Hong Kong er en lille stat med mange indbyggere. Med kun 1106 kvadratkilometer og 7,3 millioner indbygger, er Hong Kong en af verdens mest tætbefolkede stater. Desuden omkredses Hong Kong af verdens travleste havn, med det altoverskyggende resultat, at trafikken er konstant, vild og uundgåelig.

Selvom Hong Kong blev regeret af Storbritannien fra 1841-1997, så er befolkningen 98 % kinesisk, og de går op i at bevare de gamle traditioner. Det er en by med kontraster; der er overflod af moderne skyskrabere, stande med urtemedicin og butikker med trendy modetøj. Der er trillebøre parkeret ved siden af Rolls Roycebiler. Fugle i bure bliver taget med på gåtur i byens parker, hvor spåkonerne sidder linet op ved vejkanten. Hong Kong er et godt eksempel på at Øst møder Vest.

Socialt og kulturelt er mange af de traditionelle kinesiske værdier vigtige i Hong Kong. Begreber som familiesolidaritet og ikke at tabe ansigt, er essentielle i Hong Kong. I sociale sammenhænge er Hong Kongianere ofte meget respektfulde og formelle.

Folk og fællesskab

Du vil sandsynligvis bo i et byområde på fastlandet eller et i et lille forstadsområde. Det er meget almindeligt, at begge forældre arbejder mange timer om dagen, og det er ligeledes normalt for bedsteforældrene at bo sammen med din værtsfamilie i en lille lejlighed. At respektere og have tid til din værtsfamilie er vigtigt. Familierne foretrækker at spise sammen  derhjemme i hverdagene, men du kan forvente at spise ude i weekenderne, især som søndagen til yum cha (frokost). Det kan også være, at dagen går med en tur til Kinas fastland.

Skolegang

Du vil gå i en skole, hvor klasserne bliver undervist på enten engelsk (EMI) eller kinesisk (CMI). EMI’ere og CMI’ere er offentlige skoler med et sæt hårde fag og valgfag som eksempelvis turisme, musik, eller kinesisk litteratur. Din skole vil være stærkt fagligt orienteret, intensiv og krævende. Skoleåret løber fra september til juli i cirka otte timer om dagen. De fleste fag foregår ved forelæsninger, og de eleverne forventes at bære uniform.

First day of school ✔

A photo posted by Margherita Dugnani (@margherita_dugnani) on

A photo posted by 曾素盈/Antonia (@ann_jv) on

Sprog

Både engelsk og kinesisk (oftest kantonesisk) er officielle sprog i Hong Kong. Du skal have et grundlæggende kendskab til engelsk, før dit udvekslingsophold begynder, og du skal være forberedt på at lære kantonesisk. AFS vil tilbyde undervisning i kantonesisk i begyndelsen af dit ophold.

Mad

Hong Kong byder på masser af lækkerier til dine smagsløg. Et normalt måltid består af fisk, kød, æg, grøntsager og ris eller nudler, og de fleste retter er wokstegte eller dampede. Salater, rå grøntsager og mejeriprodukter – som mælk eller ost -findes i Hong Kong, men er ikke almindelige. Mange elever medbringer frokost med ris og kød i skolen.

A photo posted by 嚴君意 (@chiaradugo99) on

Her kan du se dine muligheder for at komme til Hong Kong