Honduras ligger midt i Mellemamerika og grænser op til Guatemala, El Salvador og Nicaragua. Den nordvendte kyst vender ud mod Det Caribiske Hav, og mod syd har Honduras en lille stribe kyst mod Stillehavet. Ud for den caribiske kyst ligger en række små tropeøer, Islas de la Bahia. En meget stor del af landet er dækket af bjerge.

Landet er især kendt for bla. at have bevaret en hel by af ruiner fra den højt civiliserede mayakultur, og dets fantastiske naturområder – faktisk så har regeringen afsat næsten en fjerdedel af landet til enten nationalparker eller naturreservater.

La Mosquitia-junglen er en del af et stort UNESCO-beskyttet regnskovsområde med et enormt plante- og dyreliv. Området kaldes af og til ”Mellemamerikas sidste lunge”, fordi det er et af de få tilbageværende tropiske regnskovsområder i regionen. Ud over et dyreliv, der kan give enhver biologilærer åndenød, lever her omkring 2.000 indianere, der har bevaret deres traditionelle levevis.

De fleste honduranere er blandet af efterkommere af europæiske kolonister og lokale indianske folkeslag, hvilket betyder at spændinger imellem etniske grupper, som der findes de fleste andre steder i Latinamerika, mere eller mindre er fraværende.

Som en af de mindst udviklede nation i Latinamerika bliver Honduras tit omgået af turister og internationale udviklingsfolk, hvilket betyder at der hersker en afslappet atmosfære, selv i byerne.

A photo posted by Anna (@koneva_) on

Folk og fællesskab

Du vil sandsynligvis  komme til at bo hos en familie, der i et honduransk forstadsområde. Honduranske forældre har en tendens til at være meget beskyttende, især overfor deres døtre, så sørg for at vende dine beslutninger eller dine planer med dine værtsforældre.

Skolegang

Der findes forskellige typer af skoler, som du kan gå i: privatskole, offentlig skole, teknisk skole, tosprogede skoler, kunst- eller musikskole. Skoleåret løber enten fra februar til november eller fra august til juni. Skoledagen varer fra 07:00 til 14:00. Alle elever bærer uniform. Afhængigt af skolen vil der være en bred vifte af fritidsaktiviteter, som hovedsageligt er relaterede til sport, skolebands, akademiske grupper og teater.

A photo posted by Maria Ciotti (@maria_ciotti) on

Sprog

Spansk er det officielle sprog i Honduras, men mange taler godt engelsk. At du har et grundlæggende kendskab til spansk eller engelsk vil være nyttigt for dig. AFS kan sørge for sprogundervisning.

Mad

Det honduranske køkken er lækkert, farverigt og meget varieret. Måltider indeholder ofte majs, bønner og ris, tortillas, frugt og skaldyr. Det er normalt med en stor morgenmad, hvor frokosten og aftensmaden er lettere måltider. Du vil formentlig kunne lide den honduranske ret baleada, som er en tyk meltortilla fyldt med stegte bønner og eventuelt andre ingredienser – som eksempelvis ost.

A photo posted by Paolo Henrard (@paolohenrard) on

Her kan du se dine muligheder for at komme til Honduras