Holland er et meget demokratisk land, og på mange områder er de foran udviklingen sammenlignet med andre lande. Det er et land, hvor de unge sætter deres præg på samfundet, og hvor der satses meget på livskvalitet og medindflydelse socialt og politisk. Men det betyder ikke, at tingene flyder; tværtimod er det hollandske samfund ordentligt og borgerligt. Hollænderne holder meget af deres hjem og have, og skønhed og renlighed præger landet.

Holland er på størrelse med Danmark, men har en befolkning på 15 mio. indbyggere. Det gør Holland til et af verdens tættest befolkede lande. Landet er meget smukt og farverigt, især når tulipanmarkerne blomstrer. Halvdelen af Holland ligger under havoverfladen på land, der er menneskeskabt ved at afskærme mod Atlanterhavet med dæmninger. Bemærkelsesværdigt nok er den del af landet, der ligger under havoverfladen, tættere befolket end den højereliggende østlige del. Heldigvis har den hollandske sans for sirlig planlægning samt en national præference for cykler over biler hjulpet kystbyerne, så de ikke føles overbefolkede.

En anden bidragyder til den vedvarende fred er en accept af, og ofte forgang for, sociale tendenser, der senere udvikler sig i resten af verden, for eksempel homoseksuelle ægteskaber og aktiv dødshjælp. Faktisk er en af de eneste holdninger, der kan gøre hollændere vrede, at deres afslappede sociale filosofi er forkert.

Learned to sail from my host mom on Mother’s Day 💕⛵️☀️#exchangeyear #afseffect

Et opslag delt af Laura Friedrich (@lauraelizabeth67) den

Folk og fællesskab

Du vil formentlig komme til at bo i en lille by, men større byer er som oftest bare en hurtig køretur væk. Det offentlige transportsystem er godt udviklet, og cykler er almindeligt anvendt for at komme rundt. Du vil virkelig komme til at kende den hollandske familiefølelse, når alle deler deres oplevelser under måltiderne. Du skal forvente at deltage i husholdningen og holde dit værelse og ejendele ryddelige.

Skolegang

Dine karakterer og interesser er med til at afgøre, i hvilken skole du skal gå. Skoledagen løber fra kl. 08:00 til 16:00. De hollandske skoler fokuserer meget på selvstudie og research i enten mindre arbejdsgrupper eller individuelt. Det er for at lære eleverne problemløsning og teamwork.

Holland
Holland 4

Sprog

Der tales hollandsk i hele Holland, og AFS Holland vil sørge for et Rosetta Stone-sprogkursus, så du kan lære sproget så meget som muligt inden dit ophold. Elever, som bor i Friesland (en provins i den nordlige del af landet), vil endda måske lære frisian, som er det officielle regionale sprog i denne provins. Det vil være gavnligt for dig at have et grundlæggende kendskab til engelsk.

Mad

Hollandsk mad er enkel og nærende, og det består af en blanding af europæiske madlavningsmåder. I hverdagene spiser familiemedlemmer ofte morgenmad på individuelle tidspunkter, men om søndagen vil familien oftest spise morgenmad sammen. Aftensmad er det vigtigste tidspunkt, og her samles familien. Et typisk måltid består af kartofler og sovs med årstidens grøntsager samt kød eller fisk. Hvis du har en sød tand, skal du prøve rosinruller, det store udvalg af chokolade, budding, sirupfyldte vafler og især den hollandske lakrids!

Are we Dutch yet? #Nederland #stroopwaffle

A photo posted by Laura Friedrich (@lauraelizabeth67) on Feb 5, 2016 at 1:12pm PST

Her kan du se dine muligheder for at komme til Holland