England har en rig og lang historie, der har haft stor indflydelse på moderne populærkultur og vores verdensbillede i dag. Befolkningen og kulturen bærer præg af Englands mange forhenværende kolonier, der i dag afspejles i bl.a. landets madkultur og befolkningssammensætning.

Englænderne er kendt for deres lune og underspillede humor og har bidraget til vestens musikkultur med alt fra the Beatles til Dua Lipa. Derudover er nogle af verdens største og mest anerkendte forfattere, som f.eks. Shakespeare, Charles Dickens og Jane Austin. I nyere tid har engelske forfattere som J.K. Rowling og Tolkien også skabt magiske universer i form af Harry Potter og Ringenes Herre.

Landet har en stærk akademisk tradition og huser nogle af verdens mest prestigefyldte universiteter, som f.eks. Oxford University, Cambridge og Eton.

 

Folk og fællesskab

Du vil sandsynligvis komme til at bo i en mellemstor by eller forstad til en større by. Det er sjældent, vores udvekslingsstudenter bliver placeret langt ude på landet.

Skolegang

De fleste udvekslingsstudenter kommer til at gå i skole i sixth form, som er skoletrinnet for elever i aldersgruppen 16-19 år og ligger som afslutningen på den engelske high school. Du vil få mulighed for, på lige fod med dine engelske klassekammerater, at tage en række fag på A-niveau, som er det adgangsgivende niveau til de engelske universiteter. Der vil typisk være 15-18 lektioner om ugen og en del hjemmearbejde (som langt de fleste laver på skolen) svarende til et fuldtidsstudie.
Du vil i øvrigt komme på en en månedlig ekskursion med andre internationale elever til historiske og kulturelle steder i England.

Sprog

Engelsk er det officielle sprog i England. Der er ikke formelle sprogkrav til udvekslingsstudenter, men skolerne forventer, at du kan følge med i timerne og laver dine lektier.

Mad

I England kan du få masser af kulinariske oplevelser. Eksempelvis kan du begynde dagen med et solidt morgenmåltid, da en klassisk engelsk morgenmad kan bestå af spejlæg eller røræg, pølse, bacon, baked beans, brød m.m. Til andre måltider vil du formentlig komme til at smage fish’n’chips, shephherd’s pie, hash browns og meget andet. En del engelske familier spiser aftensmad foran fjernsynet.

Her kan du se dine muligheder for at komme til England