Ghana er ikke så besøgt af vestlige turister, selvom det er et af de venligste og mest gæstfrie af de vestafrikanske nationer.

Ghana var engang midtpunkt for slavehandlen (forter fra 17. århundrede bygget til forsvar imod slavehandlerne står stadig ude ved kysten), men i 1957 blev Ghana den første afrikanske nation til at vinde selvstændighed fra dets kolonister. I Ghanas tilfælde var det briterne der havde overherredømmet, hvilket er hvorfor engelsk stadig er det officielle sprog blandt landets 52 sprog og hundredvis af dialekter, talt af over 60 forskellige etniske grupper.

Hovedstaden Accra er i stor vækst og ret anonym, ligesom de fleste andre store byer, mens de fleste Ghanesere lever i små landsbyer hvor samfundet er enormt familie- og fællesskabsorienteret, og hvor de lever af landbrug. Ghanesere er et meget venligt og imødekommende folk, og de er ofte meget religiøse uanset om de er kristne eller muslimer.

Missing my squad 💙💚🌎🌍🇬🇭#AFSer #AFSghana #Afsfamilyforlife

A photo posted by Madison Hatfield!!! (@ms_madeline_hatfield) on

Folk og fællesskab

Du vil sandsynligvis komme til at bo i hovedstaden, Accra. Din værtsfamilie vil formentlig være stor, og der vil nok bo flere generationer under samme tag. Selvom ghanesere har tendens til at være afslappede, kan familierne være strenge over for deres børn. Du vil mærke en stærk følelse af fællesskab og stor respekt overfor de ældre. De unge refererer til voksne som “tante” og “onkel” – eller “bedstemor” og “bedstefar” for ældre mennesker. Det er populært at spise udendørs, hvor familierne laver mad og har socialt samvær i gårdområdet.

Skolegang

Du skal måske vælge imellem flere skoler: akademiske skoler, erhvervsfalig skole eller en teknisk skole. Timerne starter klokken 7:00, og du bliver undervist på engelsk, som det ikke vil være modersmålet for flere af dine klassekammerater. Dine fag vil fokusere på fire kerneområder: Engelsk, matematik, integreret videnskab og samfundsfag. Efter skole og i weekenderne vil du potentielt blive opfordret til at deltage i et frivilligt projekt.

A photo posted by Randy Derykk (@randy_derykk) on

Sprog

Det er en fordel, hvis du har kendskab til engelsk, inden du tager på udveksling i Ghana. Du kan deltage i vores sprogkurser, der bliver udbudt af AFS, og du kan modtage materiale, så du kan lære det talte sprog inden din afrejse.

Happy #independenceday #ghana enjoy your #fufu!

A photo posted by ama (@amabroni18) on

Food

Mad i Ghana er oftest varm og krydret med ingredienser som yams, majs, bønner, melbananer og ris. Du bør smage nogle af de gadefødevarer, der sælges fra metalskåle, som balancerer på sælgerens hoved. Populære ghanesiske retter er blandt andet fufu (en dej-lignende kombination af melbananer og cassava), ghanesiske red-red (bønner, rejer, rød palmeolie og tomater), og custard melkkos (creme med kanel).

Her kan du se dine muligheder for at komme til Ghana

Kente Cloth

10-måneders skoleprogram

  • DestinationGhana
  • Varighed8-12 måneder
  • Pris62.800 - Priser for 2025 opdateres i august 2024
  • Periode
    • aug 2024 - jun 2025
    • aug 2025 - jun 2026