Der bor over en milliard mennesker i Indien, og det betyder at 18 % af verdens befolkning bor i Indien. Det er derfor ikke overraskende, at der er et rigt udbud af sprog, traditioner, helligdage, mad og kultur blandt de forskellige indiske husholdninger.

I Indien er familien grundstenen i livet, og det er nøgleordet bag strukturen i en forskelligartet nation med 18 officielle sprog og religiøse grupper der indbefatter hindi, islam, sikhisme, kristendom, buddhisme, jainisme og zoroastrisme.

Indien vandt sin selvstændighed fra England i 1947 gennem ikke-voldelige modstandsbevægelser, og har gjort kæmpe fremskridt økonomisk, især indenfor det sidste årti. Næsten 70 % af befolkningen bor stadig på landet, selvom storbyerne i Indien vokser støt.

Inderne er et socialt folk, og de elsker at spise sammen og holde store sammenkomster. Deres sammenkomster er dog som oftest spontane, da indere ikke planlægger så langt ud i fremtiden.

Folk i Indien

Ydmyghed, respekt  for de ældre og anti-vold har tendens til at være universelle værdier i Indien. Samfundet og at dele med hinanden er også meget vigtigt – du kan endda dele maden på din tallerken med andre som et tegn på nærhed. Folk i Indien fokuserer normalt mere på behovene i gruppen end individets behov. Den indiske kommunikation har en tendens til at være temmelig indirekte, og du vil sjældent høre nogen sige direkte nej til en invitation. Vegetarisme er helt almindeligt i Indien.

A photo posted by Kate Gilbert (@kaaycoo) on Nov 22, 2015 at 9:15am PST

Folk og fællesskab

Du kan komme til at bo hvor som helst i Indien. Uanset hvor du er, bor flere generationer ofte under ét tag, og beslutninger om uddannelse og ægteskab bliver ofte truffet med hele andre familiemedlemmer med på råd. Den indiske følelse af fællesskab betyder, at du skal prøve at tilbringe så meget tid som muligt sammen med andre i hjemmet fremfor kun at være alene bag lukkede døre.

Skolegang

Uddannelse er ganske krævende i Indien. Du vil sandsynligvis skulle gå i en 11. klasse på en indisk offentlige skole (som anses for private skoler rundt om i verden). Afhængigt af hvor du er placeret, kan di skoleåret starte i marts (Delhi) eller i juni (Sydindien). Du skal vælge en af de fire retninger: ingeniør, medicin, handel eller (liberal) kunst. Udvekslingsstuderende vælger som oftest retningen med liberal kunst, hvor de lærer om økonomi, historie, filosofi, psykologi, sociologi osv. Du bør også prøve en af de fritidsaktiviteter, der tilbydes i skolerne, såsom tegning, spil, gruppediskussioner, cricket eller basketball .

मुझे भारत पसंद है

A photo posted by Olivia Persson (@oliviaperss0n) on Jul 16, 2016 at 6:21am PDT

Sprog

Hindi og engelsk er de officielle sprog, men du skal formentlig forvente at tale engelsk under det meste af dit ophold, og derfor er det godt at kunne noget engelsk inden afrejse. Der er 22 forskellige sprog, som er blevet anerkendt af Indiens forfatning, samt andre lokale sprog og dialekter afhængigt af området.

Mad

Mad er en stor del af indisk kultur, og det er lige så forskelle på regionerne, som du kan forestille dig. Måltider er ofte fulde af smag og ofte godt krydret. De er også et godt tidspunkt at socialisere og være sammen med din værtsfamilie. Det indiske køkken består af masser af grøntsager, bønner, linser, ris og nogle gange kød, så vegetarer har masser at vælge imellem.

A photo posted by Kat Lewis (@lewis.kat) on Aug 2, 2015 at 2:09am PDT

Her kan du se dine muligheder for at komme til Indien