Finland var engang regeret af Sverige og senere af Rusland – og finsk kultur, specielt finsk mad, er tydeligt påvirket af begge lande. På trods af det er Finland i dag ret unik.

Det finske sprog er udfordrende, arkitekturen er særpræget, og dets folk holder deres samfund homogent ved at modarbejde indvandring. På samme tid, selvom finnerne personligt er ret reserverede, så er de ivrige efter at dele deres kulturarv med besøgende, og de stiller hvert år flere hundrede kunstfestivaler på benene.

Finnerne er også blandt de internationale store drenge, når det kommer til sammenkoblingen af verden gennem teknologi. Når det kommer til miljøvenlighed, placerer Verdens Økologiske Forum Finland som nummer et blandt 142 nationer, og den uudviklede nordlige tredjedel af landet, der ligger ovenover den arktiske cirkel, er Europas last frontier.

A photo posted by Alya Diva (@alyaxdiva) on

Folk og fællesskab

Familie er meget vigtig, og det er standard, at de huslige pligter fordeles imellem familiemedlemmerne.

School

Finland har et af de bedste uddannelsessystemer i verden, så du kan forvente fag, der er både engagerende og udfordrende. Du vil deltage i en offentlig skole (lukio), hvor året er opdelt i fem eller seks termer – med start i midten af august og til slutningen i maj. Finsk, svensk, fremmedsprog, matematik, naturvidenskab, psykologi, kunst, musik, historie og geografi er alle fag, som du vil studere intensivt i hver valgperiode. Eleverne og lærerne imellem er ikke særlig formelle, og det er normalt, at lærerne tiltales med fornavn.

A photo posted by Alya Diva (@alyaxdiva) on

A photo posted by Bella🐷 (@bellalogan11) on

Sprog

Finsk er modersmålet i Finland, men svensk er faktisk også et officielt sprog. Begge sprog tales i tosprogede områder. At have en grundlæggende kendskab til engelsk vil uden tvivl være hjælpsomt under dit ophold. AFS vil hjælpe dig med at finde sprogkurser i de første par måneder eller eventuelt give dig materialer, så du kan lære sproget på egen hånd, før du tager afsted til Finland.

Mad

Måltiderne i Finland er knap så formelle end i visse andre lande, så i hverdagene oplever du måske at forberede og spise mad på egen hånd. I weekenden spiser mange familier dog sammen, og der er rig mulighed for at opdatere hinanden på ugens aktiviteter. Retterne i Finland kan være simple, men de er meget nærende, da kød, fisk, kartofler, pasta, brød og mejeriprodukter ofte bliver brugt. Kaffe er en stor favorit blandt både teenagere og voksne, og finnerne får gerne et hvedebrød (pulla) til.

Mustikka pie 💜💜 #finland

A photo posted by maddalena sandu (@maddalenasandu) on

Her kan du se dine muligheder for at komme til Finland