Egyptens antikke templer og pyramider har lokket turister til i mere end to årtusinder. I dag er Egypten hjem for en unik social blanding, der inkluderer alt lige fra oldgamle traditioner, moderne islam og kristendom, kunst og kultur fra Mellemøsten til vestlig musik og film.

Eftersom 90% af Egypten er dækket af ørken, bor næsten alle egyptere i området omkring Nilen. I hovedstaden Kairo ser man et virvar af nyt og gammelt. Byen er kendetegnet ved sin uhæmmede vækst og støj, og det er ligeså almindeligt at gå i kåbe som i Levis-jeans. Æslerne deler vejene med BMW’ere, og bygninger lavet af mudder står side om side med højhuse af glas og stål.

Omringet af så mange forskellige indflydelser forbliver egypterne et religiøst dedikeret folk. De er hengivne til deres familier, gæstfrie overfor fremmede og skeptiske overfor, om kapitalisme og økonomisk vækst – forstået i den vestlige forstand – virkelig forbedrer kvaliteten af deres afslappede liv.

A photo posted by Alexa Stitt (@lexi_marie360) on

Folk og fællesskab

Livet i Egypten kredser normalt omkring din værtsfamilie, religiøse begivenheder og aktiviteter. Du kan komme til at bo i hele Egypten, men det er mest sandsynligt i byer eller forstadsområder omkring Alexandria, Kairo, El Fayoum, El Menya, Giza, Ismailia, Port Said og Tanta. Hvis du er i et byområde, kan du forvente at bo en lejlighed, mens udvekslingsstudenter i landområder normalt lever med værtsfamilien i et stort hus. Vittigheder er en almindelig måde at socialisere på, så det er bare med at hoppe på bølgen.

Skolegang

Du vil sandsynligvis gå i en almindelig egyptisk skole, selvom nogle udvekslingsstudenter går på en international amerikansk skole. Skoleåret løber fra september til maj med en to-ugers pause i januar. Skoleugen starter om søndagen og slutter om torsdagen. De fleste studerende bærer uniform. Nogle fag undervises på engelsk, og andre på arabisk. Afhængigt af skolen kan du selv få lov til at vælge nogle af dine fag.

A photo posted by Tuur Defever (@tuurdefever) on

Sprog

Det officielle sprog i Egypten er arabisk, men der tales mange regionale dialekter over hele landet. Engelsk er også almindeligt anvendt, og der undervises i engelsk allerede i 1. klasse i skolerne. AFS kan hjælpe dig med at finde et kursus i arabisk, og din værtsskole har måske arabisk som andetsprog på skemaet.

Mad

Den egyptiske kost er typisk rig på bønner, brød, ris, grøntsager og frugter. Frokost er det mest betydningsfulde måltid på dagen og er ofte efterfulgt af et eftermiddagshvil. Falafel  og koshary (en skål med ris og linser) kan købes af gadesælgere over hele Egypten.

Her kan du se dine muligheder for at komme til Egypten