Indonesien strækker sig over verdens største øgruppe, der består af 17.000 vulkanske øer, hvoraf kun ca. 6000 er beboede. Øerne ligger langs ækvator, hvilket gør, at klimaet er meget varmt, og der er en høj luftfugtighed. Flere af Indonesiens bjerge ligger dog så højt over den omkringliggende tropiske jungle, at de har is på toppen.

Landet har en helt enestående natur. Du kan opleve forskellige typer vulkaner, krystalklart vand, smukke rismarker, religiøse monumenter, jungle og meget mere.

Indonesere er typisk sociale og utroligt venlige. Landets motto er ”unity in diversity”, som betyder “fællesskab i forskellighed”. Det er passende for en nation, hvis befolkning indbefatter omkring 300 etniske grupper, som tilsammen taler mere end 500 forskellige sprog og dialekter. Hovedparten af Indonesiens befolkning er muslimer.

A photo posted by Coralie gisel (@cocoinindo) on Sep 3, 2016 at 12:26pm PDT

Folk og fællesskab

Indoneserne prioriterer familielivet højt. Du kan forvente at skulle deltage i regelmæssige sammenkomster med din værtsfamilies familie. De ældre er højt respekterede. Du skal sørge for at konsultere dine værtsforældre, før du foretager nogen større beslutninger.

Det anses som vigtigt at være medlem af det større samfund. Mange indonesere har en tendens til at føle sig i gæld til deres landsby, deres moské eller deres faglige organisation. Kommunikationen kan være meget indirekte, og der er faktisk tolv forskellige måder at sige “nej” i bahasa-indonesiske sprog.

Skolegang

Du vil sandsynligvis skulle gå i en offentligt skole, hvor skoleugen varer fra mandag til lørdag, og skoledagen fra 7:00 til 13:30. Om fredagen slutter skolen klokken 11:00 på grund af muslimsk bøn. Du skal bære en skoleuniform. Efter skole kan du lære traditionel indonesisk musik eller dans.

A photo posted by Raihan Mauladi (@raihan_7) on Aug 17, 2016 at 10:04am PDT

Sunrise di borobudur #sunrise #borobudur #hebat #wonderfull #stumpa

Et opslag delt af Coralie gisel (@petualangkoko) den

Sprog

Selv om der tales mere end 583 etniske sprog og dialekter i landet, er det officielle sprog indonesisk. Det kan være behjælpeligt for dig at have et grundlæggende kendskab til engelsk. AFS tilbyder sprogundervisning, og du vil modtage materiale inden din afrejse.

Mad

Det indonesiske køkken kombinerer de indfødtes teknikker og ingredienser med indflydelse fra Indien, Mellemøsten, Kina og Europa – herunder produkter, som blev medbragt af spanske og portugisiske handlende, før hollænderne koloniserede øerne.

Madlavning varierer meget fra område til område, men fisk, kokos og chili serveret med ris er en dagligdagsret. Det vigtigste måltid i Indonesien er normalt frokost eller middag. Under madlavningen er der faste roller, og ved middagsbordet er der et hierarki.

baiq-daling-RVFYDVISBT0-unsplash

Her kan du se dine muligheder for at komme til Indonesien