Italien har SÅ meget at byde på, at du vil kunne bruge resten af livet på at udforske landet. Som udvekslingsstuderende får du en enestående mulighed for at blive del af det spændende og smukke land i næsten et år.

Italien giver dig kunst- og kulturskatte, mageløse landskaber, smukke strande, verdenskendte designere, passionerede mennesker og mad i absolut verdensklasse. Alt det er du omgivet af hver dag – og det vil uden tvivl inspirere dig og sætte sit præg på dig og måden, du tænker på – om dig selv, om Europa og om verden.

Som udvekslingsstudent i Italien vil du hurtigt få nye venner i skolen og gennem fritidsaktiviteter. Mange går til sport, og der er rig mulighed for at dyrke dine kreative og kunstneriske sider med sang, teater, dans eller kunstmaling.

Italienerne er kendte for at være udadvendte, så det er ikke svært at komme ind på livet af dem. Politik, fodbold, mad, opera og mode diskuteres lystigt over en kop cappuccino på den lokale café, i parken eller over en portion hjemmelavet pasta hjemme ved spisebordet med din italienske familie. Her vil du helt sikkert opleve deres indre glød og passion.

Et ophold i det magiske støvleland vil give dig en ny – og passioneret – måde at se og opleve verden på!

Nothing you wear is more important than your smile. 😄

A photo posted by Nurfarwizah Thiang (@zahthiang) on May 24, 2016 at 6:08am PDT

Folk og fællesskab

Som udvekslingsstudent i Italien, inklusiv Sicilien og Sardinien, vil du formentlig komme til at bo i en lille by. Det er meget normalt, at flere generationer er samlet under ét tag. Måltider er sociale begivenheder, og når der er ferier og weekender kan måltiderne tage flere timer. Samtaler kan blive meget passionerede, og højlydte diskussioner med store gestikulationer og udtrykkelige ansigtsudtryk er en del af den italienske måde at gøre tingene på.

Skolegang

Elever i Italien går i skole fra mandag til lørdag fra klokken 8:30 til 13:30. Hvis du deltager aktivt i skolen, vil det være nemmere at få venner iblandt dine klassekammerater.

Today we had P.E. AT THE BEACH… This is the only school that I will love P.E…

A photo posted by ZACHARY BENETATOS🇮🇹 (@zacharybenetatos) on Sep 22, 2016 at 10:04am PDT

A photo posted by AFS54 ACT5033 (@babaiitoey) on Jun 5, 2016 at 3:08pm PDT

Sprog

Italiensk er det officielle sprog i Italien, men der findes forskellige former for dialekter. For at hjælpe dig i gang med det italienske, har du mulighed for at tage et Rosetta Stone-kursus, inden du tager på udveksling. Når du ankommer i Italien, vil en vejleder fra din værtsskole følge med dine sproglige fremskridt. De lokale frivillige vil også sørge for yderligere italiensk sprogundervisning i de første to eller tre måneder .

Mad

Mad er en kilde til fornøjelse og nydelse for italienere, der nyder at indtage maden i selskab med familie og venner. Du kan forberede dig på generøse portioner, stærk kaffe og små søde sager. Fantastisk brød og ost samt uforlignelig pizza og pasta samler det italienske køkken, ledsaget af fisk og skaldyr, kød og friske grøntsager. Til dessert findes der et bredt udvalg af traditionelle kager. Blandt andet kan du smage den kendte tiramisu, der er en rig dessertkage, der betyder “træk mig op”, og den får dig til at føle dig tilfreds og fyldt op.

Her kan du se dine muligheder for at komme til Italien