Finland deler grænser med Sverige mod vest, Norge mod nord og Rusland mod øst. Landet er kendt for sin imponerende natur med mange søer og skove såvel som for sin teknologiske udvikling, design og innovation. Hovedstaden er Helsingfors, en vigtig politisk og kulturel by.

Det officielle sprog er finsk, og der er også en svensktalende minoritet. Finland er en velfærdsstat med en udviklet uddannelsessektor og et fokus på ligestilling og social velfærd. Landet er frontløber inden for teknologiske fremskridt og innovation.

Finland tilbyder en bred vifte af aktiviteter og oplevelser, fra at udforske den smukke natur og deltage i udendørs aktiviteter til at besøge museer og kulturelle steder. Uanset om du er interesseret i historie, kultur, natur eller moderne samfundsudvikling, har Finland noget at byde på.

A photo posted by Alya Diva (@alyaxdiva) on

Folk og fællesskab

Familie er meget vigtig, og det er standard, at de huslige pligter fordeles imellem familiemedlemmerne.

School

Finland har et af de bedste uddannelsessystemer i verden, så du kan forvente fag, der er både engagerende og udfordrende. Du vil deltage i en offentlig skole (lukio), hvor året er opdelt i fem eller seks termer – med start i midten af august og til slutningen i maj. Finsk, svensk, fremmedsprog, matematik, naturvidenskab, psykologi, kunst, musik, historie og geografi er alle fag, som du vil studere intensivt i hver valgperiode. Eleverne og lærerne imellem er ikke særlig formelle, og det er normalt, at lærerne tiltales med fornavn.

A photo posted by Alya Diva (@alyaxdiva) on

A photo posted by Bella🐷 (@bellalogan11) on

Sprog

Finsk er modersmålet i Finland, men svensk er faktisk også et officielt sprog. Begge sprog tales i tosprogede områder. At have en grundlæggende kendskab til engelsk vil uden tvivl være hjælpsomt under dit ophold. AFS vil hjælpe dig med at finde sprogkurser i de første par måneder eller eventuelt give dig materialer, så du kan lære sproget på egen hånd, før du tager afsted til Finland.

Mad

Måltiderne i Finland er knap så formelle end i visse andre lande, så i hverdagene oplever du måske at forberede og spise mad på egen hånd. I weekenden spiser mange familier dog sammen, og der er rig mulighed for at opdatere hinanden på ugens aktiviteter. Retterne i Finland kan være simple, men de er meget nærende, da kød, fisk, kartofler, pasta, brød og mejeriprodukter ofte bliver brugt. Kaffe er en stor favorit blandt både teenagere og voksne, og finnerne får gerne et hvedebrød (pulla) til.

Mustikka pie 💜💜 #finland

A photo posted by maddalena sandu (@maddalenasandu) on

Her kan du se dine muligheder for at komme til Finland