Japan består af fire store øer, Hokkaido, Honshu, Shikoku og Kyushu, og derudover er der en del forskellige småøer. Selvom byerne og de urbane bebyggelser breder sig ud over Japans landskab, så hædrer japanerne skønheden i naturen, og de har bevaret antikke, yndefulde haver, slotte og mindesmærker overalt.

Japanerne er pligtopfyldende og hårdtarbejdende, de er ærlige og er altid meget høflige. Deres traditionsrige etikette er så kompleks, at de nærmest forventer af udlændinge, at de kommer til at lave noget dumt, og de bliver ikke fornærmede over det. For eksempel skal man lige lære, at det er uhøfligt at stikke sine spisepinde ned i risskålen, da det er associeret med begravelser, eller at man ikke sidder på gulvet med benene over kors.

I Japan har de dyb respekt for pligt og tradition, og det kommer blandt andet til udtryk i de stramt minimalistiske blomsterdekorationer og minutiøst arrangerede teceremonier. Japan er både gammelt og nyt, øst og vest, som man også ser i deres produktion af biler og den allernyeste teknologi. Et perfekt symbol på Japans sammenfattede kultur er fastfood-restauranter, der sælger pizzaer med blæksprutte ovenpå.

De japanske skoler er meget gruppe-orienterede og kræver, at man kan indordne sig og følge de regler og anbefalinger, der gives.

Another Day, Another Yukata Another Picture With My Host Sister ✨ #yukata #exchangestudent #japan #funtimes

A photo posted by Daryan | ダリヤン (@daryan_schultz) on

Folk og fællesskab

Du kan få en værtsfamilie hvor som helst i Japan, men det vil sandsynligvis blive i en forstad eller et landområde. Det japanske samfund har en stor respekt for de ældre. At holde hjemmet rent er en høj prioritet, så du kan forvente at skulle hjælpe din værtsfamilie med daglige gøremål. I de fleste japanske familier, er traditionel mad og at spise måltider sammenmeget vigtigt Du skal tage skoene af og skifte til hjemmesko, når du træder ind i nogens hjem.

Skolegang

Uddannelse og akademiske præstationer er topprioriteter i Japan. Skoleåret i Japan løber fra april til marts, og skoleugen er fra mandag til fredag klokken 8.30 til 15:30. Du skal bære skoleuniform og må forvente at skulle pendle på cykel, i bus eller tog. Alle elever deltager i skolens kulturfestival og en sportfestival, som afholdes hvert år. Når skoledagen er slut, skal du deltage i en 30-minutters tradition, der hedder souji, hvor alle elever i samlet flok hjælper med at gøre skolen ren. Du kan også deltage andre  aktiviteter.

Mad

Mad er et kunstværk i Japan, og din værtsfamilie vil sandsynligvis forberede nogle fantastiske måltider. Den japanske kost består hovedsageligt af ris, nudler, friske grøntsager, frugt, kød (for det meste svinekød og kylling) og skaldyr. Måltider spises med pinde. Ris og grøn te er en del af næsten hvert måltid. Til dessert kan du prøve traditionel wagashi, som består af lækkerier – blandt andet mochi (en slags riskage) krydret med sødt overtræk.

Sprog

Japansk er det officielle sprog i Japan, og det vil være godt at have et forudgående kendskab til sproget. At have en grundlæggende kendskab til engelsk vil dog også være nyttigt. Værtsskoler og lokale AFS-områder tilbyder japansk sprogundervisning ved din ankomst.

A photo posted by デア (@nadiavirdhani) on

Her kan du se dine muligheder for at komme til Japan

photo-1466979783824-134c24c7cd86-1

10-måneders skoleprogram

 • DestinationJapan
 • Varighed8-12 måneder
 • Pris79.500 - Priser for 2025 opdateres i august 2024
 • Periode
  • mar 2024 - feb 2025
  • aug 2024 - jul 2025
  • mar 2025 - feb 2026
  • aug 2025 - jul 2026
photo-1466979783824-134c24c7cd86-1

4-ugers skoleprogram

 • DestinationJapan
 • Varighed1-2 måneder
 • Pris41.500 - Priser for 2025 opdateres i august 2024
 • Periode
  • jun 2024 - jul 2024
  • jun 2025 - jul 2025