellem høje, smukke bjerge med både aktive og udslukte vulkaner. Især Cotopaxi Nationalpark er et flot skue med pragtfulde udsigter til den gletsjerklædte vulkan på hele 5.897 meter, hvilket gør den til verdens højeste aktive vulkan.

Befolkningen er en blanding af efterkommere fra de spanske kolonister, deres afrikanske slaver og 14 forskellige indfødte folkeslag, der tilsammen taler mere end 20 forskellige sprog og dialekter. Denne rige etniske sammensætning er tydeligt reflekteret i sammenstillingen af moderne kolonial arkitektur ved siden af udendørs markeder fyldt med lokalt håndværk og kolorit.

Folk og fællesskab

I Ecuador har familien en en stor betydning. Familiebåndene er stærke og unge opretholder tætte relationer med deres udvidede familie. Du kan forvente at tilbringe meget tid sammen med din familie især når I samles til frokost, dagens vigtigste måltid.. Ofte er en hustand på 5 eller flere medlemmer. Du vil sandsynligvis komme til at bo med din værtsfamilie i et forstadsområde tæt på en større by som Quito eller Guayaquil, men du kan også komme til at bo i en lille by hvor som helst i landet.

Skolegang

Hvis du bor hos en familie i et område nær kysten eller Galapagos-øerne, vil dit skoleår løbe fra april til januar. Studerende, der bor i højlandet og de østlige provinser, går i skole fra september til juni. Uanset varer din skoledag fra omkring 7:00 og slutter ved en 14-tiden. Alle elever bærer skoleuniform.

#papaya gigante

A photo posted by Gioele Douglas (@gioele_douglas) on Dec 3, 2015 at 5:46pm PST

Ecuador #Afs #Afsecuador #Lamejor @zvershinina 🇪🇨❤️😘

A photo posted by Clara Marcantonio (@clara_162) on May 31, 2016 at 6:39pm PDT

Sprog

Spansk er det officielle sprog i Ecuador, og hvis du har en basisviden om sproget, inden dit ophold, er det en fordel.

Mad

Den typiske kost i Ecuador består af en slags kød – oksekød, svinekød, fjerkræ, fisk eller andre skaldyr -, ris, kartofler, nudler, grøntsager eller salat. Bønner, yucca og melbananer er også ganske udbredt. Måltiderne er normalt store, og din familie vil sætte pris på at se dig nyde den mad, de har forberedt.

Her kan du se dine muligheder for at komme til Ecuador

Ecuador

10-måneders skoleprogram

  • DestinationEcuador
  • Varighed8-12 måneder
  • Pris79.500 - Priser for 2025 opdateres i august 2024
  • Periode
    • feb 2024 - jan 2025
    • aug 2024 - jun 2025
    • aug 2025 - jun 2026