Der bor over en milliard mennesker i Indien, hvilket betyder, at 18 % af verdens befolkning bor i Indien. Det er derfor ikke overraskende, at der er et rigt udbud af sprog, traditioner, helligdage, mad og kultur blandt de forskellige indiske husholdninger.

I Indien er familien grundstenen i livet, og det er nøgleordet bag strukturen i en forskelligartet nation med 18 officielle sprog og religiøse grupper, der indbefatter hindi, islam, sikhisme, kristendom, buddhisme, jainisme og zoroastrisme.

Indien vandt sin selvstændighed fra England i 1947 gennem ikke-voldelige modstandsbevægelser og har gjort kæmpe fremskridt økonomisk. Næsten 70 % af befolkningen bor stadig på landet, selvom storbyerne i Indien vokser støt.

Inderne er et socialt folk, og de elsker at spise sammen og holde store sammenkomster, hvilke ofte opstår spontant.

Folk og fællesskab

Ydmyghed, respekt for de ældre og anti-vold har tendens til at være universelle værdier i Indien. Indere fokuserer normalt mere på behovene i gruppen end individets behov. Kommunikationen har en tendens til at være temmelig indirekte, og du vil sjældent høre nogen sige direkte nej til en invitation.

Du kan komme til at bo hvor som helst i Indien. Uanset hvor du er, bor flere generationer ofte under ét tag, og beslutninger om uddannelse og ægteskab bliver ofte truffet med andre familiemedlemmer med på råd. Den indiske følelse af fællesskab betyder, at det forventes, at man tilbringer meget tid sammen i familien.

A photo posted by Kate Gilbert (@kaaycoo) on Nov 22, 2015 at 9:15am PST

Skolegang

Du kan vælge et traditionelt skoleprogram eller et kostskoleprogram. Undervisningssproget er engelsk på begge programmer. På kostskoleprogrammet vil du gå i skole i hverdagene og være hos din værtsfamilie i weekender og ferier. På det traditionelle skoleprogram vil du sandsynligvis skulle gå i en 11. klasse på en indisk offentlig skole. Afhængigt af, hvor du er placeret, kan dit skoleår starte i marts (Delhi) eller i juni (Sydindien). På begge programmer kan du i skolen vælge mellem forskellige linjer, som du følger alle måneder, og der vil være fritidsaktiviteter. Uddannelse er ganske krævende i Indien.

मुझे भारत पसंद है

A photo posted by Olivia Persson (@oliviaperss0n) on Jul 16, 2016 at 6:21am PDT

Sprog

Hindi og engelsk er de officielle sprog, men du skal formentlig forvente at tale engelsk under det meste af dit ophold, og derfor er det godt at kunne noget engelsk inden afrejse. Der er 22 forskellige sprog, som er blevet anerkendt af Indiens forfatning, samt andre lokale sprog og dialekter afhængigt af området.

Mad

Mad er en stor del af indisk kultur. Måltider er ofte fulde af smag og ofte godt krydret, men der er stor forskel på regionerne. Måltiderne er også et godt tidspunkt at socialisere og være sammen med din værtsfamilie. Det indiske køkken består af masser af grøntsager, bønner, linser, ris og nogle gange kød, så vegetarer har masser at vælge imellem. Vegetarisme er desuden helt almindeligt i Indien.

lai-yuching-WxePxgrIJbQ-unsplash

Her kan du se dine muligheder for at komme til Indien