Kendt som landet af is og ild, er Island dækket af vulkaner, floder, vandfald, bjerge, gletsjere, søer og gejsere. Den kraftfulde geotermiske varme, der er skabt af de mange varme kilder, forsyner endda drivhusene med energi, så de kan producere alle mulige slags frugter og grøntsager, der ellers ikke ville kunne vokse så langt oppe nordpå. Himlen lysner tit op med aurora borealis, nordlyset, især om efteråret og vinteren, og i løbet af sommermånederne bliver det næsten aldrig mørkt.

Islændingene er som regel progressive folk, som holder meget af udendørs aktiviteter (svømning i varme kilder, vandreture, skiture og ridning), og de er stolte over deres litterære tradition. Islændingene er også stolte over deres vikingeblod, og mange holder stadig fast i den gamle oldnordiske folketro; for eksempel vil et flertal af islændere ikke benægte eksistensen af elver.

Selvom de holder deres historie tæt til hjertet, er det også et socialt progressivt land, der går højt op i ligestilling.

Best host family♡

Et opslag delt af bálint zsófi (@bzsoofii) den

Folk og fællesskab

Uanset om du bor i hovedstaden Reykjavik eller på landet, vil du være i et kystsamfund. Nogle værtsfamilier bor i isolerede områder, så du kan være nødsaget til at rejse en smule til skole eller for at se venner.

Skolegang

Skoleugen løber fra mandag til fredag klokken 08:00 til 15:00. Islandsk, dansk og engelsk er alle obligatoriske sprog, og elever vælger ét ekstra sprog at studere. Forholdet mellem lærere og elever har en tendens til at være afslappet og venlig som en del af den generelle atmosfære af kreativitet og støtte. Du kan tilmelde dig en af de mange klubber i skolen såsom fotografi, biograf, radio, og kor eller tage til aktiviteter som bjergbestigning, modellering, og madlavning.

A photo posted by AFS Iceland (@afsiceland) on Aug 20, 2016 at 12:21pm PDT

Sprog

Islandsk er det officielle sprog på Island. Engelsk, tysk og nordiske sprog som dansk er også udbredt. At du har et grundlæggende kendskab til engelsk vil være nyttigt. AFS vil hjælpe dig med at finde sprogkurser i de første par måneder samt sørge for materialer før din udveksling.

Mad

Aftensmåltidet er det vigtigste måltid på dagen, og her samles hele familien. Islændingene spiser masser arf fisk, lam, ost og skyr – den lokale version af yoghurt. Der spises kogte kartofler til de fleste måltider. På grund af Islands mange drivhuse er udvalget af frugt og grønt stort hele året.

Icelandic breakfast, skyr 😊#iceland #exchangeyear

A photo posted by Lily (@__lilinka__) on Sep 17, 2015 at 1:29am PDT

Her kan du se dine muligheder for at komme til Island